سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

 پدید آورنده : دکتر محمد سعیدی

 

علوم و فنون هسته ای جزء فن آوریهای پیشرفته و برتر در عصر کنونی می باشد. امروز تأثیر این علوم در گسترش دانش بشری، تسلط بر طبیعت، تأمین رفاه و پیشرفت زندگی بشر غیر قابل تردید بوده و به درستی می توان آن را از عناصر و محورهای اصلی توسعه پایدار و از عوامل مهم اقتدار یک کشور به شمار آورد. در واقع در طول نیم قرن گذشته در نتیجه تلاش پیگیر پژوهشگران، این فن آوری نقش مهمی در رشد صنعت، کشاورزی و پزشکی ایفاء نموده است. استفاده از رادیوایزوتوپها در تشخیص و درمان بیماریها، بکارگیری فن آوری هسته ای در تولید برق و تولید مواد با خواص ویژه و همچنین تولید گونه های مقاوم محصولات کشاورزی نسبت به آفات و کم آبی تنها شماری از استفاده های گوناگون این علوم در پزشکی، صنعت و کشاورزی است. جمهوری اسلامی ایران مصمم است که با توجه به تأثیر شگرف علوم و فنون هسته ای در مؤلفه های علمی، اقتصادی و اجتماعی به طور کلی توسعه پایدار، راه خود را در مسیر پرپیچ و خم استفاده صلح آمیز از این فن آوری باز نماید.

چرخه سوخت هسته ای

اورانیوم متداولترین سوخت برای راکتورهای هسته است. اورانیوم به طور طبیعی به شکل مخلوطی از اکسیدهای مختلف است که به طور وسیعی در پوسته زمین به صورتهای پراکنده یافت می شود.

برای استفاده از اورانیوم به عنوان سوخت، ابتدا باید آن را از سنگهای معدنی استخراج و جداسازی نمود(مرحله فرآوری سنگ معدن اورانیوم) سپس با تبدیل و غنی سازی، آنرا آماده برای تهیه سوخت کرد(مرحله تبدیل و غنی سازی اورانیوم) پس از آن با روشهای شیمیایی و فیزیکی مختلف به تولید سوخت هسته ای مناسب مبادرت نمود(مرحله تولید سوخت هسته ای) و نهایتاً پس از استفاده سوخت در راکتور اتمی به بازفرآوری سوخت مصرف شده اقدام می شود. به مجموعه این فرایندها، چرخه سوخت هسته ای گفته می شود. مراحل مختلف چرخه سوخت هسته ای عبارتند از:

1ـ فرآوری سنگ معدن اورانیوم

2ـ تبدیل و غنی سازی اورانیوم

3ـ تولید سوخت هسته ای

4ـ بازفرآوری

کاربرد علوم هسته ای در پزشکی و صنعت و کشاورزی

علیرغم پیشرفت همه جانبه علوم و فنون هسته ای در طول نیم قرن گذشته، هنوز این تکنولوژی در اذهان عمومی ناشناخته مانده است. وقتی صحبت از انرژی اتمی به میان می آید، اغلب مردم ابر قارچ مانند حاصل از انفجارات اتمی و یا راکتورهای اتمی برای تولید برق را در ذهن خود مجسم می کنند و کمتر کسی را می توان یافت که بداند چگونه جنبه های دیگری از علوم هسته ای در طول نیم قرن گذشته زندگی روزمره او را دچار تحوّل نموده است. اما حقیقت در این است که امروزه از رادیوایزوتوپها و پرتوهای ناشی از فرایندهای هسته ای جهت بهبود محصولات غذایی، نگهداری مواد غذایی، تعیین منابع آبهای زیرزمینی، استریلیزه کردن منابع و تولیدات پزشکی، آنالیز هورمونها، کنترل فرایندهای صنعتی، و بررسی آلودگی محیط زیست استفاده فراوانی به عمل می آید.

تولید گونه هایی از محصولات غذایی دارای حاصلخیزی بیشتر، تولید گونه های مقاوم نسبت به آفات و کم آبی، استفاده مؤثرتر از منابع آبی و جمع آوری آنها، نابودی آفات، جلوگیری از فساد محصولات در هنگام نگهداری از مهمترین موارد استفاده از علوم و تکنولوژی هسته ای در کشاورزی است. کاربرد روشهای هسته ای در علوم پزشکی نسبت به سایر بخشها معروفتر و عمومی تر است. بیش از 100 سال است که دانشمندان با خواص اشعه ایکس آشنا شده اند و از آن برای تشخیص پزشکی استفاده می کنند. تصویربرداری، تشخیص،پیش بینی و درمان برخی بیماریها در نتیجه استفاده از پرتودهی و رادیوایزوتوپها حاصل می گردد. بطور مثال 131I- برای تشخیص محل و مکان تومورهای مغزی مورد استفاده قرار می گیرد و یا از آن برای تعیین فعالیت غده تیروئید و کبد استفاده می شود.51 ـ Cr برای تحقیقات خون شناسی، 75 ـ Se برای بررسی لوزالمعده، 57-Co برای تشخیص کم خونی، 14-C برای تحقیقات بیولوژیکی و داروسازی، 137-Cs جهت درمان غدد سرطانی، 67-Cu برای از بین بردن غدد سرطانی از رایج ترین رادیوداروها در امر پزشکی می باشند. استفاده از پرتو گاما تولید شده از 60-Co از مؤثرترین و مقرون به صرفه ترین روشها در زمینه سترون نمودن وسایل، ابزار آلات و تولیدات پزشکی است.

طی نیم قرن گذشته، تکنولوژی هسته ای کاربردهای گسترده ای در صنعت نیز یافته است. تسهیل عملیات اکتشاف و استخراج معادن زیرزمینی نفت و گاز، تشخیص محل نشت سیالات در لوله ها و مخازن، تعیین میزان خوردگی فلزات، اندازه گیری دقیق قطرسنجی، ضخامت سنجی و سطح سنجی، تعیین فرسودگی غشاء داخلی کوره های صنعتی، استفاده از اثرات متقابل پرتوها با مواد جهت بهینه سازی عملکرد آنها در صنعت و... تماماً از مهمترین استفاده های صنعت از علوم و فنون هسته ای است. در این زمینه بطور مثال 241-Am جهت تعیین محل حفاری چاههای نفت، 109-Cd جهت آزمایش عیار فلزات، 14- Cبرای تحقیقات باستان شناسی، 85-Kr جهت اندازه گیری ضخامت صفحات و الیاف بکار می روند.

فن آوری هسته ای در ایران

در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران برنامه، کلان هسته ای خود را عمدتاً در سه زمینه متمرکز نموده که مناسب است جداگانه به هر یک از آنها بطور خلاصه پرداخته شود.

1) راکتورهای هسته ای

الف) تولید الکتریسیته توسط نیروگاههای هسته ای

از مهمترین منابع استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی، ساخت راکتورهای هسته ای جهت تولید برق می باشد. راکتور هسته ای وسیله ای است که در آن فرایند شکاف هسته ای به صورت کنترل شده انجام می گیرد. در طی این فرایند انرژی زیادی آزاد می گردد. هم اکنون در سراسر جهان، راکتورهای متعددی در حال کار وجود دارند که بسیاری از آنها برای تولید قدرت و به منظور تبدیل آن به انرژی الکتریکی، پاره ای برای راندن کشتیها و زیردریائیها، برخی برای تولید رادیوایزوتوپها و تحقیقات علمی و گونه هایی نیز برای مقاصد آزمایشی و آموزشی مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر بیش از 430 نیروگاه اتمی در جهان در حال کار می باشند که نزدیک به 16 درصد برق جهان را تولید می کنند.

از مهمترین برنامه های کلان جمهوری اسلامی ایران در توسعه هسته ای، تولید برق هسته ای می باشد. طی سه دهه گذشته با توجه به روند روبه رشد توسعه اجتماعی و اقتصادی در ایران، استراتژی بهره برداری از منابع فسیلی متأثر از دو عامل محدود کننده گشته است. از یک طرف ارتقاء سطح زندگی و برنامه های بهبود شاخص های اقتصادی نیازمند تأمین روند تقاضای صعودی انرژی در کلیه بخش های خانگی و صنعتی داخلی می باشد و از طرفی دیگر، اقتصاد ملی وابسته به درآمدهای نفتی است که رهایی از این دو عامل متضاد، مستلزم ایجاد یک استراتژی درازمدت و تجدیدنظر در روند استفاده بی رویه از منابع فسیلی در کشور شده است.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به ملاحظات مختلف از جمله محدود بودن منابع فسیلی، ارزش افزوده بیشتر استفاده از این منابع در صنایع تبدیلی مثل پتروشیمی و معضلات زیست محیطی ناشی از استفاده از آنها، نمی تواند صرفاً به خاطر داشتن منابع عظیم نفت و گاز تنها متکی به تأمین انرژی خود از میان سوختهای فسیلی باشد. لذا جمهوری اسلامی ایران برای تأمین انرژی خود می بایست از انواع دیگر انرژی خصوصاً انرژی هسته ای استفاده نماید.

به منظور تعیین سهم بهینه انواع نیروگاهها برای تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز کشور طی 20 سال آینده، نتایج استفاده از مدل برنامه ریزی WASP که معروفترین و کاربردی ترین مدل بهینه سازی سیستم عرضه انرژی الکتریکی است نشان می دهد که تا سال 2025 جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس رشد مؤلفه های اقتصادی کشور، ساخت 20000 مگاوات برق هسته ای را به عنوان برنامه اصلی توسعه نیروگاههای هسته ای کشور در دستور کار خود قرار دهد.

ب) راکتورهای تحقیقاتی

اولین راکتور تحقیقاتی هسته ای که در ایران مورد بهره برداری قرار گرفت، راکتوری از نوع آب سبک استخری با قدرت حرارتی 6 مگاوات بود که شروع ساخت آن سال 1960 و تاریخ اولین بهره برداری آن سال 1967 تحت مدیریت دانشگاه تهران صورت پذیرفته است. در حال حاضر سه نوع راکتور تحقیقاتی با مشخصات زیر در ایران در حال بهره برداری است:

راکتور تحقیقاتی تهران (TRR) نوع آب سبک با قدرت 5 مگاوات.

راکتور تحقیقاتی مینیاتوری (MNSR)، نوع آب سبک با قدرت KW 30 کیلو وات.

راکتورصفر قدرت آب سنگین (HWZPR)، نوع آب سنگین با قدرت 100 وات.

راکتور تحقیقاتی پنج مگاواتی مستقر در مرکز تحقیقات هسته ای تهران، علاوه بر کاربردهای فوق الذکر جهت تولید برخی از رادیوایزوتوپهای مورد نیاز کشور در پزشکی، صنعت و کشاورزی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. با افزایش طول عمر این راکتور(37 سال تاکنون) و قدیمی و مستعمل شدن تجهیزات و سیستمهای مختلف آن، همانند سایر راکتورهای مشابه در جهان، می بایست به فکر جایگزینی برای آن بود.

از طرف دیگر نیازمندیهای روز افزون کشور به رادیوداروهای مختلف جهت مصارف تشخیص و درمان پزشکی و رادیوایزوتوپهای گوناگون برای کاربردهای صنعتی و تحقیقاتی و محدودیتهای مختلفی که کشور حتی در ارتباط با تهیه و تأمین این قبیل از رادیوایزوتوپها از منابع خارج از کشور روبرو بوده است. مسؤولین کشور را مصمم به احداث یک راکتور تحقیقاتی جدید به منظور جایگزینی این راکتور قدیمی نمود. راکتور تحقیقاتی جدید از نوع آب سنگین و با قدرت 40 مگاوات بوده و موسوم به (JR40) می باشد. طراحی پایه این پروژه در سال 2002 کامل شده است و بلافاصله طراحی تفصیلی شروع گردید. عملیات اجرایی و تدارکات پروژه از سال 2004 آغاز گردیده و عملیات خاکبرداری ساختمان راکتور، ساختمان جانبی، ساختمان کنترل و ساختمانهای سرویس دهی تاکنون تکمیل شده است و پیش بینی می شود کارهای ساختمانی ساختمان راکتور در آینده نزدیک تکمیل شود.

2) سوخت هسته ای

برنامه کلان دیگر در توسعه هسته ای ایران، خودکفائی در زمینه تولید سوخته هسته ای است. تصمیم به ساخت انواع نیروگاههای اتمی که تماماً تحت نظارت آژانس انجام خواهد شد جمهوری اسلامی ایران را ملزم می سازد که در زمینه تولید انواع سوخت هسته ای فعالیت نماید. روشن است که برای تولید سوخت هسته ای می بایست مراحل فرآوری سنگ معدن اورانیوم، تبدیل اورانیوم و غنی سازی اجرا گردد. پروژه ساغند یزد نمایش عینی فعالیت ایران در زمینه استحصال اورانیوم از منابع طبیعی است. تأسیسات موجود در این کارخانه، اورانیوم را از عمق 350 متری استخراج کرده و سپس در منطقه بندرعباس و یا اردکان یزد(در حال ساخت) پس از اعمال فرایندهای مختلف شیمیایی و فیزیکی به کیک زرد تبدیل می کند. آنچه در اصفهان تحت عنوان پروژه (UCF) انجام می گردد. تبدیل کیک زرد به هگزارفلورید اورانیوم (UF6)، اورانیوم فلزی و اکسید اورانیوم است. خوراک اصلی کارخانه غنی سازی در نطنز می باشد. لذا آنچه در نطنز در حال انجام است تکمیل واحد غنی سازی اورانیوم برای تولید سوخت هسته ای نیروگاههایی است که از اورانیوم با غنای کم (LEU) حدوداً تا 5 درصد U-235 استفاده می کنند. اکسید اورانیوم نیز ترکیب اصلی سوخت هسته ای نیروگاهها و راکتورهای اتمی می باشد. برای تولید غلاف سوخت، کارخانه ZPP در اصفهان ساخته شده است.

3) توسعه هسته ای ایران در پزشکی، صنعت و کشاورزی

جمهوری اسلامی ایران برنامه گسترده ای در خصوص توسعه هسته ای در موارد فوق دارد. در این زمینه، سازمان اترژی اتمی ایران با ایجاد مراکز و آزمایشگاههای مختلف تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در این امر اهتمام کامل ورزیده است.

مراکز زیر از جمله مهمترین تأسیسات هسته ای سازمان جهت اجرایی نمودن توسعه هسته ای می باشد.

1ـ مرکز تحقیقات هسته ای

2ـ مرکز تحقیقات گداخت هسته ای

3ـ مرکز تابش گاما

4ـ مرکز تحقیقات پزشکی و کشاورزی هسته ای

5 ـ مرکز پرتو فرآیند

6ـ مرکز علمی و صنعتی بناب

7ـ مرکز تحقیقات لیزر

بخشی از مهمترین فعالیت های مراکز فوق عبارتند از:

1ـ تولید رادیوایزوتوپهایی مثل: 192ـIr، 60ـCO،137ـCs

2ـ تولید رادیوداروهایی مثل: ژنراتور 99ـMo /m99ـTc، 131ـI، 32ـP، 67ـGa

3ـ تولید انواع کیتهای رادیودارویی

4ـ تولید گندم موتانت و غیر موتانت، جو موتانت و غیر موتانت و پنبه موتانت

5 ـ تولید سیستم شمارش هسته ای با آشکار ساز گایگر

6ـ تولید مولد پالس هسته ای

7ـ تولید دزیمتر جیبی و دزیمتر دیجیتال دستی

8 ـ استریلزاسیون محصولات بهداشتی

9ـ تولید انواع لیزرها

موارد فوق تنها نمونه های اندکی از فعالیتهای سازمان انرژی اتمی در خصوص توسعه هسته ای در پزشکی، صنعت و کشاورزی است. در حال حاضر صدها پروژه تحقیقاتی، کاربردی و تولیدی در مراکز مختلف سازمان در حال انجام است که نشانگر عزم و برنامه ریزی جمهوری اسلامی ایران در توسعه علوم و فن آوری هسته ای می باشد.

کلیه فعالیتهای انرژی هسته ای ایران از زمان پیوستن به معاهده NPT در 1970 و امضاء موافقتنامه پادمان جامع (INFCIRC/214) زیر پوشش نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی(IAEA) بوده است.


نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 1:11 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

تهران - نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح محافظت و مراقبت از نخبگان در مجلس شورای اسلامی تهیه می شود.

"قاسم محمدی" روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا افزود: برخی از نمایندگان پیشنهاد کرده اند کمیته ویژه ای متشکل از مجلس و دولت برای تهیه و بررسی کارشناسی طرح مراقبت و محافظت از نخبگان تشکیل شود.

وی با اشاره به ترور "مصطفی احمدی روشن" توسط مزدوران صهیونیستی، آمریکایی اظهارداشت: در جلسه بعدازظهر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ابعاد این ترور بررسی می شود اما لازم است که طرح جامعی برای محافظت از نخبگان و دانشمندان کشورمان از سوی مجلس تصویب شود.

وی تاکید کرد: ترور نخبگان ایرانی با هدایت استکبار جهانی و سیستم های جاسوسی ضد بشری آمریکا در حال انجام است.

این نماینده عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم افزود: الفاظی همانند شهید و شهادت در ادبیات دینی و آرمانی ایران اسلامی وارد شده است و مردم با افتخار از شهید و شهادت یاد می کنند.

محمدی یادآور شد: شهدا سبب استحکام نظام می شوند و ثابت می کنند که اقدامات تروریستی در دنیا به رهبری آمریکا انجام می شود.

وی ادامه داد: آمریکایی ها باید بدانند مردم ایران با دیدن این حوادث در راه آرمان های خود عقب نشینی نمی کنند، بلکه مصمم تر از گذشته به آن ادامه می دهند.

منبع: ایرنا

نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 1:3 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 توضیحات:
1.راه اندازی زنجیره های10 تایی، 20 تایی و 164 تایی ماشین های سانتریفیوژ و رسیدن به غنای مورد نظر (موفقیت در طرح پایلوت) –  فروردین 1385
2.راه اندازی اولین مجموعه 3000 تایی ماشین های سانتریفیوژ برای رسیدن به غنای مورد نیاز تا %5 (وارد شدن به مرحله صنعتی)- فروردین 1386
3.طراحی و ساخت اولین نوع از ماشین های نسل جدید و آغاز راه اندازی آزمایشی - فروردین 1387
4.بومی نمودن دانش طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تجهیزات اصلی مورد نیاز تاسیسات غنی سازی نظیر اتوکلاو، تله های سرد، تله های شیمیایی، انواع شیرهای خلاًً، شیرهای کنترل فشار تحت شرایط خلاً و انواع اتصالات خلاً با Leak Rate  های مختلف ، اینورترهای فرکانس بالا و ... 
5.کسب دانش فنی طراحی و اجرای سیستم های کنترل و اتوماسیون و الکتریکال فرآیند غنی سازی.

نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 1:1 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 توضیحات:
تولید بیش از 270 تن هگزافلوراید اورانیوم
از دیگر دستاوردهای این شرکت :
- ارائه مقالات برتر در کنفرانس های معتبر علمی
- اخذ گواهینامه های تائید صلاحیت آزمایشگاه شرکت
- اخذ گواهینامه تائید صلاحیت طلا و نقره (به عنوان آزمایشگاه مرجع استان)
- نهائی نمودن استانداردها و روشهای آنالیز سوخت
انجام پروژه های تحقیقاتی و تولیدی با عنوانهای ذیل :
- بهینه سازی پارامترهای موثر بر خلوص تترافلوراید اورانیوم
- طراحی و ساخت دستگاههای اندازه گیری سطح پودر درهاپر UO2
- ساخت پایلوت خالص سازی فلورین تولیدی
- ساخت پایلوت تولید نمک KHF2
- بهینه سازی پارامترهای موثر بر بازیافت اورانیوم از پسماند جامد
- بررسی کاهش بازدهی حلال TBP/Kerosene در فرآیند استخراج در صنایع هسته ای
- بررسی تاثیر روشهای نمونه برداری بر روی نتایج آنالیز UF6
- بررسی میزان جذب اورانیوم در کربن اکتیو
- طراحی و بهینه سازی سیکلون های راکتور تولید UO2
- بهینه سازی راکتور تولید UO2 با تاکید بر روش ساخت و آلیاژ درام راکتور
- طراحی پایلوت نمونه گیری از مخازن 48X
- طراحی و بهینه سازی سل های تولید فلورین
- بهینه سازی سیستم مانیتورینگ واحد تولید هگزافلوراید اورانیوم
- بررسی تاثیر فلورین و هیدروژن فلوراید بر روی گیاهان
- طراحی و بهینه سازی کندانسورهای هگزافلوراید اورانیوم
- طراحی و بهینه سازی مبدلهای حرارتی HF
- بهینه سازی راکتور تولید هگزافلوراید اورانیوم
- طراحی فرآیند تبدیل پسماندهای اورانیوم به اکسید اورانیوم
- تولید آزمایشگاهی تترافلوراید اورانیوم از پساب های حاوی اورانیوم
- تحقیق بر روی روشهای تولید آندهای کربنی سلهای الکترولیز
- طراحی و ساخت دستگاه تخلیه AUC
- طراحی و ساخت دستگاه تخلیه کیک زرد
- اندازه گیری میزان HF تترافلوراید اورانیوم با استفاده از حلال استون
- بررسی حلال های مختلف جهت جذب انتخابی اورانیوم
- بهینه سازی جاذب های کربنی در تصفیه گازهای زائد در واحد تولید هگزافلوراید اورانیوم
دستاورد سه ساله این شرکت اثبات پویایی در تار و پود تمام واحدها بوده و در سال پیش رو قصد داریم با توکل به خداوند متعال در جهت :
ایجاد گسترش همیاری های درون سازمانی
ارتقای شایستگی نیروی انسانی
حفاظت از محیط زیست پیرامون خود
نزدیک کردن شرکت به استانداردهای جهانی
و اثبات آن با اخذ گواهینامه های مربوطه
دستیابی به کمیت تولید مقرر تولید با :
حداقل هزینه ها – حداکثر ایمنی – بالاترین کیفیت – بیشترین راندمان
انجام پروژه ها در زمان مناسب با کیفیت مطلوب
توسعه نگرش درجهت بهبود مستمر
تامین رفاه و آسایش پرسنل و خانواده ها
و افزایش سطح فرهنگ و دانش

نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 12:59 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

                             بسم الله الرحمن الرحیم
ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل ا... امواتاً بل احیاء عند ربهم یرزقون

عزیزانی که  که برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته­ای و زیستن با استقلال و آزادی بدون تکیه بر شرق و غرب، بی وقفه تلاش می کنند، خود را برای شهادت و شهید دادن آماده نموده­اند و به خود باکی راه نمی‌دهند که دست جنایت ابرقدرت­ها از آستین مشتی جنایتکار حرفه‌ای بیرون آید و آنها را پر پر کند. مگر شهادت ارثی نیست که از موالیان ما که حیات راعقیده و جهاد می‌دانستند و در راه مکتب پر افتخار اسلام با خون خود و جوانان عزیز خود از آن پاسداری می‌کردند به ملت شهید پرور ما رسیده است؟!
مگر ما پیروان پاکان سرباخته در راه هدف نیستیم که از شهادت عزیزان خود به دل تردیدی راه دهیم؟!

مگر دشمن قدرت آن دارد که با خیانت خود پرچم علم و دانش را از دست ما بگیرد؟!

مگر دشمن‌های فضیلت، علم و استقلال ملت ها می‌توانند جز این خرقه خاکی را از دوستان خدا و عاشقان حقیقت بگیرند؟!
بگذار این ددمنشان که جز به من و ماهای خود نمی‌اندیشند، عاشقان راه حق را از بند طبیعت رهانده و به فضای آزاد جوار معشوق برسانند.

ما بسیجیان صنعت هسته ای کشور، شهادت مهندس بسیجی مصطفی احمدی روشن و رضا قشقایی را به حضور ولی عصر حضرت حجت ابن الحسن العسکری (عجل ا... تعالی فرجه الشریف) و حضرت امام خامنه ای رهبر و مقتدای عزیزمان، ملت عزیز شهید پرور و همکاران عزیزمان در صنعت هسته­ای تبریک و تسلیت عرض نموده و رحمت واسعه خداوند رحمان و صبر و شکیبایی را برای خانواده محترم ایشان از درگاه خداوند متعال خواستاریم.

بسیجیان صنعت هسته ای کشور، اعلام می دارند که راه این شهیدان و دیگر شهدای عرصه هسته­ای که با آگاهی کامل برگزیده شده، با قدرت ادامه خواهد داشت.
بدینوسیله از مردم عزیزمان دعوت می کنیم در مراسم مسجد دانشگاه صنعتی شریف ساعت 19:30 روز پنجشنبه و همچنین با حضور پر شور در نماز جمعه، در مراسم تشیع پیکر این شهیدان عزیز شرکت نمایند.

والسلام علی عباد الله الصالحین

بسیجیان صنعت هسته ای کشور


نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 12:57 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

گروه پژوهش های خبری - روزنامه فرانسوی فیگارو در گزارشی به بررسی نفوذ موساد در منطقه کردستان عراق و بهره گیری از این منطقه برای ترور دانشمندان هسته ای ایران پرداخت.

روزنامه فیگارو در گزارش امروز چهارشنبه 21 دی، با عنوان"موساد نفوذ خود را نزد کردهای عراق تقویت می کند"، نوشت: به نقل از یک منبع آگاه فرانسوی در خاورمیانه، موساد با پیش بینی خروج نظامیان آمریکایی در عراق، حضور خود را طی ماه های اخیر در استان های کردنشین شمال عراق و در همسایگی ایران تقویت کرده است. سرویس های اطلاعاتی فرانسه در عراق از نزدیک در جریان تقویت نفوذ عاملان اسراییلی نزد کردها هستند.

در گزارش فیگارو آمده است: البته مشکل بتوان گفت ترور مصطفی احمدی روشن، مهندس هسته ای در انفجار صبح امروز که چهارمین ترور دانشمندان هسته ای ایران طی یک سال گذشته است، به مدد اطلاعات ارایه شده از سوی یکی از همین عمال کرد طرفدار اسراییل نفوذی در ایران انجام شده است، اما روش انجام این ترور یادآور ترورهای پیشین است که اسراییل هرگز زیر بار اتهام ایران نرفت، اما به زعم کارشناسان برچسب موساد را بر پیشانی داشت. در این کار، دولت اسراییل به سنت حذف دشمنان خود پیش از آنکه آن ها امنیتش را تهدید کنند، وفادار مانده است.

بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی نیز سریعا اسراییل را متهم کردند. چنانچه یکی از روحانیون در تهران به وضوح اسراییل را مسئول این ترور خوانده و گفته است که این عمل مشابه ترورهای پیشین است.

فیگارو ضمن تشریح جزئیات ترور احمدی روشن به فعالیت های او در سایت هسته ای نطنز اشاره کرده و در ادامه می نویسد: همکاری موساد و سرویس های اطلاعاتی کردهای عراقی، اتفاق تازه ای نیست. همکاری ای که از پیش از وقوع انقلاب ایران به طور قدرتمندی برقرار بود، اما با بهره گیری از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، جاسوسان اسراییلی بار دیگر در مناطق کردنشین شمال عراق و با موافقت مقامات محلی بویژه مسعود بارزانی، نفوذ کردند، اما در سال های اخیر، دولت اسراییل با جریان هسته ای ایران که بیش از پیش مطرح شده، از کردستان عراق به عنوان پایگاهی برای جذب مخالفان کرد ایرانی پناهنده در این بخش پیش از اعزام آنها برای مأموریت به آن سوی مرزهای ایران استفاده می کند.

 فیگارو در ادامه این گزارش می نویسد: انفجار صبح امروز تهران در زمان اوج تنش ها میان ایران و غرب رخ داد. اتحادیه اروپا با حمایت آمریکا برای تشدید فشارها بر تهران، آمادگی خود را برای تحریم نفت ایران اعلام کرد. ایران نیز با تهدید کردن به بستن تنگه هرمز به این اقدام، واکنش نشان داد.

فیگارو همچنین در گزارشی که روز گذشته منتشر کرد، آورده بود: یک منبع امنیتی عراقی تأیید کرده است که موساد برای پیشبرد اهداف خود در قبال ایران از منطقه خودمختار کردستان عراق استفاده می کند، جایی که عواملش نفوذ خود را در آن منطقه تقویت کرده اند. اسراییلی ها همچنین از مخالفان کرد ایرانی نیز که به این منطقه پناهنده شده اند، بهره می گیرند.

بین کشورهای غربی در مواجه با پیشرفت های گسترده ایران در زمینه های هسته ای و غیرهسته ای اختلاف نظر جدی به وجود آمده است. برخی از این کشورها مانند آلمان خواهان مذاکره هستند. با این وجود جناح طرفدار رژیم صهیونسیتی به اقدامات کور و ترور روی آورده است.

تارنمای زایت آلمان در این باره نوشت: در برنامه تحریم های هسته ای ایران، اروپا به هیچ وجه نباید سیاست های راهبردی خود را به سوی جنگ پیش برد و می بایست حالتی انعطاف پذیر از خود نشان دهد.

این منبع افزود: دنیای غرب همچنان می خواهد نفت ایران را مورد تحریم قرار دهد و البته یادآور شده است که دستور این تحریم ها ازسوی خود اتحادیه اروپا وارد نشده است بلکه ایالات متحده آمریکا از رهبران اروپایی خواسته است که نفت ایران را مورد تحریم قرار دهند و با این اقدام ایران را تنبیه و مجازات کنند.

بسیاری از تحلیلگران اقدام سرویس های امنیتی غربی و صهیونیستی در روی آوردن به ترور را ناشی از استیصال آنها دانسته و معتقدند که آنها با ناتوانی در برابر پیشرفت های ایران به سیاست عصبی و پرخاشگرانه روی آورده اند.


نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 12:49 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

وین- خبرگزاری اتریش "آپا" نوشت: قرار است یک هیاتی از مقامات و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی راهی ایران شوند.

به گزارش ایرنا، در این خبر به نقل از یک دیپلمات آمده است که هیاتی از مقامات آژانس بین المللی انرژی اتمی در اواخر ماه ژانویه به ایران سفر می کنند.

گفتنی است قبل از آخرین نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران از "هرمان ناکارتس" معاون امور پادمانها?ی مدیرکل آژانس دعوت کرد که به تهران سفر کند.

یوکیو آمانو مدیرکل آژانس که در آن زمان در آمریکا بسر می برد ضمن مخالفت با سفر ناکارتس به تهران تاکید کرد که این سفر نباید قبل از ارایه گزارش وی صورت بگیرد.

آمانو در جریان برگزاری نشست شورای حکام و پس از ارایه آخرین گزارشش علیه ایران، اعلام کرد که پیشنهاد سفر هیاتی از آژانس به تهران را ارایه کرده است این در حالی بود که یک ماه قبل از آن معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران این پیشنهاد را ارایه کرده بود.

 

** سکوت آژانس در قبال ترور دانشمندان ایرانی

گفتنی است آژانس بین المللی انرژی اتمی تا کنون در قبال ترور دانشمندان هسته ای ایران سکوت کرده است. این درحالی است که دیپلماتها در وین معتقدند مدیرکل آژانس باید در خصوص درز اطلاعات محرمانه کشورها از این نهاد بین المللی، پاسخگو باشد. موضوع پس از آن پیچیده تر شد که بر اساس برخی خبرها بازرسان آژانس چندی پیش با شهید مصطفی احمدی روشن دیدار داشته اند.

بر اثر انفجار یک بمب مغناطیسی در خیابان شهید داوود گل نبی در تهران که صبح روز چهارشنبه به وقوع پیوست، مصطفی احمدی روشن استاد دانشگاه به شهادت رسید. این استاد دانشگاه، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف بود.

یکی از مسوولان امنیتی در گفت وگو با ایرنا درباره این انفجار گفت: شیوه شهادت این استاد دانشگاه همچون سایر ترورهای صورت گرفته توسط عوامل صهیونیستی از طریق چسباندن بمب مغناطیسی به وسیله نقلیه بوده است.

به گفته منابع آگاه این بمب مغناطیسی در مقابل درب پژوی نقره ای رنگ در سمت راست آن چسبانده شده بود.

 

** موساد و سیا در پشت قضیه ترور دانشمندان ایرانی

یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی اذعان کرده است که علاوه بر "موساد" ، سازمان جاسوسی آمریکا "سیا" نیز در ترور دانمشندان هسته ای ایران دست داشته است.

به گزارش ایرنا، "افرایم کام" سرهنگ اسبق سازمان ضد اطلاعات ارتش اسراییل و معاون مدیر مرکز پژوهشی امنیت ملی این رژیم تصریح کرد: بیش از یک سرویس اطلاعاتی در این ترورها دست داشته اند.

وی در گفت و گو با روزنامه اتریشی "کوریر"افزود: در این زمینه موساد تنها نبوده است و دیگر سرویس های اطلاعاتی غرب بویژه سازمان اطلاعاتی آمریکا دخالت و همکاری داشته اند.

پیش از این "پاسکال وبر" گزارشگر تلویزیون سوییس در امور خاورمیانه به نقل از ماموران سابق موساد که با آنها گفت و گو کرده است تاکید کرد که ترور استاد ایرانی کار اسراییل بود.

پاسکال وبر گزارشگر تلویزیون سوییس تاکید کرد که این اقدام تروریستی علیه مصطفی احمدی روشن استاد دانشگاه در ایران، برنامه ریزی شده بود.

وی با اشاره به اینکه ماموران سابق موساد این اقدام تروریستی را کار اسراییل می دانند در عین حال گفت که این رژیم هیچگاه رسما مسوولیت این ترورها را بعهده نمی گیرد. ماموران سابق موساد تاکید کردند که اسراییل بارها از این شیوه علیه ایران استفاده کرده است.

این گزارشگر سوییسی ادامه داد: غربی ها امیدوارند با چنین عملیاتی ، برنامه های اتمی ایران را متوقف کنند. این درحالی است که این اقدامات تروریستی مانع فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران نخواهد شد و نمی تواند آن را متوقف کند.

گفتنی است علی اصغر سلطانیه نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز روز پنجشنبه در نامه ای به سفیر مصر به عنوان رییس جنبش عدم تعهد خواستار اقدام این جنبش برای جلوگیری از ترور دانشمندان هسته ای شد.

بر اساس جدیدترین خبرها "ابراهیم شیبانی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش روز جمعه در دیدار حضوری با رییس‌جمهوری و وزیر امور خارجه اتریش خواستار محکومیت ترور دانشمند ایرانی شهید "مصطفی احمدی روشن" شد.

به گزارش ایرنا، توصیه سفیر ایران به رییس جمهور اتریش در مراسمی که به مناسبت سال جدید توسط "هاینس فیشر" رییس‌جمهوری اتریش با حضور حدود 140 هیأت خارجی برگزار شده بود ، مطرح شد.

در این مراسم ابراهیم شیبانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در وین خطاب به هاینس فیشر رییس جمهوری اتریش گفت: می‌دانید که ایران کشوری فرهنگی است و ما به فرهنگ و نفوذ فرهنگی‌مان افتخار می‌کنیم.

شیبانی تصریح کرد: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و آینده نیز این موضوع را نمایان‌تر خواهد کرد.

سفیر ایران در اتریش با اشاره به ترور شهید احمدی روشن افزود: آقای رییس‌جمهوری! دانشمندان ایرانی را ترور و خانواده‌هایشان را عزادار می‌کنند؛ عجیب این‌که آنان که پشت این ترور ها هستند، خود را معلم حقوق بشر می‌دانند.

شیبانی افزود: در حالی که ترور عملی خلاف اخلاق و حقوق بشر است؛ ما انتظار داریم جناب عالی و ملت بزرگ اتریش این عمل تروریستی را محکوم کنید.


نوشته شده در شنبه 90/10/24ساعت 12:46 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

اسلام آباد- "عبدالباسط" سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با تاکید بر اینکه حل و فصل مسایل ھسته ای ایران تنھا با گفت وگو امکان پذیر است، گفت: پاکستان به حق ایران برای استفادہ از فناوری صلح آمیز ھسته ای احترام می گذارد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان تصریح کرد: اسلام آباد ھموارہ به خویشتن داری و استفاده از مسیر گفت وگو و تفاهم برای حل و فصل مسایل ھسته ای جمھوری اسلامی ایران تاکید کرده است.

وی با اشارہ به اینکه دولت پاکستان گفت وگو و مذاکره را برای برطرف کردن مناقشات منطقه مناسب می داند، افزود: تشدید مناقشات و همچنین ایجاد درگیری در منطقه بدون شک برای کشورهای منطقه نیز ویرانگر خواھد بود.

سخنگوی دستگاہ دیپلماسی پاکستان دربارہ از سرگیری اقدامات نظامی علیه کشورش از جمله شروع مجدد دور جدید حمله پھپادھای جاسوسی امریکا به مناطق قبایلی پاکستان، اظھار داشت: اسلام آباد از نقض تمامیت ارضی و منافع ملی خود توسط حملات پھپادھای جاسوسی امریکا چشم پوشی نمی کند.

آغاز مجدد حملات پھپادھای جاسوسی امریکا به مناطق قبایلی پاکستان منجر به کشته شدن شش نفر شد.

عبدالباسط با بیان اینکه موضع اسلام آباد در قبال حملات ھواپیماھای بدون سرنشین آمریکایی روشن است، ادامه داد: پاکستان معتقد است عواقب سنگین و زیان آور حملات پھپادھای امریکایی بیشتر از مزایای تاکتیکی این اقدام است.

وی دربارہ افتتاح دفتر طالبان در قطر نیز تصریح کرد: تغییری در موضع پاکستان در قبال برقراری صلح و آشتی در افغانستان ایجاد نشدہ است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در واکنش به اظھارات "پرویز مشرف" رییس جمھوری سابق پاکستان دربارہ ایجاد روابط بین پاکستان و اسراییل، با اشاره به اینکه این موضوع نظر شخصی وی است، تصریح کرد: پاکستان ھیچ رابطه ای با رژیم تل آویو ندارد، زیرا اسراییل را به رسمیت نمی شناسد.


نوشته شده در جمعه 90/10/23ساعت 3:54 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

تهران - جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار اطلاعیه ای ضمن تسلیت شهادت مصطفی احمدی روشن از دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی خواست هرچه سریعتر عوامل ترور این دانشمند نخبه کشور را شناسایی و دستگیر کنند.

در  ادامه این اطلاعیه آمده است : شهادت مظلومانه دانشمندان هسته ای کشورمان به دست عوامل پیدا و پنهان سرویس های جاسوسی رژیم صهیونیستی حقایق فراوانی را برملا کرد.

استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل به خوبی می دانند که تلاش دانشمندان ایرانی در عرصه های علوم نوین از جمله انرژی صلح آمیز هسته ای و گسترش آن نوید بخش طلوع صبحی روشن در شکوفایی علمی و ظهور استعداد های درخشان در کشور است.

در این اطلاعیه آمده است : دشمنان ما به خوبی می دانند که نسل تلاشگر امروز با الطاف الهی و در سایه اقتدار نظام جمهوری اسلامی با شتاب و قدرت فراوان در گستره های علمی حرکت کرده است،از این رو می کوشند با ترور و ایجاد ارعاب مردم ما را از آینده روشن خود نا امید کنند که صد البته در این مساله ناکام مانده اند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اعلام کرد : دانشمندان مومن و انقلابی در عرصه انرژی هسته ای نشان داده اند که راه این شهیدان والا مقام را تداوم می بخشند و این حوادث آنان را از پیمودن این راه مصمم تر خواهد کرد.

آنچه در این میان اهمیت فراوان دارد، توجه احاد ملت ایران بویژه دانشگاهیان محترم به کینه دشمنان اسلام و انقلاب به خصوص صهیونیست ها نسبت به رشد علمی و معنوی جوانان انقلاب بوده و این خود نان دیگر از حقانیت راه ملت ما است.

در این اطلاعیه آمده است : جامعه مدرسین ضمن ارج نهادن به مقام والای دانشمندان شهید هسته ای کشورمان و تسلیت شهادت احمدی روشن از خداوند علو مقام را برای ایشان و صبر جمیل و اجر جزیل برای خانواده شان مسئلت می کند.


نوشته شده در جمعه 90/10/23ساعت 3:51 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

تهران - رییس جمهوری در پیامی به مناسبت شهادت دانشمند نخبه "شهید مصطفی احمدی روشن"، ضمن محکوم کردن این اقدام مذبوحانه و ناجوانمردانه عوامل استکبار و صهیونیسم جهانی، این ضایعه را به جامعه علمی و دانشگاهی کشور و ملت قدرشناس ایران تسلیت گفت.

1390/10/23 - 03:14

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن پیام دکتر محمود احمدی نژاد به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

«و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل اللّه امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون»

بار دیگر دستان پلید استکبار و عوامل صهیونیستی آنان جامعه علمی و دانشگاهی کشور را از فیض وجود یکی از فرهیختگان و دانشمندان جوان کشور محروم نمود.

بی تردید ترور دانشمندان ایرانی نشانه ورشکستگی خودخواهان و سلطه جویان بین المللی است که با آگاهی از هزیمت خود در برابر پیشرفت های علمی، سیاسی و اقتصادی کشورما ، صرفا به انتقامجویی از ملت عزیز ایران روی آورده اند.

جنایتکارانی که تصور می کنند با انجام این قبیل اقدامات تروریستی علیه دانشمندان کشورمان می‌توانند مانعی در برابر رشد و بالندگی فرهیختگان و نخبگان این سرزمین خدایی ایجاد نمایند،

باید بدانند که این گونه رفتارها نه تنها کمترین مانعی در مسیر بالندگی ایران عزیز ایجاد نخواهد کرد، بلکه عزم و اراده ایرانیان را برای تداوم افتخارآفرینی در میدان های علمی جهان چندین برابر خواهد ساخت.

اینجانب ضمن محکوم نمودن این اقدام خصمانه و ناجوانمردانه ، شهادت دانشمند نخبه «مصطفی احمدی روشن» و همکار وی «رضا قشقائی» را به خانواده این عزیزان و مردم قدرشناس ایران اسلامی تسلیت عرض کرده و برای آن شهیدان والامقام از درگاه ایزد منان علو درجات را مسئلت دارم.


نوشته شده در جمعه 90/10/23ساعت 3:43 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

<      1   2   3   4   5      >

قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت