سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

بهانه و دستاویزی که موضوع هسته ای را به دستورکار آژانس تحمیل نمود و متعاقباً اقدامات غیرقابل توجیه و غیرقانونی شورای امنیت را باعث گردید، ابهامات و ادعاهای چند کشور معدود در خصوص برنامه هسته ای ایران و بزرگ نمایی این ابهامات بود که با هدف زیرسئوال بردن ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران صورت پذیرفت.

آمریکا همواره ادعا می کند که حقیقت را می گوید. نماینده آمریکا در اجلاس ژوئن 2003 شورای حکام اظهار داشت: سئوالات درباره اهداف هسته ای ایران به دلیل تبلیغات آمریکا مطرح نمی شود، بلکه ناشی از حقایق است. نماینده آمریکا در نشست شورای حکام در سپتامبر 2003 نیز اظهار داشت: برخی ادعا کرده اند که آمریکا به دنبال سیاسی کردن روند آژانس هستند. چیزی بهتر از حقیقت نمی تواند گویای همه چیز باشد.
با استفاده از استنادات زیر، ثابت می شود که آمریکا و کشورهای غربی همواره به جامعه بین المللی درخصوص ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران دروغ گفته و اطلاعات انحرافی و ساختگی ارائه کرده اند.
 
ادعاهای آمریکا در مورد عدم پایبندی:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2003: آمریکا معتقد است حقائق موجود، به طور کامل استنباط فوری مبنی بر عدم پایبندی ایران در مقابل تعهدات پادمانی خود را توجیه می کند.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام نوامبر 2004: آمریکا معتقد است نقض موافقت نامه پادمان توسط ایران نیاز به ارائه گزارش آژانس به شورای امنیت بر اساس اساسنامه خود را تشدید کرده است.
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام مارس 2005: شورای حکام باید موارد عدم پایبندی ایران را به موافقت نامه پادمانهایش به شورای امنیت سازمان ملل گزارش نماید.
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2005:زمان آن رسیده است که گزارش مربوط به عدم پایبندی ایران به شورای امنیت گزارش گردد.
-       قطعنامه شورای حکام در 24 سپتامبر 2005 (به پیشنهاد آمریکا و غرب): درمی یابد که بسیاری از قصورات و نقض تعهدات ایران مبنی بر عمل به موافقت نامه پادمان ان.پی.تی به موجب بند (ج) ماده 12 اساسنامه آژانس، عدم پایبندی محسوب می شود.
هیچ توجیهی در مورد عدم پایبندی و گزارش دهی به شورای امنیت وجود ندارد:
-       بند (ج) ماده 12 اساسنامه‌آژانس: بازرسان هرگونه موارد عدم پایبندی را تشخیص و آن را به مدیرکل گزارش خواهند نمود که وی نیز متعاقباً گزارش را به شورای حکام تسلیم خواهد کرد. شورا از کشور یا کشورهای مخاطب درخواست خواهد کرد که هرگونه عدم پایبندی را که رخ داده، رفع نمایند. شورا موارد عدم پایبندی را به تمام اعضاء و همچنین به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل گزارش خواهد کرد.
-       گزارش های آژانس: هیچ یک از گزارش های آژانس در مورد اجرای پادمان در ایران، حاکی از عدم پایبندی ایران نبوده است. عبارت عدم پایبندی با اهداف سیاسی از سوی برخی از کشورها و شورای حکام مطرح شده است. این اقدام سیاسی، مبنای غیرقانونی گزارش دهی به شورای امنیت شده است.
 
ادعاهای مربوط به ساخت سلاح:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2004: همانگونه که ما در دفعات فراوان به طور روشن بیان کرده ایم، آمریکا معتقد است ایران با نقض تعهدات قطعی خود به موجب ماده 2 ان.پی.تی به دنبال سلاح هسته ای است. اما بسیاری این ادعا را زیر سئوال برده اند.
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2004:انتظار تا موقعی که آژانس سلاح هسته ای پیدا کند یا تا زمانی که مدرک مقتضی از وجود برنامه سلاح های هسته ای به دست آید، انتظاری خواهد بود که ممکن است دیگر خیلی دیر شده باشد.
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2004: هر هفته که می گذرد،    ایران به نقطه ای که نه ما و نه هیچ نهاد بین المللی قادر نخواهد بود آن را از دستیابی به قابلیت سلاح های هسته ای بازدارد، نزدیک تر می شود.
-       بیانیه آمریکا به شورای حکام نوامبر 2005: پیگیری قابلیت ها و توانمندی های ساخت سلاح هسته ای توسط ایران برای همه ما خطر محسوب می شود. ما می توانیم تنها این نتیجه را بگیریم که رهبران ایران مصمم اند بدون درنظر گرفتن هزینه آن برای مردم ایران و هزینه آن برای جایگاه بین المللی ایران، توانمندی های مربوط به تولید سلاح هسته ای را توسعه دهند.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام فوریه 2006:اقدام شورای حکام در ارجاع موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت، پیامی قوی و روشن به رهبران ایران است تا از پیگیری توانمندی های ساخت سلاح دست بردارند.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام سپتامبر 2006:ما معتقدیم ایران به نحوی مجدّانه و پیگیر، به دنبال فناوری مواد و دانش ساخت سلاح هسته ای است.
 
فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز هستند:
-       گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا در نوامبر 2007: ایران در حال حاضر فاقد برنامه سلاح هسته است.
-       گزارش مدیرکل در نوامبر 2004: (که متعاقباً در تمام گزارش ها – 20 مورد گزارش- به شورای حکام تکرار شده است): تمام مواد هسته ای اظهارشده در ایران مورد حسابرسی قرار گرفته و از اینرو چنان موادی به سمت فعالیت های ممنوعه انحراف نداشته است.
-       گزارش مدیرکل در مارس 2006: آژانس هیچ انحرافی از مواد هسته ای به سمت سلاح های هسته یا دیگر وسایل انفجاری هسته ای مشاهده نکرده است.
-       بیانیه مدیرکل آژانس در خصوص گزارش برآورد اطلاعاتی ملی آمریکا(4 دسامبر 2007، قبل از حل و فصل مسائل باقی مانده): آژانس هنوز مدرکی متقن دال بر وجود برنامه جاری سلاح های هسته ای یا تأسیسات اظهارنشده هسته ای در ایران ندارد.
-       نامه مورخ 12 سپتامبر 2006 آژانس در واکنش به گزارش کمیته اطلاعات کاخ سفید آمریکا در 23 اوت 2006: آژانس: این گزارش حاوی برخی اطلاعات نادرست، گمراه کننده و بی اساس است. آمریکا: ایران در حال حاضر سرگرم غنی سازی اورانیوم تا درجه ساخت سلاح است. آژانس: اطلاعات درباره غنی سازی اورانیوم که در حال حاضر در کارخانه غنی سازی آزمایشی سوخت انجام می گیرد، در آوریل 2006 توسط مدیرکل آژانس به شورای حکام در حدود 6/3 درصد گزارش شده است. توصیف و نسبت دادن این میزان از غنی سازی به درجه ساخت سلاح نادرست است، چرا که استفاده از عبارت درجه ساخت معمولاً به غنی سازی اورانیوم به میزان 90 درصد یا بالاتر اطلاق می گرددآمریکا: ایران به طور مخفیانه رادیواکتیو عنصر پلونیوم 210 با عمر کوتاه را که منبع نوترونی ساخت سلاح است، تولید کرده است. آژانس: استفاده از عبارت «تولید مخفیانه» گمراه کننده است، زیرا گزارش تولید پلونیوم 210 به موجب موافقت نامه پادمان ان.پی.تی برای ایران الزامی نیست. آمریکا: مدیرکل تصمیم گرفت آقای چارلی، یک بازرس ارشد پادمان آژانس را به خاطر اظهار نگرانی ها در مورد فریبکاری ایران در مورد برنامه هسته ای اش از سمت خود برکنار کند. آژانس: دبیرخانه آژانس در مورد اظهارات و ادعاهای نادرست و گمراه کننده در این زمینه اعتراض جدی می نماید. درخواست ایران از مدیرکل مبنی باز پس گیری بازرس انتصابی ر اساس حقوقش به موجب موافقتنامه پادمان بود.
 
ادعاهای مربوطه به فعالیت های بازفراوری در ایران:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام نوامبر 2003 (که مکرراً در هر یک از بیانیه­های آمریکا در قطعنامه­های شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل تکرار شده است): به منظور احیای اعتماد بین المللی به مقاصد هسته ای ایران، این کشور باید تمام فعالیت های مرتبط با غنی سازی و بازفرآوری را به حالت تعلیق درآورد.
هیچ فعالیت بازفرآوری در ایران وجود ندارد:
-       گزارش فوریه 2007 مدیرکل (که متعاقباً در هر یک از گزارش ها به شورای حکام تکرار شده است): هیچ علامتی دال بر وجود فعالیت های مربوط به بازفرآوری در هریک از سایت های اظهارشده ایران مشاهده نشده است.
ایران و برنامه کاری با آژانس برای حل مسائل باقی مانده (21 اوت 2007):
-       آزمایش های پلوتونیوم
-       سانتریفیوژهای پی.یک و پی.دو
-       سند فلز اورانیوم
-       منشأ آلودگی در یکی از تجهیزات یک دانشگاه فنی
-       پولونیوم 210
-       معدن گچین
آزمایش های پلوتونیوم:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام نوامبر 2004: ما نمی توانیم فعالیت مخفیانه ایران در زمینه جداسازی پلوتونیوم را فراموش کنیم. این فعالیت، نشانه قوی مبنی بر تهدید رو به افزایش برنامه پلتونیومی سلاح های هسته ای ایران است.
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام سپتامبر 2005: ایران همچنین در ارائه توضیحات قانع کننده پیرامون آزمایش های گذشته مخفیانه خود برای جداسازی پلوتونیوم قصور کرده است.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام نوامبر 2006: آژانس پلوتونیوم اضافی از کانتینرهای ذخیره مواد خاص از آزمایش های گذشته پلوتونیوم پیدا کرده است. این یافته به همراه امتناع ایران از ارائه اطلاعات اضافی به آژانس در مورد ماهیت و زمان فعالیت های گذشته پلوتونیومی آن، حاکی از آن است که ایران به مخفی نگاه داشتن جزئیات مربوط به دامنه واقعی این فعالیت ها ادامه می دهد.
 
آزمایش های پلوتونیوم، مسئله حل شده:
-       گزارش مدیرکل در اوت 2007: آژانس از این رو نتیجه گیری کرده است که اظهارات ایران با یافته های آژانس ناسازگار نیست و لذا، این مسئله را خاتمه یافته تلقی می کند.
 
سانتریفیوژهای پی.یک و پی.دو:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام ژوئن 2005: پیشنهاد 1987، شامل برخی فناوری های حساس از جمله تبدیل اورانیوم و ریخته گری است که می تواند برای تبدیل اورانیوم با غنای بالا به فلز مورد بهره برداری قرار گیرد.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام نوامبر 2005: آژانس کماکان در جستجوی اطلاعاتی پیرامون دامنه برنامه­های سانتریفیوژهای پی.یک و پی.دو ایران است و همچنان ادعاهای ایران مبنی بر این که بین سال های 1995 و 2002 هیچ فعالیتی را در زمینه طراحی سانتریفیوژ پی 2 انجام نداده است، قابل قبول نمی یابد.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام ژوئن 2006: ایران از پاسخ به سئوالات آژانس در زمینه برنامه­های پیشرفته و بالقوه اظهارنشده سانتریفیوژ امتناع می کند.
سانتریفیوژهای پی 1 و پی 2، مسئله حل شده:
-       گزارش مدیرکل در نوامبر 2007: بر اساس مصاحبه های صورت گرفته با مقامات ایرانی و اعضای در دسترس شبکه تأمین، سندهای ارائه شده توسط ایران و اطلاعات جمع آوری شده به واسطه تحقیقات مستقل آژانس در این زمینه، آژانس به این جمع بندی رسید که اظهارات ایران با سایر اطلاعات در دسترس آژانس در مورد دستیابی ایران به فناوری غنی سازی سانتریفیوژ پی 1 اعلام شده در سال 1987، سازگار و هماهنگ است.
-       گزارش مدیرکل در نوامبر 2007: اطلاعات ارائه شده از سوی ایران در مورد زمان این خریدها (پیشنهاد 1993) و کمیت های مربوط با یافته های آژانس همخوانی دارد.
-       گزارش نوامبر 2007 مدیر کل: آژانس به این نتیجه گیری رسیده است که اظهارات ایران در خصوص محتوای فعالیت های اظهارشده تحقیق و توسعه پی 2 با یافته های آژانس همخوانی دارد.
-       نامه آژانس به ایران درباره پی 1 و پی 2 (23 نوامبر 2007): دبیرخانه توجه می نماید که ایران تمام اقدامات لازم در این ارتباط به موجب برنامه کاری را تکمیل کرده و به سبب انجام اقدامات راستی آزمایی آژانس و آیین نامه های مربوطه، این موضوع (پی 1 و پی 2) دیگر باقی مانده نیست.
سند اورانیوم فلزی:
-       بیانیه آمریکا در شورای حکام ژوئن 2003: چرا ایران به آزمایش قابلیت و توانمندی خود برای ساخت فلز اورانیوم می پردازد؟ نیاز نیست به شورای حکام یادآوری شود که فلز اورانیوم برای ساخت قطعات شکافت پذیر برای سلاح های هسته ای از نوع دارای اورانیوم غنی شده بالا به کار می رود.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام مارس 2006: در ماه ژانویه، آژانس گزارش داد که ایران یک سند 15 صفه ای در مورد غنی سازی ریخته گری و تبدیل فلز اورانیوم تهی شده به نیمکره را در اختیار دارد. بازرسان آژانس، ظاهراً تردیدی ندارند که این اطلاعات به وضوح برای ساخت قطعات سلاح هسته ای درنظر گرفته شده اند.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام ژوئن 2006: ایران از اجابت درخواست آژانس مبنی بر استرداد یک سند که از شبکه عبدالقریرخان در ارتباط با ساخت قطعات سلاح های هسته ای دریافت کرده است، امتناع نمود.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام سپتامبر 2007: ایران از همکاری در زمینه برخی از مسائل مهم و جدی از قبیل فعالیت های مرتبط با سلاح های هسته از جمله نگهدای یک سند مربوط به نیمکره اورانیوم فلزی اجتناب می نماید.
سند اورانیوم فلزی، مسئل حل شده:
-       گزارش مدیرکل در نوامبر 2007: در 8 نوامبر 2007 آژانس یک کپی از سند 15 صفحه ای حاوی روش های تقلیل UF6 به فلز اورانیوم و ریخته گری آن و تبدیل به نیمکره را دریافت نمود. ایران تأکید نموده است که این سند همراه با اسناد سانتریفیوژ پی 1 در سال 1987 دریافت شده است. صرف نظر از آزمایشهای تبدیل UF4 به فلز اورانیوم در مرکز تحقیقات هسته ای تهران، آژانس هیچ علامتی را از هیچگونه تبدیل UF6 و فعالیت ریخته گری در ایران مشاهده نکرده است.
-       نامه آژانس به ایران در مورد فلز اورانیوم (23 نوامبر 2007): ایران یک کپی از سند مربوطه را در مورخ 8 نوامبر 2007 در اختیار آژانس قرار داد و آژانس از ایران به خاطر سند ارائه شده تشکر نموده و تأیید می نماید که ایران این اقدام مرتبط با برنامه کاری را تکمیل کرده است.
منشأ آلودگی در یکی از تجهیزات یک دانشگاه فنی:
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام نوامبر 2006: مثال دیگری از مشکل جدی موجود، مسئله آلودگی وجود ذرات با اورانیوم غنی شده بالا در دانشگاه فنی است.
منشأ آلودگی، مسئله حل شده:
-       گزارش مدیرکل در فوریه 2008: آژانس قادر به این نتیجه گیری بوده است که پاسخ های ارائه شده از سوی ایران مطابق برنامه کاری با یافته های آن ناسازگار نبوده است. از اینرو، آژانس این موضوع را دیگر یک موضوع باقی مانده تلقی نمی کند.
پلونیوم 210:
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام مارس 2004: بازرسان، ناگزیر از کشف این موضوع برای خودشان بودند که ایران آزمایش هایی را برای تولید پلونیوم 210 که یک ماده نادر و سمی بوده و می تواند در ساخت سلاح های هسته ای به کار رود و کاربردهای اندک غیرنظامی دارد، انجام داده است. هیچ یک از این موارد در خصوص ایران قابل توجیه نیست.
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام مارس 2005: ایران تا کنون از ارائه توضیحات رضایت بخش برای آزمایش های پلونیوم 210 خود اجتناب کرده است.
پلونیوم 210، مسئله حل شده:
-       گزارش فوریه 2008 مدیرکل: آژانس توانسته است نتیجه گیری نماید که پاسخ های ارائه شده توسط ایران بر طبق برنامه کاری با یافته های آن سازگاری دارد. از اینرو، آژانس این مسئله را دیگر باقی مانده نمی داند.
معدن گچین:
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام سپتامبر 2004: آیا وجود معدن اورانیوم بندرعباس و کارخانه تولید آن در گچین، در اکتبر 2003 به آژانس گزارش شده بود؟
-       بیانیه آمریکا در نشست شورای حکام مارس 2005: ما کماکان از خود می پرسیم که آیا ارتش ایران در نظارت بر این معدن اورانیوم نقش داشته؟ و به چه منظور؟
معدن گچین، مسئله حل شده:
-       گزارش فوریه 2008 مدیرکل: آژانس توانسته است به این جمع بندی برسد که پاسخ های ارائه شده از سوی ایران مطابق با یافته های آن است. از اینرو، آژانس این مسئله را باقی مانده تلقی نمی کند.
جمع بندی
-       ماهیت فعالیت های هسته ای ایران همواره صلح آمیز بوده و هست
-       همانگونه که مدیرکل به کرات گزارش داده، هیچ انحرافی در فعالیت های هسته ایران مشاهده نمی شود و تمام مواد و فعالیت ها، کماکان در مقاصد صلح آمیز قرار دارند.
-       بهانه و دستاویزی که مسئله هسته ای ایران را دستورکار آژانس تحمیل نمود و بعداً نیز مبنایی برای اقدامات غیرموجه و غیرقانونی شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت، ابهامات و ادعاهای تعداد انگشت شماری از کشورهای خاص در مورد برنامه هسته ای ایران بود که با بزرگنمایی این ابهامات تلاش کردند ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را زیر سئوال ببرند.
-       گزاش آژانس به تاریخ 22 فوریه 2008، به روشنی و وضوح اعلام کرده که تمام 6 موضوعی که مسائل باقی مانده خوانده می شدند، حل شده اند و جمهوری اسلامی ایران به تمامی سئوالات آژانس بر اساس برنامه کار پاسخ داده و این پاسخ ها با یافته های آژانس هم خوانی دارد و آژانس این موضوعات را دیگر باقی مانده نمی داند.
-       از اینرو، تمام توجیهات و مبانی اقدامات شورای امنیت سازمان ملل مخدوش بوده و نشان می دهد که قطعنامه های مصوب قبلی توسط شورای امنیت فاقد هرگونه توجیه حقوقی و فنی بوده و صرفاً برآمده از اهداف سیاسی و بدخواهانه کشورهای خاصی می باشد.
-       طبیعتاً ادامه این روند، اعتبار شورای امنیت را تضعیف می کند و به استقلال و موقعیت آژانس که باید تنها مرجع صالح برای بررسی فعالیت های هسته ای کشورهای عضو باشد، آسیب می رساند و در واقع ادامه این روند به منزله یک گام اشتباه دیگر است.
-       گزارش 22 فوریه 2008 آژانس نمونه روشنی از رفتار قانونی، شفاف و مسئولانه جموری اسلامی ایران در فعالیت های هسته ای خود بوده و همچنین بیانگر عمل به تعهدات و الزامات موجود در این خصوص توسط ایران می باشد.
-       جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای تعهداتش چیزی فراتر از احقاق حق مسلم خود به موجب ان.پی.تی و استفاده از انرژی هسته ای در مقاصد صلح آمیز نمی خواهد.
-       ایران هرگز از حقوق مسلم خود در استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز چشم نخواهد پوشید و فعالیت های هسته ای خود شامل غنی سازی را تعلیق نخواهد کرد.
-       ایران به همکاری خود با آژانس مطابق اساسنامه آژانس و ان.پی.تی و موافقت نامه پادمان جامع ادامه خواهد داد.

نوشته شده در دوشنبه 91/6/6ساعت 12:13 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

حدود یک قرن از کشف انرژی هسته‌ای در جهان می‌گذرد و اکنون علوم هسته‌ای به عنوان علوم مادر که خود از علوم دیگر بهره می‌برد و موجب رشد دیگر علوم می‌شود، مطرح است. انرژی هسته ای در تمامی جنبه‌های زندگی بشری وارد شده است. در پزشکی، کشاورزی، سلامت و بهداشت که استفاده از رادیوداروها برای تشخیص بیماری ودرمان بیماران صعب‌العلاج، آفت زدایی از محصولات کشاورزی و افزایش ماندگاری آنها، تصفیه فاضلاب‌های صنعتی از نمونه‌های آن می‌باشند، در صنایع مختلفی همچون شیشه، نفت، سطح سنجی و ضخامت سنجی، باستانشناسی، تولید برق، مدیریت منابع آب، کنترل بیماریهای دامی و اصلاح نژاد آنها و صد ها مورد دیگر کاربرد وسیع، کم هزینه و گاهی حیاتی پیدا کرده است. غذا، وسایل، ابزار، محصولات، زمین، آب، انرژی، تولید و مهمتر از همه انسان اکنون نیازمند انرژی هسته‌ای شده است.

حال در زمانه‌ای که نهادهای بین‌المللی وظایف اصلی خود را معطل گذاشته‌اند و در تدارک پیچیده کردن قوانین و دسترسی کشورهای در حال توسعه به رشد و توسعه هستند. اطلاعات محرمانه کشورها از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درز می‌کند و بلافاصله رسانه‌های غول جهانی که غالباً حامی منافع استعمار هستند، از آنها بهره برداری تبلیغاتی می‌کنند. با اعمال فشار کشورهای به اصطلاح بزرگ غربی اتهامات بی اساس و بدون مستندات در گزارشات رسمی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان نتیجه بازرسی‌ها و تحقیقات گنجانده می‌شود. ایران از اولین امضاء کنندگان معاهده منع تکثیر سلاح‌های هسته‌ای و دیگر موافقت نامه‌های بین‌المللی است.زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوای حرام بودن تولید و به کارگیری بمب اتمی را صادر نموده است وایران اسلامی طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای را ارائه و به تصویب جامعه جهانی رسانده است. و آنها ناعادلانه و ظالمانه بیماران سرطانی ما را از داشتن رادیوداروها تحریم می‌کنند و فشارهای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... بر ملت فهیم ایران تحمیل می‌کنند.

با وجود این قضایا عزیزان و فرزندان این ملت بزرگ در صنعت هسته‌ای دستاوردهای عظیمی در حوزه انرژی هسته‌ای داشته‌اند. چرخه کامل سوخت هسته‌ای، ساخت نیروگاه‌ تحقیقاتی هسته‌ای بومی، خودکفایی در ساخت و تولید رادیوایزوتوپ‌ها و رادیوداروها و صدها دستاورد ریز و درشت که بعضاً غربی‌ها و کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را انگشت به دهان کرده است، مایه مباهات و افتخاری عظیم است. این دستاوردها قطعاً موجب عقب نشاندن غرب از بسیاری از اقدامات شیطانی که از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی در سر می‌پرورانده، شده است. ادعای انحراف از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تنها ملعبه‌ای برای کند نمودن سرعت رشد ایران اسلامی است. قطعاً اگر برنامه هسته‌ای وجود نداشت، بهانه‌ای دیگر علم می‌شد. این در حالی است که پیش از انقلاب به پیشنهاد خود آمریکایی‌ها کشور ایران می‌خواست 23000 مگاوات برق هسته‌ای تولید کند و طرح غنی سازی اورانیوم نیز جزیی از همان برنامه بود. و حالا پس از 35 سال آنها می‌گویند شما نفت دارید و انرژی هسته‌ای نمی‌خواهید. غنی‌سازی نمی‌خواهید.

بر جهانیان پوشیده نیست اقتدار این ملت به داشتن بمب و موشک نیست بلکه به ملتی بیدار و آگاه است که از ده‌ها قرن پیش صلح طلب بوده، به ملل دیگر یاری رسانده و اکنون اراده کرده است تا قطبی بزرگ از انرژی هسته‌ای صلح آمیز در جهان باشد. حمایت کامل کشورهای غیر متعهد، که بیش از صد کشور می‌باشند، از ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دیگر صحنه‌های بین‌المللی، نشان از اقتدار این ملت بزرگ می‌دهد. تا باد پاینده باد اقتدار و عظمت ایران اسلامی.

 


نوشته شده در دوشنبه 91/6/6ساعت 12:9 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

غیرمتعهدها و لزوم تلاش برای ایجاد جهانی عاری از تسلیحات هسته‌ای

کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها که بزرگترین سازمان بین‌المللی پس از مجمع عمومی سازمان ملل متحد محسوب می‌شود، می‌توانند نقشی ویژه و مهمی در اجرای بند 6 معاهده عدم اشاعه هسته‌ای داشته باشند.

"علی اکبر صالحی" وزیر امور خارجه در سخنرانی افتتاحیه اجلاس کارشناسان ارشد غیرمتعهدها، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران که قرار است ریاست سه ساله این جنبش را برعهده گیرد، " مصرا در انتظار اجرای ماده 6 معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(NPT) در ارتباط با نابودی سلاح‌های هسته‌ای است."

بند ششم معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای می‌گوید هر یک از اعضای این پیمان متعهد می‌‌شوند که با " حُسن نیت " مذاکرات مربوط به اقدامات موثر برای توقف هرچه زودتر مسابقات هسته‌ای و خلع سلاح هسته‌ای، انعقاد پیمان خلع سلاح عمومی و کامل تحت کنترل سخت و موثر بین‌المللی را دنبال کند.

بسیاری از کارشناسان حقوقی و صاحب نظران بین‌المللی اعتقاد دارند بند ششم معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای "صراحت" ندارد و در حالی که از اعضا می‌خواهد به دنبال خلع سلاح روند اما اجبار و قدرتی در پس آن وجود ندارد تا کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای براساس آن وادار به خلع سلاح شوند.

جنبش عدم تعهد در جریان اجلاس بازنگری معاهده NPT در سال 2010 میلادی در نیویورک پیشنهاد داد، کشورهای دارنده تسلیحات هسته‌ای تا سال 2025 میلادی تمامی سلاح‌های هسته‌ای خود را نابود کنند که متاسفانه این پیشنهاد با مخالفت قدرت‌های هسته‌ای روبه رو شده است.

وزیر امور خارجه نیز در سخنرانی امروز خود اظهار داشت که خلع سلاح جهانی تا سال 2025 میلادی فقط در صورتی می‌تواند محقق شود که با قاطعیت اجرای آن از سوی کشورهای غیرمتعهد دنبال شود.

کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها که شامل 137 کشور عضو، ناظر و سازمان‌های بین‌المللی هستند می‌توانند با توجه به جمعیتی که در این کشورها زندگی می‌کنند، با فشار افکار عمومی و آرا و نظرات خود در مجامع بین‌المللی این خواسته مهم را عملی سازند.

بدیهی است که خلع سلاح می‌تواند به صورت منطقه‌ای آغاز شود و منطقه خاورمیانه به عنوان یکی از کانون‌های مهم و تاثیرگذار جهانی از قابلیت تبدیل به نقطه آغازین این امر برخوردار است.

یکی از پیشنهادات ایران برای عضویت در معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای در سال 1974 میلادی، ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای بود ولی در حال حاضر شاهد آن هستیم که رژیم صهیونیستی نه تنها عضو معاهده عدم اشاعه نیست بلکه دارای صدها کلاهک هسته‌ای است که امنیت این منطقه را به مخاطره انداخته است.

وزیر امور خارجه نیز به درستی در سخنرانی افتتاحیه امروز اجلاس کارشناسان غیرمتعهدها تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران قویا بر این اعتقاد است که هرگونه تلاشی برای ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای باید در جهت الزام رژیم صهیونیستی بر رعایت دستاوردها و الزامات این معاهده باشد.

البته وجود معیارهای دوگانه در سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد یکی از مهمترین موانع اجرایی شدن بند ششم معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بوده است.

کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها می‌توانند با در نظر گرفتن موقعیت ویژه خود در سطح بین‌المللی، بر قدرت‌های هسته‌ای فشار آورند تا تاریخی برای نابودی تمامی تسلیحات هسته‌ای تعیین شود.


نوشته شده در یکشنبه 91/6/5ساعت 11:57 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

6-37.jpeg

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که نیروگاه بوشهر چه زمانی راه‌اندازی خواهد شد؟ گفت: هر موقع تست‌های مربوطه انجام شود و این تست‌ها ایمن باشد ما زمان راه‌اندازی نهایی را اعلام می‌کنیم و از شرکت روسی، پروژه را تحویل می‌گیریم.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فریدون عباسی، ظهر چهارشنبه در حاشیه‌ی جلسه هیات دولت هم‌چنین در پاسخ به این سوال که آیا قراردادی برای ساخت نیروگاه و راکتور با کشورهای دیگر دارید؟ گفت: طبق قراردادهای قبلی ما تجربه‌های لازم را در کار ساخت و بهره‌برداری یاد می‌گیریم و در قراردادهای آتی به کار می‌بریم. با کشورهایی که در این زمینه استاندارد لازم را داشته باشند و مورد تایید آژانس باشند آماده‌ همکاری هستیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد که با ژاپن در این زمینه مذاکره شود؟ گفت: اگر آن‌ها بخواهند با ایران کار کنند ما مشکلی از این بابت نداریم.

 

 


نوشته شده در یکشنبه 91/6/5ساعت 2:14 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

علوم و فناوری هسته‌ای در حال حاضر به عنوان فناوری برتر (های تک) محسوب می شود. امروزه تأثیر این علوم بر افزایش دانش بشری، طبیعت حاکم و ارائ? رفاه و خوشبختی به زندگی بشری غیرقابل تردید می باشد و می تواند به عنوان یک عنصر اساسی و مبنای ضروری برای توسع? پایدار به شمار آید. درطول نیم قرن گذشته، در پرتو تلاش‌های دانشمندان در سراسر جهان این فناوری نقش مهمی را در توسع? صنعت،‌ کشاورزی و پزشکی ایفاء کرده است. استفاد? رادیوایزوتوپ ها در شناسایی و درمان بیماری ها، کاربرد فناوری هسته‌ای در تولید برق و تولید مواد باکیفیت و مقاومت ویژه و همچنین تولید محصولات کشاورزی مقاوم در برابر خشکسالی و آفات فقط برخی از کاربردهای این علم در پزشکی، صنعت و کشاورزی می باشد.

فناوری هسته‌ای علاوه بر تأمین انرژی پاک، کمک می کند تا: تشخیص پزشکی بهبود یابد، بیماری های بشری درمان شود، تغذیه بشر افزایش یابد، از سلامت حیوانات اهلی مراقبت شود، منابع آبی توسعه یابند، حیوانات خطرناک نابود شوند، بهره وری کشاورزی بهبود یابد، مواد غذایی تأمین شود، کنترل کیفیت صنعتی تقویت شود، و علم شناخت محیط زیست پیشرفت یابد. انرژی هسته‌ای از آن نظر یک فناوری توسع? پایدار است که:

  • سوخت آن تا قرن ها در دسترس خواهد بود؛
  • سابق? بی خطر بودن آن برتر از سایر منابع عمده انرژی است؛
  • مصرف آن هیچ آلودگی واقعی ایجاد نمی کند؛
  •  منابع باارزش سوخت های فسیلی را برای نسل های دیگر حفظ می کند؛
  • هزینه های آن قابل رقابت و هم چنان در حال کاهش است؛ و
  • پسماندهای آن را می توان برای مدت زیادی بدون خطر کنترل کرد.

کاربرد انرژی اتمی در بخش پزشکی و بهداشتی

طبق آمارهای سا زمان بهداشت جهانی، میزان افراد سرطانی در کشورهای در حال توسعه تا سال 2015  هرساله 10 میلیون نفر افزایش می یابد. این در حالی است که شیوه های زندگی در حال تغییر است. أکثر کشورهای در حال توسعه دارا ی متخصصین کافی در این زمینه یا دستگاه های رادیوتراپی نمی باشند تا بتوانند به طور مؤثر و ایمن با بیماران سرطانی خود تعامل کنند. در بیش از  15کشور آفر یقایی و چند کشور آسیایی، حتی یک دستگاه رادیوتراپی نیز وجود ندارد. از تکنیک ها ی هسته ا ی در ساخت داروهای هسته‌ای نیز استفاده می شود. به طور کلی، می توان موارد ذیل را به عنوان مصادیق کاربرد تکنیک های هسته‌ای در حوز? پزشکی نام برد :

  • تهیه و تولید رادیوداروی ید131 ؛
  • تشخیص بیماری های تروئید و درمان آن‌ها؛
  • تهیه و تولید کیت های رادیودارویی جهت مراکز پزشکی هسته‌ای؛
  • کنترل کیفی رادیوداروهای خوراکی و تزریقی برای تشخیص و درمان بیماری ها؛
  • تهیه و تولید کیت های هورمونی؛
  • تشخیص و پیگیری درمان سرطان پروستات؛
  • بررسی مراکز عفونی در بدن؛
  • تشخیص سرطان‌های کولون، پانکراس، روده کوچک و برخی سرطان‌های سینه؛
  • شناخت محل تومورهای سرطانی و بررسی تومورهای مغزی، سینه و ناراحتی های ریوی؛
  • تصویرگیری بیماری های قلبی، تشخیص عفونت ها و التهاب مفصلی، آمبولی و لخته های وریدی؛
  • تشخیص کم خونی ها یا سندرم اختلال در جذب ویتامین ب 12؛
  • تولید دزیمترهای جیبی و محیطی؛
  • استریلیزاسیون لوازم پزشکی یک بار مصرف.

کاربرد انرژی اتمی در بخش دامپزشکی و دامپروری

کاربردهای انرژی هسته ای در این حوزه به شرح زیر می باشد :

  • نقش تکنیک های هسته‌ای در پیشگیری، کنترل و تشخیص بیماری های دامی؛
  • نقش تکنیک های هسته‌ای در تولید مثل دام؛
  • نقش تکنیک های هسته‌ای در تغذی? دام؛
  • نقش تکنیک های هسته‌ای در اصلاح نژاد دام؛
  • نقش تکنیک های هسته‌ای در بهداشت و ایمنی محصولات دامی و خوراک دام.

کاربرد تکنیک های هسته‌ای در مدیریت منابع آب

بهبود دسترسی به منابع آب جهان به عنوان یکی از زمینه ها ی بسیار مهم در توسعه شناخته شده است. بیش از یک ششم جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که دسترسی مناسب به آب آشامیدنی بهداشتی ندارند. تکنیک ها ی هسته‌ای برای شناسایی حوزه های آب خیز زیر زمینی، هدایت آب های سطحی و زیرزمینی، کشف و کنترل آلودگی و کنترل نشت و ایمنی سدها به کار می روند. از این تکنیک ها، همچنین در شیرین کردن آب شور و آب دریا نیز استفاده می شود.

کاربرد انرژی هسته‌ای در بخش صنایع غذایی و کشاورزی

کاربردهای انرژی هسته ای را در این حوزه می توان به شرح زیر نام برد :

  • جلوگیری از جوانه زدن محصولات غذایی؛
  • کنترل و از بین بردن حشرات؛
  • به تأخیر انداختن زمان رسیدگی محصولات غذایی؛
  • افزایش زمان نگهداری؛
  • کاهش میزان آلودگی میکروبی؛
  • از بین بردن ویروس ها؛
  • طرح های باردهی و جهش گیاهانی چون گندم، برنج و پنبه.

کاربرد انرژی اتمی در بخش صنایع

کاربردهای انرژی هسته ای را در این حوزه می توان به شرح زیر نام برد :

  • تهیه و تولید چشمه های پرتوزایی کبالت برای مصارف صنعتی؛
  • تولید چشمه ها ی ایریدیم برای کاربردهای صنعتی و بررسی جوشکاری در لوله های  نفت و گاز؛
  • تولید چشمه های پرتوزا برای کاربردهای مختلف در علوم و صنعت از قبیل: طراحی و ساخت انواع سیستم های هسته‌ای جهت کاربردهای صنعتی، اندازه گیری خاکستر ذغال سنگ، بررسی کوره های مذاب شیشه سازی جهت تعیین اشکالات آن‌ها، نشت یابی در لوله های انتقال نفت با استفاده از تکنیک های هسته‌ای.

کاربرد تکنیک های هسته‌ای در شناسایی مین های ضد نفر

در سال 1383 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تکنیک های هسته‌ای در کرواسی به صورت آزمایشی برای شناسایی مین های ضدنفر استفاده نمود. نتیجه این بود که اندازه های خاصی از این مین ها در اعماق مختلف و در شرایط خشکی خاک زمین شناسایی شدند.

کاربرد انرژی اتمی در تولید الکتریسیته

با توجه به مزیت های متنوع انرژی هسته ای، مهمترین کاربرد این انرژی در حوز? تولید الکتریسیته یا برق هسته ای می باشد.


نوشته شده در یکشنبه 91/6/5ساعت 1:59 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 

 آزمایشگاههای لیزرهای نیمه‌هادی از سال 1365 با هدف انتقال تکنولوژی لیزرهای نیمه‌هادی راه اندازی گردید. بخش طیف‌نگاری در سال 1370 اقدام به انجام پروژه انتقال تکنولوژی یاگ نمود که در این راستا آزمایشگاههای مربوطه راه‌اندازی گردید. در سال 1378 نسبت به طراحی و ساخت اولین لیزر پزشکی گازکربنیک اقدام شد. در سال 1382 به دلیل نیاز به منابع تغذیه و برطرف نمودن مشکلات سیتسم‌های الکترونیکی راه‌اندازی آزمایشگاه الکترونیک انجام گرفت.

ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها ضرورت طراحی، ساخت دستگاهها برای مصارف تحقیقاتی، صنعتی و پزشکی در وحله اول، انجام پروژه‌های تحقیقاتی و عدم وابستگی به کشورهای غربی، سپس درگیر نمودن نیروی انسانی متخصص و تربیت دانشجویان داخل کشور به منظور ارتقاء سطح دانش علمی آنها می‌باشد. وضعیت در قبل از 1376 پاره‌ای از آمار وضعیت حوزه طراحی و ساخت قبل از سال 76 به شرح ذیل می‌باشد :

انتقال تکنولوژی و راه اندازی خط تولید هولوگرام‌های برچسبی انتقال تکنولوژی جهت رشد بلور(Nd:YAG (1372-1370 ساخت لیزر فمتوثانیه جهت تحقیقات اسپکتروسکوپی (1377-1373) ساخت لیزر پالسی Nd:YAG با دمش لامپی (1376-1373) لیزرهای نیمه‌هادی وضعیت در دورة 1383-1376 در خصوص طراحی و ساخت دستگاهها در دوره زمانی 83-76 فعالیت‌هایی انجام گرفته که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره می‌نماییم :

لیزرهای حالت جامد جهت مصارف صنعتی لیزرهای گازکربنیک جهت مصارف پزشکی و صنعتی توسعه و بهینه‌سازی روی نمونه‌های مختلف هولوگرام لیزرهای He-Ne انواع فیلترهای اپتیکی در محدودة مرئی و مادون قرمز منابع تغذیه سوئیچینگ جهت لیزرهای مختلف لیزر بخار مس کم توان دستاوردها در دورة 1383-1376 ساخت لیزر پزشکی 15 و 25 وات ساخت لیزر صنعتی گاز کربنیک 300 وات ساخت لیزرهای پرتوان حالت جامد با دمش دیودی و لامپی مدولاتور 7000 آمپری منابع تغذیه مورد نیاز پروژه‌ها میز اپتیکی با قابلیت تراز شدن و ایجاد امکان استفاده از نگهدارنده‌های مغناطیسی روی آنها توری های پراش لیزرهای نیتروژن : نوسانگر-تقویت‌کننده نوسانگر پارامتریک نوری دمیده توسط لیزر تیتانیوم-سفایر چاپ مقالات متعدد در مجلات علمی و ارائه در کنفرانس های داخلی و خارجی تربیت دانشجویان دکترا و کارشناسی‌ارشد

دستاوردها در حوزه رشد بلور، لایه‌نشانی و قطعات اپتیکی تاریخچه پیشرفت علوم و تکنولوژی لیزری، نیاز به پیشرفت علوم وابسته به آن من‌جمله رشد بلور، اپتیک و لایه‌نشانی دارد. بدین‌ترتیب در راستای دست‌یابی به تکنولوژی غنی لیزری گروه‌های مجزایی در سه فاز رشد بلور، لایه‌نشانی و اپتیک به فعالیت‌های تحقیقاتی در مرکز لیزر مشغولند تا بلورها و قطعات لیزری مورد نیاز را برای مرکز تحقیقات لیزر و دیگر مراکز علمی-تحقیقاتی کشور ارائه دهند.

ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها استفاده درست از دستگاه‌ها با توانایی‌های موجود در مرکز و برطرف کردن نیاز طرح‌های تحقیقاتی از ضرورت‌هایی است که باعث می‌شود این حوزه به فعالیت خود به طور مهم ادامه دهد و امید آن می‌رود که گامی مثبت در جهت رفع کمبودهای این صنعت مهم در داخل و خارج سازمان بردارد. تولید انواع فیلترهای اپتیکی در آزمایشگاه لایه‌نشانی مرکز همواره مورد نیاز آزمایشگاههای لیزر بوده و همچنین تهیه بلورهایی که از نظر کیفیت با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشند.

  ضرورت تشکیل گروه رشد بلور و مواد را در این مرکز تعریف می‌کند. فعالیت رشد بلور به سه شاخه : آزمایشگاه رشد بلور، آزمایشگاه تهیه مواد و آزمایشگاه شیمی تفکیک می‌شود. بررسی و رشد بلورهای مختلف جزو سرفصل‌های تحقیقاتی در این حوزه می‌باشد. وضعیت در قبل از 1376 در این خصوص اطلاعات کاملی در مرکز موجود نمی‌باشد. پروژه‌های تحقیقاتی متعددی در این فاز مورد بررسی قرار گرفته است که ما حصل آن : طراحی فیلترهای اپتیکی، طراحی و ساخت فیلترهای اپتیکی خاص به منظور جداسازی طول موج اصلی از هارمونیک دوم، تحقیق روی طراحی سیستم رشد بلور KDP از محصول و بررسی رشد بلور سفایر یا Al2O3 در این دوره می‌باشد.

وضعیت در دورة 1383-1376 از سال 76 به بعد تحقیقات در این حوزه بر مواردی که در ذیل آمده، متمرکز بوده است : تحقیق در رشد بلور Nd3+:YAG و توسعه آن بررسی و رشد بلورهای جدید فعال لیزر بررسی و رشد بلورهای اپتیک غیرخطی بررسی و رشد بلورهای Q-Switch بررسی و رشد بلورهای IR-Detector تهیه مواد اولیه جهت دوره‌های رشد بلور انجام عملیات آنیلینگ میله‌های لیزر انجام عملیات شیمیایی جهت سرویس‌دهی به رشد بلور در این خصوص از کلیه امکانات موجود در آزمایشگاه‌های گروه اعم از کوره‌های رشد بلور، تنش‌نما جهت مشاهده تنش‌های کریستالی، کوره‌های دما بالا، کوره‌های مقاومتی و … برای به دست آوردن نتیجه‌ای مطلوب استفاده شده است. کارشناسان گروه لایه‌نشانی و اپتیک نیز تحقیقات زیادی را در خصوص ساخت آینه‌ها و فیلترهای لیزرهای پرقدرت دیودی و لامپی، ایجاد لایه‌های نازک اپتیکی و ساخت پلاریزه‌کننده برای لیزرهای پرقدرت انجام داده‌اند که در این خصوص از دستگاههای پیشرفته لایه‌نشانی دی‌الکتریک با مونیتورهای متعدد، دستگاههای اندازه گیری طیف‌های عبوری، بازتابی و جذبی، دستگاه لایه‌نشانی فلز و غیره استفاده می‌شده است. دستاوردها در دورة 1383-1376 ماحصل تلاش‌های انجام شده در زمینه رشد بلور، لایه‌نشانی و اپتیک به شرح زیر است : تولید تک بلورهای Nd:YAG تولید تک بلور یاقوت یا Ruby تولید تک بلور Cr3+ ،Nd3+:YAG تولید تک بلور Yb:YAG تولید انواع نگین‌های زینتی آینه‌ها و فیلترهای مختلف در طول موج‌های مختلف بر روی زیرلایه‌های متفاوت و با عنوان عبور یا بازتاب متفاوت در محدودة باند دیداری و مادون قرمز نزدیک NIR اندازه‌گیری طیف‌ عبوری، بازتابی، جذبی قطعات مختلف و همچنین مایعات ارائه خدمات آبکاری و آندایزینگ برای کلیه قطعات تولید قطعات اپتیکی شامل تیغه‌های موازی جهت ساخت آینه‌های لیزر، لنزهای اپتیکی

دستاوردها در حوزه خدمات فنی، مهندسی و تولیدات مهم تاریخچه این بخش بعد از ادغام دو مرکز طیف نگاری و لیزر که بعدها به نام مرکز تحقیقات و کاربرد لیزر نامگذاری شد در سال 1379 به وجود آمد. قبل از ادغام این دو مرکز گروه‌های اپتیک و مکانیک به صورت مجزا کارهای پژوهشی و تولیدی را پشتیبانی می‌کردند. این بخش دارای گروه‌های تولید لیزر هلیوم نئون، اپتیک، لایه‌نشانی، اپتومکانیک و شیشه‌گری می‌باشد که با در اختیار داشتن دستگاه‌های پیشرفته و افراد مجرب و با سابقه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی خوبی را برای پروژه‌های مرکز و دیگر مراکز معاونت و همچنین خارج از سازمان قطعات اپتیکی و اپتومکانیکی را طراحی و انجام می‌دهند.

 البته کار این واحد بیشتر پشتیبانی پروژه‌ها و در کنار آن طراحی و تولید قطعاتی است که با قیمت گزاف از خارج وارد می‌شود. در صنعت فوتونیک که در گذشته کارها به صورت مایکرونی بوده، با پیشرفت علم فوتونیک کارها به صورت میکرونی انجام می‌گردد و دقت عمل نیز دو چندان شده است که باید همگام با جهان به پیش رفت. ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها با پیشرفت علم فوتونیک، لیزرها و قطعات اپتیکی به حدی دقیق و متنوع شده است که ما این مقوله را نباید فقط در سطح سازمان ببینیم و باید با کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در کنار پروژه‌های سازمان مشکلات صنایع را نیز در نظر بگیریم و با امکانات موجود در رفع این مشکلا برآییم. تولیدات قطعات لیزر و اپتیک در خارج از کشور به صورت انگشت‌شمار در اختیار چند شرکت می‌باشد که قطعات را با قیمت بسیار بالا در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. برای از بین بردن این وضعیت، ایجاد این بخش یکی از ملزمات می‌باشد که وابستگی به کشورهای خارجی را کم کرده و باعث تقویت کارهای پژوهشی و صنعتی داخلی کشور می‌شود. وضعیت در قبل از 1376 در سال‌های قبل از 1376 اطلاعات کاملی در دست نمی‌باشد

کارها بیشتر به صورت پراکنده در دو مرکز انجام می‌شد و تولیدات و سفارشات در اختیار شرکت‌های وابسته به سازمان بوده است و گروه‌ها بیشتر در انتظار سفارش تولیدات بوده‌اند و این کار تا سال 1379 ادامه داشته است. اطلاعات دقیق این قسمت در معاونت موجود می‌باشد. وضعیت در دورة 1383-1376 بعد از سامان‌دهی مرکز تحقیقات و کاربرد لیزر از دو مرکز طیف‌نگاری و لیزر کارهای مرکز شناسنامه‌دار شده و علاوه بر کارهای به کارهای تحقیقاتی از قبیل طراحی و ساخت قطعات نیز به آن اضافه گردیده است، به طول مثال از سال 78 به بعد کارهای تولیدی موجود قبلی حرکتی به خود گرفت که قطعات جدیدی طراحی و ساخته شد و این کارها در لیزرهای 50 وات سبز به صورت چشمگیر مشخص می‌باشد که تقریباً تمام قطعات آن در بخش ساخته شده است. قطعات ساخته شده برای پروژه‌ها و فروش از سال 1380 به بعد که در این بخش به صورت کاملی بایگانی شده است، به شرح جدول پیوست می‌باشد. دستاوردها در دورة 1383-1376 با تجربه پیشینه در زمینه ساخت قطعات لیزر در این بخش قطعات زیر برای اولین‌بار در ایران ساخته شد. کلیه قطعات اپتومکانیکی و اپتیک لیزر 50w سبز Nd:YAG کلیه قطعات مکانیکی لیزر پزشکی 15W و 25W گازکربنیک تیوب‌های لیزر توان بالا گازکربنیک (300w و 2kW ) -------------------------------------------------- دستاورد در حوزه راه‌اندازی و بهره‌برداری از دستگاهها و تجهیزات عمده خریداری شده از داخل و خارج ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها پیشرفت علوم و تکنولوژی لیزر همواره نیاز به دستگاهها و تجهیزات عمده‌ای داشته و دارد که در راستای راه‌اندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی این مرکز دستگاههای فوق‌الذکر تهیه شده تا در پیشبرد اهداف علمی این مرکز قدم مؤثری برداشته شده باشد. وضعیت در قبل از 1376 در سال‌های قبل از 1376 اطلاعات کاملی در دست نمی‌باشد و کارها بیشتر به صورت پراکنده در دو مرکز انجام می‌شد و تولیدات و سفارشات در اختیار شرکت‌های وابسته به سازمان بوده است و گروه‌ها بیشتر در انتظار سفارش تولیدات بوده‌اند و این کار تا سال 1379 ادامه داشته است. اطلاعات دقیق این قسمت در معاونت موجود می‌باشد. وضعیت در دورة 1383-1376 تعداد زیادی از دستگاهها و تجهیزات موجود در مرکز قبل از سال 1376 خریداری و راه اندازی شده است. از قبیل Auto Correlator جهت اندازه‌گیری پهنای زمانی پالس‌های فمتوثانیه لیزرهای حالت جامد. دستاوردها در دورة 1383-1376 نام دستگاه:کوره حرارتی 1800 درجه -کاربرد:ساخت قطعات شیشه لیزری - ساخت شیلدهای حرارتی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور: برای پیشبرد تحقیقات نام دستگاه:لیزر Nd:YAG -کاربرد:اندازه‌گیری آستانه تخریب قطعات اپتیکی با این لیزر انجام می‌شود -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:توسعه صنایع در زمینه های پزشکی، صنعتی، نظامی، تحقیقاتی نام دستگاه:پمپ خلاء -کاربرد:ایجاد خلاء -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:برقراری شرایط مناسب برای انجام امور تحقیقاتی نام دستگاه:لیزر آرگونء -کاربرد:پمپاژ دستگاه رامان و پمپ لیزر Ti:sapphire -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:برای پیشبرد تحقیقات نام دستگاه:لیزر آرگونء -کاربرد:پمپاژ لیزر Ti:sapphire -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:برای کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:لیزر Nd:YAG -کاربرد:کارهای تحقیقاتی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:آموزش نیروی انسانی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی در دانشگاه ها و مراکز علمی نام دستگاه:وایرکات ONA -کاربرد:برش قطعات فلزی به ابعاد 20*20 سانتی‌متر با نرم‌افزار موجود و طراحی قطعات -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:تسهیل در ساخت قطعات مورد نیاز در تکنولوژی هسته‌ای نام دستگاه:لنز سنترینگ (Lens centering) -کاربرد:سنترکردن لنزهای ساخته شده توسط بخش و یا چک کردن لنزهای ساخته شده -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:تولید قطعات اپتیکی نام دستگاه:LOH 700 -کاربرد:به روش قطعات اپتیکی در سایزهای بزرگ به صورت اتوماتیک -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:تولید قطعات اپتیکی نام دستگاه:اسیلوسکوپ Tektronix -کاربرد:اندازه‌گیری فرکانس و طول موج دستگاه‌های لیزر و الکترونیکی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:بالا بردن دقت در اندازه گیری نام دستگاه:دستگاه M2 متر -کاربرد:اندازه‌گیری پارامتر M2 لیزر -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:کنترل کیفی لیزرهای تولیدی نام دستگاه:Beam analyzer -کاربرد:جهت تجزیه و تحلیل پرتو خروجی لیزر -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:کنترل کیفی لیزرهای تولیدی نام دستگاه:Wavemeter -کاربرد:جهت سنجش طول موج لیزر -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:کنترل کیفی لیزرهای تولیدی نام دستگاه:توان سنج -کاربرد:جهت اندازه‌گیری توان خروجی لیزر -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری‌های توان لیزر نام دستگاه:توان سنج RF و SWR -کاربرد:جهت اندازه‌گیری توان فرکانس رادیویی و درایور سوئیچ-Q -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری‌های توان لیزر نام دستگاه:میکروسکوپ اپتیکی Olympus -کاربرد:مشاهده کردن تخریب -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:اندازه‌گیری قطعات اپتیکی در جهت بالابردن کیفیت نام دستگاه:RLC متر -کاربرد:اندازه‌گیری قطعات الکترونیکی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری‌های الکتریکی نام دستگاه:اسیلوسکوپ 60MHz -کاربرد:اندازه‌گیری الکتریکی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:پیشرفت کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:Auto correlator -کاربرد:اندازه‌گیری پهنای زمانی پالس‌های فمتوثانیه -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:پیشرفت کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:اسیلوسکوپ -کاربرد:مشاهده نوسانات الکتریکی و الکترونیکی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:پیشرفت کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:Wave meter -کاربرد:اندازه‌گیری طول موج نور لیزر پیشرفت کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:اسیلوسکوپ EZ -کاربرد:اندازه‌گیری -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:پیشرفت کارهای تحقیقاتی نام دستگاه:gc. -کاربرد:اندازه‌گیری غلظت گازها -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه گیری و بالا بردن نام دستگاه:ژول-پاورمتر -کاربرد:اندازه گیری قدرت -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری توان و انرژی‌های لیزر نام دستگاه:اسیلوسکوپ 7904 -کاربرد:اندازه‌گیری -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری توان و انرژی‌های لیزر نام دستگاه:اسیلوسکوپ -کاربرد:اندازه‌گیری جریان، ولتاژ، فرکانس -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری توان و انرژی‌های لیزر نام دستگاه:اسپکتروفوتومتر -کاربرد:اسپکتروسکوپی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:توسعه و پیشرفت تحقیقات نام دستگاه:Hall effect Measurement -کاربرد:تعیین مشخصات الکتریکی نیمرسانا -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه گیری قطعات نیمه‌هادی نام دستگاه:اسپکتروفتومتر Cary 500 -کاربرد:گرفتن طیف از 190 نانومتر تا 3500 نانومتر به صورت جذبی، عبوری و برگشتی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری طیف‌های تولید شده لیزری نام دستگاه:فانکشن ژنراتور 15MHz -کاربرد:تولید فرکانس در موج‌های مختلف -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری نام دستگاه:فانکشن ژنراتور -کاربرد:تولید انواع فرکانس با موج‌های مختلف -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه‌گیری نام دستگاه:اگزایمر لیزر -کاربرد:اسپکتروسکوپی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:خودکفایی در تولید این لیزر در ایران نام دستگاه:Dye-laser -کاربرد:اسپکتروسکوپی -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:خودکفایی در تولید این لیزر در ایران نام دستگاه:Scanning Probe Microscopy -کاربرد:بررسی و آنالیز سطح -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:دقت در اندازه گیری قطعات نیمه هادی نام دستگاه:Spectrum Analyzer -کاربرد:تعیین طیف خروجی LED LD -تأثیرنتایج حاصل‌ازدستاوردبرای‌کشور:بالا‌بردن دقت در اندازه‌گیری امور تحقیقات ---------------------------------------------------- دستاوردها در حوزه پروژه‌های تحقیقاتی تاریخچه در حوزه پروژه‌های تحقیقاتی این مرکز از سال 1358 یکی از بخش‌های مرکز تحقیقات هسته‌ای بوده و هدایت و گسترش تحقیقات در آزمایشگاههای تحقیقاتی زیر را به عهده داشته است : آزمایشگاه لیزر فیوژن، لیزر سینتیک، لیزرهای تیز پرقدرت، طیف‌نگاری، هولوگرافی، الکترونیک و الکترواپتیک، لیزرهای بخار فلز، و از سال 1368 که در زمرة یکی از مراکز معاونت پژوهشی درآمده و فعالیت‌های تحقیقاتی خود را در قالب 4 بخش مستقل، لیزرهای گازی، حالت جامد، نیمه‌هادی و مهندسی تولید و پشتیبانی به انجام می‌رساند. در صنعت فوتونیک که در گذشته کارها به صورت مایکرونی بوده، با پیشرفت علم فوتونیک کارها به صورت میکرونی انجام می‌گردد و دقت عمل نیز دو چندان شده است که باید همگام با جهان به پیش رفت. ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها ضرورت‌هایی که ایجاب می‌کند به پروژه‌های تحقیقاتی این مرکز بپردازیم عبارتند از : تحقیقات در کاربردهای پزشکی و صنعتی، کاهش وابستگی به کشورهای خارجی، دست‌یابی به تکنولوژی‌های مهم روز از قبیل : دانش دمش نوری لیزرهای گازی مولکولی، برهمکنش لیزر با مواد، پلاسما و گداخت لیزری، تهیه نانوکریستال‌ها، جداسازی‌های ایزوتوپی، لیزرهای صنعتی حالت جامد و امثالم وضعیت در قبل از 1376 تجهیز مرکز به عنوان کانونی جهت تکنولوژی لیزر و کاربردهای آن و ارائه خدمات تکنولوژیک و تحقیقاتی به کلیه مراکز آموزشی، تحقیقاتی و کاربردی کشور که در 3 بخش تحقیقات، تولید و پشتیبانی انجام می‌گرفته است. وضعیت در دورة 1383-1376 در دورة 1383-1376 فعالیت‌های تحقیقاتی زیادی انجام گرفته است که به صورت پروژه‌های درون مرکزی و یا مصوب معاونت پژوهشی توسط کارشناسان به اتمام رسیده که عناوین آنها در ذیل ارائه می‌گردد. پروژه های خاتمه یافته سال 81 1 بررسی و تحقیق جهت ساخت لیزرهای حالت جامدبا پمپاژ دیودی و انتقال تکنولوژی ساخت 2 توسعه و ساخت لیزرهای گازکربنیک جهت مصارف صنعتی و پزشکی 3 توسعه و ساخت لیزرهای هلیوم نئون جهت مصارف مختلف پروژه های خاتمه یافته سال 82 1 بهینه سازی و افزایش بهره لیزر بخار مس کم توان 2 طراحی و ساخت منبع‎تغذیه کمکی با ولتاژهای خروجی مختلف 3 ساخت منبع‎تغذیه 15 ولت با جریاندهی 30 آمپر جهت تغذیه لیزر دیودی 4 ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ جهت تغذیه کمکی پروژه های خاتمه یافته سال 83 1 جداسازی ایزوتوپ‌های سبک توسط لیزر به روش مولکولی 2 طراحی‌ و ساخت مدولاتور 7000 آمپری با فرکانس 100 3 طراحی و ساخت لیزر گازکربنیک با حرکت محوری سریع گاز با توان اپتیکی 300 وات جهت مصارف صنعتی 4 ساخت توری پراش عبوری با قدرت تفکیک بالا (حدود 2300 خط در میلی‌متر) 5 طراحی لیزر حالت جامد پیوسته با پمپاژ دیودی و آرایش طولی برای توان‌های پایین ---------------------------------------------------- دستاوردها در حوزه مقالات علمی تاریخچه این مرکز همواره در جهت ارائه نتیجه تحقیقات مربوط به فعالیت‌های علمی پژوهشی به صورت مقالات علمی چاپ شده در مجلات معتبر علمی و یا ارائه مقاله در کنفرانس‌های داخلی و خارجی فعال بوده و همه ساله چندین مقاله داخلی و خارجی توسط کارشناسان این مرکز ارائه می‌گردد. ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها تولید مقالات همواره در کلیه مراکز تحقیقاتی در جهت نشر اطلاعات و دانش فنی مؤثر بوده، بهره‌برداری جامعه علمی و دانشگاهی کشور و همچنین محققین بین‌المللی از ماحصل تولید مقالات غیرقابل انکار می‌باشد. ---------------------------------------------------- دستاوردها در حوزه هدایت رساله‌های دکترا و پروژه‌های کارشناسی‌ارشد تاریخچه تاریخچه هدایت رساله های دکترا و پروژه‌های کارشناسی‌ارشد این مرکز به اولین سال های شروع به کار مرکز تحقیقات لیزر (1368) مربوط می‌شود که از آن زمان پایان نامه‌های متعددی توسط دانشجویان دانشگاهها به راهنمایی اساتید مربوطه در این مرکز به انجام رسیده است. ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها تربیت نیروی انسانی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از اهداف و ضرورت‌های مرکز تحقیقات لیزر بوده و می‌باشد و این امر به بروز شدن دانش و اطلاعات فنی مرکز کمک می‌نماید. وضعیت در قبل از 1376 متأسفانه آمار کامل و دقیقی از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد قبل از سال 76 موجود نمی‌باشد. هیچ پایان نامه دکتری در آن مقطع زمانی در این مرکز انجام نگرفته است.


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 1:14 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

متخصصان پژوهشکده توسعه کاربرد پرتوهای اصفهان وابسته به پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، موفق شدند سامانه آشکار ساز مواد پرتوزا در وسایل نقلیه متحرک (Gate Monitoring) را طراحی کرده و بسازند.

این سامانه دارای دو آشکارساز است و به گونه ای طراحی شده است که حساسیتی برابر تشخیص یک چشمه یک میکرو سیورتی در فاصله یک متری از آشکارسازها را به سامانه می دهد. در این سامانه می توان با افزایش آشکارسازها، حساسیت نسبت به مواد پرتوزا را افزایش داد.

سامانه در مسیر حرکت کلیه وسایط نقلیه از جمله سواری، کامیون، تریلر و قطار قرار می گیرد و این وسایل از میان دو آشکار ساز آن عبور می کند و در صورتی که مواد پرتوزا یا اقلامی که به آن آلوده هستند در آنها باشد، مشخص می شود.

لازم بذکر است که قیمت تمام شده این سامانه یک پنجم نمونه های مشابه خارجی آن می باشد و تا کنون یک دستگاه از این سامانه توسط گروه ملی فولاد اهواز خریداری و در ورودی مواد مذاب کارخانه، نصب شده است.

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای با دست یابی به این موفقیت، در حال حاضر آمادگی لازم جهت تهیه و تولید این سامانه برای رفع نیاز کلیه صنایع کشور را دارد.

منبع: روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 12:50 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

به گزارش روابط عمومی سازمان انرژی اتمی نمایشگر آلودگی کل بدن به مرحله تولید صنعتی رسید نمایشگر آلودگی کل بدن (Whole Body Contamination Monitor) توسط متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران ساخته شد و هم اکنون به مرحله تولید صنعتی رسیده است.

این نمایشگر که برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شده است قادر به تشخیص آلودگی احتمالی کل بدن از کف پا تا روی سر و نیز ابزار آلات همراه شخص می باشد و برای کار در دو حالت حساس به پرتوهای آلفا و آلفا-بتا، تولید شده است.

پس از ساخت موفقیت آمیز نمونه اولیه دستگاه و بنا بر نیاز سایت های هسته ای کشور به این نمایشگر تعداد 10 دستگاه تحویل گردید.

از جمله مزایای این طرح علاوه بر بومی شدن طراحی و ساخت کلیه تجهیزات دستگاه، پایین بودن قیمت تمام شده نسبت به نمونه های مشابه خارجی و بکارگیری جدیدترین فناوری‌های سخت افزاری و نرم افزاری نام برد.


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 12:46 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

دستگاه دزیمتر قابل حمل با تلاش متخصصین و پژوهشگران پژوهشکده کاربرد پرتوهای اصفهان ساخته شد. این دستگاه که با هدف دستیابی به فناوری طراحی و ساخت دزیمترها و فناوری ساخت منابع تغذیه مینیاتوری با توان مصرفی پایین ساخته شده است در سه حالت آهنگ سنج( Ratemeter )، شمارشگر (Scaler ) و سنجه بندی ( Calibration ) کاربرد دارد.

دزیمتر می‌تواند با اتصال انواع آشکارسازهای گایگر مولر، تناسبی یا سوسوزن که از طریق کانکتور به جلوی دزیمتر وصل می‌شود، انواع پرتو شامل آلفا، بتا، گاما یا نوترون را اندازه‌گیری نماید.

دستگاه در حالت آهنگ سنج شدت تابش را به دو صورت میله‌ای که طول آن متناسب با شدت پرتو می‌باشد و عددی، بر مبنای یکاهای مرسوم تابش نمایش می‌دهد. در صورتی که آهنگ تابش فراتر از اندازه تنظیم شده برود یک هشدار صوتی کاربر را آگاه می‌سازد. حالت کاری آهنگ سنج در بررسی دزیمتری پرسنل، سطوح و لباس هنگام رفع آلودگی یا تعیین شدت تابش از یک منبع رادیواکتیو استفاده می‌شود.

در حالت کاری شمارشگر، انتخاب یکاهای تابش، تنظیم نقطه کار مدار هشدار دهنده صوتی، تنظیم پارامترهایی از قبیل ثابت کالیبراسیون و زمان مرگ آشکارساز انتخابی و مشاهده و کالیبره کردن ولتاژ بالا (ولتاژ کاری آشکارساز) کارهایی است که کاربر می‌تواند انجام دهد..

در حالت کالیبراسیون بر اساس نوع آشکار ساز انتخابی پارامترهای مختلفی توسط کاربر به دستگاه داده می‌شود.

این دستگاه با توجه به عملکردهای بالا یک وسیله هوشمند اندازه گیری تابش است که می‌تواند در حالت‌های مختلف کاری وظایف مختلفی را انجام داده و اصلاحات خودکار انجام دهد.

دزیمتر قابل حمل در مراکز حفاظت در برابر تابش، بازرسی‌های منظم مراکزی که از چشمه‌های پرتوزا استفاده می‌کنند، پاکسازی و رفع آلودگی محل‌هایی که به مواد پرتوزا آلوده شده‌اند و تمام نواحی اطراف یک راکتور به منظور تعیین پرتوزایی موجود روی سطوح و در هوا کاربرد ضروری دارد.

لازم به ذکر است نمونه خارجی دستگاه که با توجه به تحریم‌ها تهیه آن از بازارهای جهانی مشکل است، توسط شرکت آمریکایی EBERLINE   ساخته شده است که می‌تواند انواع پرتوها را دزیمتری و شناسایی کند.


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 12:29 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

به گزارش روابط عمومی سازمان انرژی اتمی انجمن بازرسی غیر مخرب ایران Iranian Society For Nondestructive Testing به همت اساتید دانشگاه و مهندسین با‌سابقه صنعت NDT کشور و با موافقت کمیسیون انجمن‌های علمی ایران اردیبهشت‌ماه سال جاری تاسیس شد.

علاقمندان و فعالان این عرصه جهت عضویت می‌توانند به پایگاه اینترنتی انجمن به آدرس www.ir-ndt.ir مراجعه نمایند.

لازم به ذکر است مجمع عمومی جهت انتخاب هیئت مدیره با شرکت کلیه اعضاء پیوسته، روز 16 شهریور‌ماه برگزار می‌گردد.


نوشته شده در شنبه 91/6/4ساعت 12:25 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

   1   2      >

قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت