سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در شرایط کنونی نیازی به مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن وجود ندارد و چارچوبی را که در این رابطه از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شده است نیز، تامین نشده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره رویکرد مثبت گروه 1+5 در مذاکرات آلماتی و اینکه آیا احتمال دارد در دور بعدی مذاکرات در 16 فروردین، گفت و گوی دو جانبه یا موضوعی با آمریکا صورت بگیرد، با بیان این مطلب افزود: آمریکا یکی از اعضای فعال گروه 1+5 است و پیشنهادات خود را در نشست ها مطرح می کند و ما نیز به آن پاسخ می دهیم ولی اگر منظور همان بحث های مختلف و صرف بین ایران و آمریکاست، همان شرایطی باید به وجود بیاید که چارچوب آن از سوی مقام معظم رهبری به صورت شفاف تعیین شده است.



*** اظهارات خزاعی به چارچوب های مطرح شده از سوی رهبری اشاره دارد

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ?محمد خزاعی? سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره مذاکره مستقیم با آمریکا در گفت و گو با شبکه خبری سی. ان.ان گفت: اگر متن کامل این گفت و گو را بخوانید، وی هم به چارچوب های تعیین شده از سوی رهبری اشاره کرده است.

وی افزود: شاید اقدامات آمریکایی ها و تغییر واقعی در رویکردهای آنها که یکی از آنها می تواند در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما باشد، بتواند در عمل شرایطی را به وجود بیاورد که موضوع مذاکره مستقیم قابل بررسی باشد.

مهمانپرست با بیان اینکه هیچ سخنی متفاوت از گذشته از سوی مقامات ایرانی درباره مذاکره با آمریکا گفته نشده است، خاطرنشان کرد: اگر شرایط لازم برای مذاکره در چارچوب تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب رعایت شود، مسوولان ما این موضوع را بررسی می کنند.



*** اقدامات آمریکایی ها را در عمل ارزیابی می کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره طرح جدید مجلس سنای آمریکا درباره حمایت از رژیم صهیونیستی در صورت هرگونه حمله نظامی به ایران اظهار داشت: صهیونیست ها نگران از موج بیداری اسلامی در منطقه هستند و سعی دارند از کانال های مختلف و با فشار، مقابل این موج بایستند.

وی ادامه داد: ما اقدامات مقامات آمریکایی را در عمل، رفتار و تصمیمات آنها ارزیابی می کنیم.

مهمانپرست درباره سخنان ?جو بایدن? معاون رییس جمهوری آمریکا در اجلاس سالیانه آیپک نیز گفت: موضع ما ارزیابی رفتار عملی و تغییر رویکرد واقعی آمریکایی ها است و هر زمان در عمل تغییری را مشاهده کنیم، آن را بررسی می کنیم.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر ?موسی ابومرزوق? معاون دفتر سیاسی حماس به تهران اظهار داشت: حتما رایزنی های سیاسی، تبادل نظر و ارزیابی از شرایط منطقه کمک می کند تا صلح، ثبات و امنیت را در منطقه شاهد باشیم.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه ادامه داد: اعتقاد جمهوری اسلامی ایران به همکاری های منطقه ای، وحدت بین جهان اسلام و گروه های فلسطینی است.



*** گرایش برای حل بحران سوریه به سمت سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره توافق آمریکا و روسیه در مورد یک طرح جدید برای حل بحران سوریه گفت: برداشت ما این است که کشورهای مختلف و موثر متوجه ناکارآمدی رویکردهای غیر سیاسی در حل بحران سوریه شده اند و در حال نزدیک شدن به کارآمد بودن رویکرد سیاسی هستند و ما این موضوع را مثبت تلقی می کنیم.

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تهران پاسخ پیشنهاد ?محمد مُرسی? رییس جمهوری مصر را درباره سوریه داده است یا نه؟ اظهار داشت: ما این پیشنهاد را بررسی و پاسخ آن را به مصر ارائه کرده ایم.

خبرنگار دیگری درباره ارسال نامه وزیر امور خارجه به دبیرکل سازمان ملل درباره سوریه سوال کرد که مهمانپرست ضمن یادآوری طرح شش ماده ای کشورمان و همچنین حضور تهران در کمیته پیشنهاد شده از سوی رییس جمهوری مصر پاسخ داد: شرط اصلی برای حمایت از مردم سوریه این است که همه تلاش کنند رویکرد سیاسی جایگزین اقدامات تروریستی و مسلحانه شود.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه افزود: کشورهایی که مدعی حمایت از مردم سوریه هستند، بهتر است به روند سیاسی، آغاز گفت و گوهای ملی و توقف درگیری ها در سوریه کمک کنند.



*** فتنه هایی برای برهم زدن ثبات عراق در جریان است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ?علی اکبر صالحی? وزیر امور خارجه به عراق به منظور شرکت در مراسم رونمایی از ضریح جدید حرم حضرت امام حسین (ع) گفت: البته در حاشیه این مراسم، دیدارهایی با مقامات دینی، مذهبی و مراجع عظام صورت خواهد گرفت و در صورت دیدار با مقامات عراقی نیز رایزنی هایی درباره روابط دو جانبه و منطقه ای صورت می پذیرد.

مهمانپرست تصریح کرد: فتنه هایی برای برهم زدن ثبات و امنیت عراق دنبال می شود و فکر می کنیم با توجه به بلوغ فکری و سیاسی و همچنین درایت مقامات عراقی، اقداماتی در برابر این فتنه ها صورت خواهد گرفت.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه همچنین اقدام تروریستی اخیر در بین الحرمین را محکوم کرد و هدف از این گونه حوادث را دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی دانست.



*** اظهارات مقامات سایر کشورها درباره منافقین را رصد می کنیم

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات برخی از مقامات بلژیکی درباره آمادگی شان برای استقرار اعضای گروهک تروریستی منافقین گفت: مساله منافقین و اظهارات مقامات کشورهای دیگر درباره آنها به صورت دقیق تحت رصد مقامات ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه هنوز اطلاع دقیق و رسمی درباره این موضوع از مقامات بلژیکی دریافت نکرده ایم، افزود: توصیه کلی ما این است که کشورها به تعهد خود در مقابله با تروریسم جدی بوده و راه های مقابله با این پدیده شوم را دنبال کنند و اجازه فعالیت به گروه های تروریستی را ندهند زیرا برخلاف ادعاهای آنان است.



*** روابط سیاسی ایران و ترکمنستان در بالاترین سطح است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره مشکلات اخیر به وجود آمده برای برخی از هموطنانمان در ترکمنستان گفت: طبیعی است که در مسایل مرزی با کشورهای همسایه مشکلاتی به وجود بیاید اما از طریق همکاری های کنسولی و توافقات مرزی نسبت به رفع این مشکلات اقدام خواهد شد.

مهمانپرست اظهار داشت: در بالاترین سطح روابط سیاسی با ترکمنستان قرار داریم و ظرفیت همکاری های اقتصادی بین دو کشور بسیار بالاست و مردم علاقه مند به رفت و آمد و سرمایه گذاری هستند.

وی تصریح کرد: موضوع تردد کامیون های ایرانی به ترکمنستان نیز در کمیته های کنسولی در دست رسیدگی قرار دارد.



*** روابط خوب با یک کشور همسایه به معنای محدود شدن رابطه با همسایه دیگر نیست

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزیر امور خارجه برای پیگیری تیراندازی از سوی مرزبانان جمهوری آذربایجان به یک شهروند ایرانی در بیله سوار گفت: اقدامات مربوط به نیروهای مرزبانی بهتر است از خود آنها سوال شود و ما در این رابطه پیگیری های خود را داریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره هدف سفر اخیر ?سعید جلیلی? دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به باکو گفت: حتما خود آقای جلیلی توضیحات لازم را در این رابطه خواهند داد.

مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ?محسن رضایی? دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حمایت ایران از جمهوری آذربایجان گفت: ما با کشورهای همسایه روابط خوبی داریم و توسعه روابط با یکی از کشورهای همسایه، به معنای محدود شدن روابط با کشورهای دیگر نیست.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه افزود: ایران همواره خواهان دنبال شدن گفت و گوهای سیاسی برای حل مناقشه قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد که اظهارات برخی مقامات خارج از اظهار نظر مقامات رسمی است و تهران با همه کشورهای همسایه خود روابط خوبی دارد.


نوشته شده در سه شنبه 91/12/15ساعت 7:6 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت