داوود هرمیداس باوند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: وزارت خزانه داری آمریکا نام این 19 فرد و شرکت داخلی و خارجی را به لیست تحریم ها اضافه کرده است و این اقدام به لحاظ حقوقی با تعهد کاخ سفید متفاوت است. کارشناس مسایل بین الملل گفت: اگرچه اضافه شدن نام 19 فرد و شرکت ایرانی و خارجی در فهرست تحریم ها اثر روانی و تبلیغاتی دارد، اما ماهیت این اتفاق از نظر حقوقی با مذاکرات پیش رو متفاوت است.
وی تصریح کرد: نباید میان این اقدام و متن توافق نامه ژنو به لحاظ ماهیت ارتباطی قائل شد.
استاد روابط بین الملل دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به این سوال که آمریکا تا چه میزان متعهد به توافق نامه ژنو است، گفت: وقتی کشورها پای میز مذاکره می نشینند و برای رسیدن به نتیجه بارها مذاکره می کنند به طور قطع به توافقات آن پایبند هستند.
باوند تاکید کرد که وفای به عهد یا پایبندی به معاهدات یکی از مهم ترین موضوعات اصول روابط بین الملل است و همواره دولت ها خود را موظف به پایبندی به آن می دانند.
وی تصریح کرد:به طور قطع کشورهای طرف مذاکره با ایران که همه از قدرت های جهان محسوب می شوند برای آنچه که گفته اند، مسوولیت احساس می کنند.
کارشناس مسایل بین الملل با بیان این که کشورهای 1+5 در حل مساله هسته ای ایران منافعی دارند، افزود: آمریکا و کشورهای غربی بیش از همه خواهان حل این مساله در کوتاه ترین زمان ممکن هستند.
باوند به ناخوشنودی برخی از توافق نامه ژنو اشاره کرد و یادآور شد: لابی صهیونیستی یا افرادی که تعلقاتی به رژیم اسراییل دارند، اگر ظاهری قانونی از خود نشان می دهند اما دست به شیطنت هایی می زنند.
وی افزود: در ایران نیز عده ای خواهان به نتیجه نرسیدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 هستند.
استاد روابط بین الملل دانشگاه امام صادق(ع) یادآور شد: برخی از این توافق انتقاد می کنند و به دنبال بزرگ نمایی کوچک ترین مساله هستند، اما مهم این است که دولت و دستگاه سیاست خارجی عزم جدی برای حل این مساله دارد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نکته دیگری که نباید فراموش کرد، این است که تحریم های اعمال شده علیه ایران طی سال ها اعمال شده است بنابراین به یک باره نیز رفع نخواهد شد.
باوند ادامه داد: در واقع مذاکرات یک حرکت گام به گام است که در دراز مدت به نتیجه می رسد.
وی، مسایل و مفاد توافق نامه ژنو را پیچیده توصیف کرد و گفت: به همین دلیل هیات های کارشناس از سوی دو طرف مسوول پیگیری جزئیات و شیوه اجرای توافق نامه هستند.
عضو موسس انجمن علوم سیاسی ایران همچنین تاکید کرد که با وجود مشکلات و موانعی که در دو کشور ایران و آمریکا برای اجرای کامل این توافق نامه وجود دارد، اما به آینده این مذاکرات خوشبین هستم و به توافق کامل امید دارم.
وزارت خزانه داری آمریکا پنج شنبه گذشته اسامی 19 فرد و شرکت های ایرانی و خارجی را به فهرست تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران افزود.
این تحریم ها در حالی است که بر اساس توافق نامه ژنو که سوم آذر ماه جاری میان ایران و 1+5 صورت گرفت، ایران متعهد شد بخشی از فعالیت های هسته ای خود را با حفظ ماهیت آنها، کند یا متوقف سازد و 1+5 نیز نه تنها در 6 ماه آینده تحریمی علیه این کشور اعمال نکند، بلکه بخشی از تحریم ها را نیز رفع کند.
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |