سایت بهار هسته ای ایران

دستگاه دزیمتر قابل حمل با تلاش متخصصین و پژوهشگران پژوهشکده کاربرد پرتوهای اصفهان ساخته شد. این دستگاه که با هدف دستیابی به فناوری طراحی و ساخت دزیمترها و فناوری ساخت منابع تغذیه مینیاتوری با توان مصرفی پایین ساخته شده است در سه حالت آهنگ سنج( Ratemeter )، شمارشگر (Scaler ) و سنجه بندی ( Calibration ) کاربرد دارد.

دزیمتر می‌تواند با اتصال انواع آشکارسازهای گایگر مولر، تناسبی یا سوسوزن که از طریق کانکتور به جلوی دزیمتر وصل می‌شود، انواع پرتو شامل آلفا، بتا، گاما یا نوترون را اندازه‌گیری نماید.

دستگاه در حالت آهنگ سنج شدت تابش را به دو صورت میله‌ای که طول آن متناسب با شدت پرتو می‌باشد و عددی، بر مبنای یکاهای مرسوم تابش نمایش می‌دهد. در صورتی که آهنگ تابش فراتر از اندازه تنظیم شده برود یک هشدار صوتی کاربر را آگاه می‌سازد. حالت کاری آهنگ سنج در بررسی دزیمتری پرسنل، سطوح و لباس هنگام رفع آلودگی یا تعیین شدت تابش از یک منبع رادیواکتیو استفاده می‌شود.

در حالت کاری شمارشگر، انتخاب یکاهای تابش، تنظیم نقطه کار مدار هشدار دهنده صوتی، تنظیم پارامترهایی از قبیل ثابت کالیبراسیون و زمان مرگ آشکارساز انتخابی و مشاهده و کالیبره کردن ولتاژ بالا (ولتاژ کاری آشکارساز) کارهایی است که کاربر می‌تواند انجام دهد..

در حالت کالیبراسیون بر اساس نوع آشکار ساز انتخابی پارامترهای مختلفی توسط کاربر به دستگاه داده می‌شود.

این دستگاه با توجه به عملکردهای بالا یک وسیله هوشمند اندازه گیری تابش است که می‌تواند در حالت‌های مختلف کاری وظایف مختلفی را انجام داده و اصلاحات خودکار انجام دهد.

دزیمتر قابل حمل در مراکز حفاظت در برابر تابش، بازرسی‌های منظم مراکزی که از چشمه‌های پرتوزا استفاده می‌کنند، پاکسازی و رفع آلودگی محل‌هایی که به مواد پرتوزا آلوده شده‌اند و تمام نواحی اطراف یک راکتور به منظور تعیین پرتوزایی موجود روی سطوح و در هوا کاربرد ضروری دارد.

لازم به ذکر است نمونه خارجی دستگاه که با توجه به تحریم‌ها تهیه آن از بازارهای جهانی مشکل است، توسط شرکت آمریکایی EBERLINE   ساخته شده است که می‌تواند انواع پرتوها را دزیمتری و شناسایی کند.


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 12:29 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت