سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: ‌ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به دنبال دستیابی به توافقی همه جانبه در مذاکرات هستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دستیار ویژه وزیر امورخارجه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات هرمن ناکارتس معاون امور پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره مذاکرات 23 آذرماه جاری در تهران افزود: چنانچه به توافق رسیدیم جزئیات آن منتشر خواهد شد و اگر به توافق نرسیم نشان دهنده این است که حقوق ما به رسمیت شناخته نشده است.

مهمانپرست تاکید کرد:‌ به دنبال توافقی هستیم که حقوق ما را به رسمیت بشناسد و بر اساس آن بتوانیم اقداماتی را در راستای رفع نگرانی های احتمالی آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام دهیم.



*** همواره آماده مذاکره با 1+5 هستیم

خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات مصطفی دولتیار عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با گروه 1+5 مبنی بر این که به آینده مذاکرات ایران و 1+5 خوش بین نیستم، سوال کرد که وی پاسخ داد: ما همواره آماده مذاکره هستیم زیرا منطق ما قابل توجه و دقیق است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان این که اگر 1+5 حقوق ما را به رسمیت بشناسد، می توان به مذاکرات خوش بین بود، گفت: اگر این گروه، رفتاری غیرمنطقی داشته باشد جایی برای خوش بینی وجود ندارد.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه با یادآوری این نکته که دو طرف توافق کرده بودند تا معاهده ان.پی.تی (منع گسترش سلاح های هسته ای) مبنای مذاکرات باشد، تصریح کرد: اگر یکی از اعضای تیم مذاکره کننده ما صحبتی را انجام می دهد، بر مبنای فضایی است که طرف مقابل یا یکی از نمایندگان 1+5 سعی کرده اند بر مذاکرات حاکم کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: اگر طرف مقابل تغییر مناسبی در مذاکرات صورت دهد و رویکردی منطقی را اتخاذ کند، می توان به سرعت به نتیجه رسید و اگر چنین نباشد نباید خوش بین بود.



*** اکثریت مردم ایران حامی برنامه صلح آمیز هسته ای کشور هستند

مهمانپرست در پاسخ به این سوال که رییس جمهوری اسلامی ایران گفته است برخی در داخل نمی خواهند مذاکرات ایران و 1+5 به نتیجه برسد، گفت: ممکن است برخی افراد نسبت به اصل نظام و منافع ملی کشور تصوراتی داشته باشند اما اکثریت مردم ما از حقوق کامل هسته ای کشور در جهت اهداف صلح آمیز برای پیشرفت و توسعه حمایت می کنند.

وی با بیان این که اگر کسی نظر دیگری در این رابطه داشته باشد، جزء حداکثر ملت ما نخواهد بود، افزود: ما با اقتدار از منافع ملی کشورمان دفاع می کنیم و می خواهیم از حقوق هسته ای برای اعتلای کشور استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: هیچ کشوری نمی تواند ملت ما را از حقوق مسلم خود محروم کند.



*** گفت و گوی باقری و اشمید درباره زمان و مکان دور بعدی مذاکرات

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی درباره زمان و مکان مذاکرات آتی ایران با گروه 1+5 با یادآوری گفت و گوی تلفنی ?علی باقری? و ?هلگا اشمید? معاونان مذاکره کنندگان اصلی ایران و گروه 1+5 تصریح کرد: گویا آقای باقری و خانم اشمید درباره زمان و مکان دور بعدی مذاکرات با یکدیگر گفت و گوهایی داشته اند.

مهمانپرست وی در عین حال افزود: البته هنوز زمان و مکان مذاکرات قطعی نشده است و در صورتی که قطعی شود اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اخبار منتشره مبنی بر ارائه بسته پیشنهادی جدید گروه 1+5 به ایران اظهار داشت: بهتر است گروه 1+5 اقدامی منطقی در راستای حل مسائل انجام دهد زیرا کاملا روشن است که بحث ما و 1+5 به چه صورت می ‌تواند به نتیجه مطلوب برسد.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه به بسته پیشنهادی جامع و سازنده ای که ایران به طرف مقابل پیشنهاد کرده است، اشاره کرد و گفت: برخی‌ تصورات اشتباه مبنی بر اعمال فشار و همزمان با آن، ارائه پیشنهاد بسته‌ های جدید ارزشی ندارد و راهگشا نیست.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: گروه 1+5 باید دست از رفتار و رویکردهای اشتباه گذشته خود بردارد، رویکردی منطقی را در پیش بگیرد و حقوق ملت ما را محترم بشمارد که در این صورت، رفع نگرانی‌ های احتمالی کشورهای مدعی به راحتی قابل حصول است.



*** واکنش سخنگوی وزارت خارجه به اظهارات بروجردی

خبرنگاری از مهمانپرست درباره اظهارات ?علاء الدین بروجردی? رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه باید منتظر نتیجه مذاکرات ایران و آژانس در ماه بعد بود و سپس مذاکرات با 1+5 را دنبال کرد، پرسید و گفت: آیا این اظهارات، موضع رسمی ایران است؟

سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: افراد مختلف دیدگاه‌های خود را مطرح می ‌کنند.

مهمانپرست تاکید کرد: آنچه بارها تکرار کرده‌ایم این است که مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به صورت فنی و حقوقی باشد زیرا در این چارچوب می ‌توانیم به سرعت به نتیجه و توافق برسیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: احساس ما این است که نوع رفتار کشورهای غربی با فعالیت هسته‌ ای کشور ما، اصلا موضوعی فنی و حقوقی نیست و رفتار هدفمند سیاسی با این نیت است که فشارهایی را به بهانه این موضوع به ملت ما وارد کنند.

وی تاریخ 27 دی ماه برای انجام دور دوم مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را یادآور شد و گفت: اظهار امیدواری هیات آژانس نسبت به دسترسی به توافق با ایران نشانگر آن است که بحث‌ها پیشرفت خوبی داشته است و از نظر فنی و در چارچوب حقوقی توانسته‌ ایم به توافقات خوبی دست پیدا کنیم.

مهمانپرست تصریح کرد: بهترین راه حل برای این که مذاکره با گروه 1+5 به نتیجه برسد، این است که حقوق هسته ‌ای ما برای فعالیت‌های صلح‌ آمیز به رسمیت شناخته شود و اگر نگرانی وجود دارد، در مذاکرات با آژانس نسبت به چگونگی رفع این نگرانی‌ها به توافق برسیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین تاکید کرد: مذاکره با گروه 1+5 تنها مختص به موضوع هسته ای نیست بلکه مسائل دیگری در سطح منطقه ای و جهانی وجود دارد که باید برای آنها راه حلی یافت؛ کشورهای مستقل باید در مدیریت فعلی جهان مشارکت داشته باشند تا بحران هایی را که کشورهای غربی به وجود آورده اند، حل کنند.


نوشته شده در شنبه 91/10/16ساعت 12:26 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

        

فریدون عباسی دوانی رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران غنی سازی 20 درصد را به اندازه نیازش و تا هر زمانی که به آن احتیاج داشته باشد، تولید خواهد کرد و به خاطر خواست دیگران از حق خود عقب نشینی نمی کند.

معاون رییس جمهوری در پاسخ به سوالی در مورد زیاده خواهی غربی ها درباره تعلیق غنی سازی 20 درصد اظهار داشت: غنی سازی 20 درصد حق ملت ایران برای استفاده در راکتور تهران است و از این حق با اقتدار دفاع خواهد کرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، عباسی خاطر نشان کرد: غنی سازی 20 درصد موضوعی نیست که غربی ها موافق آن باشند یا مخالف و یا در قبال آن قصد موضع گیری داشته باشند؛ این حق مردم ایران است و هرگز به خاطر خواست دیگران از این حق عقب نشینی نخواهیم کرد و تا زمانی که نیاز داشته باشیم، تولید می کنیم.



*** تغییری در مواضع 1+5 دیده نمی شود

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: با توجه به بیانیه ای که نمایندگان 1+5 در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قرائت کردند، ظاهرا تغییری در مواضع قبلی شان نسبت به جمهوری اسلامی ایران دیده نمی شود.

 


نوشته شده در شنبه 91/10/16ساعت 12:15 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 پایگاه اطلاع رسانی آسیا تایمز، در گزارشی با اشاره به مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشت: این نهاد بین المللی در تدوین مدالیته جدید برای بازدید از تاسیسات تهران باید استقلال خود را از قدرت های غربی ثابت کند.

به نوشته این پایگاه اطلاع رسانی، اظهارات هرمان ناکارتس، معاون امور پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه مبنی بر مثبت بودن مذاکرات و تعیین زمان نشست بعدی ایران با مقامات این نهاد بین المللی نشان از نتیجه بخش بودن مذاکرات فشرده هیات هفت نفری آژانس با مقامات ایرانی دارد.

این پایگاه اطلاع رسانی به نقل از علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشت: ایران مخالفتی با درخواست آژانس برای بازدید از تاسیسات مجتمع نظامی پارچین ندارد؛ همانطور که دوبار در سال 2005 نیز با این درخواست موافقت کرده است، اما پاسخ مثبت به این تقاضا تنها در قالب مدالیته مورد توافق صورت پذیر است؛ زیرا پارچین سایت هسته ای نیست و درخواست آژانس فراتر از مفاد پادمان های مورد موافقت این نهاد بین المللی است.

سلطانیه می افزاید: ایران در بازدید ماه ژانویه سال 2005 تدابیر شدیدی را برای شفاف سازی که در واقع تعهد قانونی این کشور نبود؛ به اجرا درآورد. آژانس پنج ساختمان را انتخاب کرد و ناظران آن توانستند از این ساختمان ها و محوطه اطراف آن بازدید و نمونه برداری کنند. بعد از این دیدار و در ماه نوامبر همان سال آژانس بار دیگر درخواست بازدید از پارچین را مطرح کرد که با آن موافقت شد و ناظران شاهد هیچ فعالیت غیرمعمولی در بناهای مورد بازدید نبودند. گزارش ماه فوریه سال 2006 آژانس نیز موید این حقیقت است.

اما بعد از گزارش ماه نوامبر 2011 آژانس (آبان/آذر 1390) که ?یوکیا آمانو?، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آن پارچین را با ابعاد احتمالی برنامه هسته ای نظامی ایران مرتبط دانسته بود، وی به شدت از سوی بسیاری از کشورها و کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها تحت فشار قرار گرفت.

تارنمای آسیای تایمز در ادامه نوشت: به نظر می رسد تا حدی دیدگاه های خود را نرم تر کرده باشد؛ در حالی که این میزان برای رفع تردیدها نسبت به وفاداری اولیه وی به دولت آمریکا کافی نبوده است.

وی در همایشی اخیرا در اندیشکده شورای روابط خارجی در نیویورک آمادگی خود را برای ارائه اطلاعات موثق امنیتی در مورد ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران به مقامات تهران بیان کرد؛ اما این امر با گفته های محمد البرادعی، مدیر کل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه اطلاعات موثقی در مورد فعالیت های احتمالی مخفی هسته ای ایران وجود ندارد کاملا متناقض است.

به همین دلیل بود آژانس در سال 2007موضوع پرونده ایران را عادی اعلام کرد، اما به دلایل کاملا سیاسی نتوانست به تعهد مکتوب خود پایبند بماند و در عوض به طرز ناگهانی بعد از آن مساله اطلاعات احتمالی را مطرح کرد.

بنابراین اکنون مقامات تهران این سووال و ابهام را مطرح می کنند که بعد از نظارت ناظران آژانس چه اتفاقی رخ می دهد؟ ناظران به طور مرتب از تاسیسات غنی سازی ایران بازدید می کنند و بارها تایید کرده اند شاهدی در مورد انحراف از برنامه مسالمت آمیز هسته ای وجود ندارد. آیا آژانس این بار راضی می شود؟

این سوال مهمی است که باید در مورد مدالیته آتی ایران و آژانس بتوان به آن پاسخ گفت. مدالیته ای که باید در نشست 16 ژانویه (27 دی) به امضای طرفین برسد. ایرانی ها نگران اند که آژانس نمی تواند و نباید مطالبات فراقانونی و بیشتر از پروتکل های پادمان از ایران مطرح کند.

این مشکل را می توان با تدوین چارچوب جدیدی که در واقع آژانس را به تبعیت از نرم های معیار خود متعهد می کند، حل کرد.

آژانس باید توانایی خود را برای یافتن خطاها و خود تصحیحی نشان دهد و بدون تعصب های سیاسی به پرونده ایران رسیدگی کند. مدالیته مورد توافق که باید تا ماه ژانویه به امضای طرفین برسد سنگ محک خوبی است و به زودی می توان فهمید آژانس توانسته در کسب استقلال خود به موفقیتی دست یابد یا خیر؟


نوشته شده در شنبه 91/10/16ساعت 12:5 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

          

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:‌ پیشرفت ایران در فناوری صلح آمیز هسته ای، مرهون خودباوری جوانان بلند همت این سرزمین و اتکال آنان به خدا است که تا پای جان بر سر عقیده و ایمان ایستادند.

علاء الدین بروجردی افزود: شهدای جهاد علمی کشور دِین بزرگی به گردن ملت ایران دارند و بزرگداشت آنها فرصتی برای مرور جانفشانی ها و از خودگذشتگی دلیر مردانی است که با دست خالی به جنگ دشمن رفتند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دانشمندان ایرانی با وجود هجمه های سیاسی و اقتصادی دشمن، دلسرد نشده و با غیرت و از جان گذشتگی مسیر را ادامه داده اند.

وی با بیان اینکه کشوری که در بحران های مختلف و محدودیت های اقتصادی راه پیشرفت را پیدا می کند، خار چشم دشمنان خارجی و ابرقدرت ها است، اضافه کرد: ایران و دانشمندان ایرانی مرکز توجه آمریکا و اسرائیل و سایر کشورهای استکباری هستند و دشمنان از هر فرصتی حتی با کشتن دانشمندان ما برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران استفاده می کنند.

بروجردی ادامه داد: آنان گمان می کنند می توانند ایران را بدین شکل متوقف کنند اما غافل از ظرفیت های علمی این کشور هستند و از غیرت دینی و علمی فرزندان این آب و خاک اطلاع درستی ندارند .

وی با بیان اینکه کشور ما از نظر علمی در میان کشورهای جهان در حد مطلوبی قرار دارد، تصریح کرد: برای به دست آوردن این موفقیت ها همچون سایر پیروزی هایمان خون داده ایم اما باید در نظر داشت که در ابتدای کار هستیم .

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد : هر قطره از خون شهدای جهاد علمی، چندین رهروی دیگر تربیت کرده و این چیزی است که استعمار پیر و استکبار جهانی قادر به درک آن نیست .

بروجردی یادآور شد: برگزاری بزرگداشت برای شهدای جهاد علمی یک سوی جریان است و حفظ دستاورهای علمی آنها سوی دیگر؛ در واقع صیانت از این دستاورها برای نسل های آینده اهمیت بسیار دارد.

 


نوشته شده در جمعه 91/10/15ساعت 11:48 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

روبن سافراستیان رییس انستیتو شرق شناسی آکادمی علوم ارمنستان با اشاره به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران گفت: هیچ گونه مدارک و شواهدی دال بر تلاش تهران برای ساخت سلاح اتمی وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، سافراستیان روز جمعه در مصاحبه با تارنمای روسی رگنوم افزود: هیچ سازمان اطلاعاتی در عرصه جهانی شواهدی در اختیار ندارد که نشان دهد ایران به ساخت سلاح اتمی مشغول است.

وی افزود: اطلاعات همه سازمان های اطلاعاتی حاکی از آن است که ایران به سطحی از غنی سازی اورانیوم که امکان ساخت سلاح اتمی را برای این کشور فراهم آورد، دست نیافته است.

رییس انستیتو شرق شناسی ارمنستان ادامه داد: ایران تاکنون از اهداف صلح آمیز اعلام شده برای برنامه هسته ای خود عدول نکرده است و بازرسی های کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها این واقعیت را اثبات کرده اند.

?سافراستیان? در پاسخ به سوالی در باره حمله احتمالی به ایران گفت: کارشناسان بر این عقیده اند که ایران در ماه ژوئن به سطحی از اورانیوم غنی شده دست خواهد یافت که استفاده از آن را برای اهداف نظامی امکانپذیر می سازد اما این به آن معنی نیست که ایران حتما در این جهت حرکت می کند.

تحلیل گر ارمنی با بیان این که ایران در باره ساخت سلاح اتمی تصمیم سیاسی نگرفته است، اظهار داشت: ایران با توجه به تلاش های صلح جویانه اش در منطقه به هیچ وجه به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست.

وی تهدیدهای نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی و رسانه های خبری وابسته یا همسو با آنها مبنی بر امکان حمله نظامی به ایران را بخشی از جنگ تبلیغاتی و روانی علیه کشورمان دانست که با هدف ایجاد نارضایتی و نگرانی در بین مردم ایران راه انداخته شده است.

تحلیلگر ارمنی با اشاره به ادعای خام طراحان فشارهای روانی برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: حکومت ایران دارای پایگاه مردمی و پایه های مستحکم می باشد که هر گونه امکان تاثیر خارجی برای تضعیف آن را از بین می برد.

وی افزود: احتمال حمله به ایران هیچگاه در سطح قابل توجهی مطرح نبوده است و فقط در شرایطی که اطلاعات دقیق دال بر آماده شدن این کشور برای ساخت بمب اتمی وجود داشته باشد، چنین خطری به وجود می آید اما در حال حاضر هیچ گونه اطلاعات موثق در این زمینه وجود ندارد.


نوشته شده در جمعه 91/10/15ساعت 11:40 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گفت: رفتار هسته ای آمریکا یی ها نشان داده که واشنگتن تنها مجرم اتمی در دنیا است و تنها دولتی می باشد که از انرژی و سلاح هسته ای علیه مردم بی گناه استفاده کرده است.

سعید جلیلی روز جمعه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران هندی و خارجی در پاسخ به پرسش ها در دهلی نو، افزود: آمریکا تنها کشوری است که بیشترین سلاح هسته ای را دارد و اکنون نیز مشغول مطالعه روی نسل جدید سلاح های اتمی و آزمایش ها دیگر است و دو هفته پیش نیز خبر جدید آزمایش هسته ای آمریکا نیز منتشر شد.

وی گفت: ما دوسال گذشته به آژانس اعلام کرده ایم که آمریکا در زمینه اشاعه سلاح هسته ای متهم است. چه کشوری سلاح های اتمی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد است. طبق اسناد اداری آمریکا که منتشر شده و ما نیز در اختیار آژانس قرار داده ایم، حدود 40 سال پیش بیش از 130 کیلوگرم اورانیوم باغنای بالا در آمریکا گم شده است.

جلیلی در ادامه افزود: اسناد و مدارک آن هم موجود است و طبق اسناد منتشر شده توسط ادارات آمریکا، این مواد هسته ای با غنای بالا کجا رفته است و ما از آژانس خواسته ایم که این مورد را در بازرسی ها و بررسی ها قرار دهد.

?حتی افکار عمومی خود آمریکا هم باید نگران این موضوع باشد، زیرا بحث های مهم و جدی است که افکار عمومی دنیا درباره رفتار هسته ای آمریکا نگرانی جدی دارند?.

وی همچنین درباره روابط ایران وهند و فشارهای آمریکا، گفت: فکر می کنیم اکنون روزی است که کشورها مستقل تصمیم می گیرند و اینکه عده ای در یک کشور دیگر برای روابط سایر کشورها تصمیم بگیرند، گذشته است.

?آنچه امروز بر روابط کشورها بویژه بین کشورهای بزرگی مثل ایران و هند حاکم ست، استقلال در تصمیم گیری ها است و فکر می کنیم آمریکا و برخی قدرت های غربی در مسیری وارد شده اند که خلاف ادعاهای خودشان است.?

?آمریکا همیشه اعلام کرده که بازار آزاد و دموکراسی را دو اصل سیاست خارجی و سیاست های خود می داند، ولی خلاف این دو اصل عمل می کند. اینکه بخواهند درباره روابط اقتصادی سایر کشورها تصمیم گیری کنند، خلاف اصل بازار آزاد است و فکر می کنیم واشنگتن می خواهد هزینه اشتباهاتش را به دیگر کشورها هم منتقل کند?.

?بارها شرکت های آمریکایی و غربی گفته اند که تحریم ها و سیاست های غلط علیه ایران موجب محروم شدن آنها از دنبال کردن منافع شده است و امروز ما فکر می کنیم در این مسیر ناکام شده و می خواهند بقیه را نیز در این شکست ها سهیم کرده و هزینه های خود را بین بقیه توزیع کنند?.

?اما امروز همه می دانیم که دوران یکجانبه گرایی گذشته است و هیچکس به آمریکا و قدرت های دیگر اجازه نمی دهد بتوانند درباره روابط سایر کشورها با هم تصمیم گیری کنند?.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ادامه داد: واشنگتن برخلاف ادعای دموکراسی درسیاست خارجی، کاملا خلاف آن عمل می کند که یکی از نمونه های بارز آن ایران است.

?آمریکا 60 سال پیش با کودتا، دولت مردمی وقت در ایران را سرنگون و 25 سال از یک دیکتاتور حمایت کرد. وقتی که مردم نیز با انقلاب خود نظام مردمسالاری و جمهوری اسلامی را جایگزین دیکتاتوری کردند، واشنگتن باتمام توان به ضدیت برخاست و 33 سال توان خود را بکار گرفت تا مانع رشد این دموکراسی شود?.

?اما اکنون، همه جهان اذعان دارند که ایران دراین 33 سال نه تنها مقاومت کرده، بلکه پیشرفت چشمگیری نیز داشته است.

جلیلی اظهارداشت: برای ایرانیان مهم است که ببینند، آمریکایی ها چه زمانی متنبه می شوند و رفتار غلط نیم قرن گذشته خود را کنار می گذارند.

البته این رفتار واشنگتن منحصر به ایران نیست و شاهدیم که در این دهه آمریکایی ها از بسیاری از دیکتاتور ها حمایت می کردند، متحد اصلی بودند و صمیمانه ترین روابط را با رژیم هایی مانند مبارک درمصر و بن علی در تونس داشتند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در ادامه افزود: رفتار آنها موجب شده تنفر از آمریکا بین ملت ها از غرب آسیا تا شاخ آفریقا به حداکثر برسد، لذا آمریکایی ها محتاج هستند در سیاست های خارجی خود تغییری بدهند، از رفتارهای دوگانه دست بردارند و به شعور و آگاهی ملت ها احترام بگذارند، زیرا مردم دنیا به خوبی رفتار آمریکا را رصد می کنند و می بینند.

***سوریه

جلیلی گفت: یکی از بحث های مهم و جدی که امروز مردم دنیا با آن مواجهند، بحث سوریه است که یکی از پرسش های بی پاسخ در سطح افکار عمومی جهان می باشد و از ابتدای آغاز مسایل، طرح مشخصی ارائه کردیم و گفتیم آنچه که می گذرد یعنی درگیری ها باید متوقف شود.

?گفت وگوهای ملی شروع و یک انتخابات با استانداردهای لازم برگزار شود و همچنین هر انتخاب مردم سوریه مورد احترام قرار گیرد، زیرا معتقدیم مثل دیگر کشورهای دنیا استثنا نیست و باید آنچه درباره آن گفته می شود، مبتنی با مردمسالاری و دموکراسی باشد و اکنون هم معتقدیم که این طرح و اصول به قوت خود باقی است?.

?معتقدیم که دموکراسی با بمب و سلاح ایجاد نمی شود و کسانی که با دخالت خارجی و با سلاح ادعا می کنند، دموکراسی را دنبال می کنند، باید پاسخ دهند، چه رابطه ای بین اقدامات خشونت بار و دموکراسی وجوددارد؟ که یک پرسش اساسی است?.

?یکی ازبحث های جدی ما این است که می گوییم آمریکایی ها خلاف شعار های خود عمل می کنند و نمی شود در سوریه به اسم دفاع از مردم یک کشور، تحریم ها اقتصادی را بر ملت تحمیل و تروریست ها را به این کشور اعزام کرد، سیل اسلحه را سرازیر کرد و سپس ادعای حمایت از مردم را داشت?.

جلیلی افزود: این موارد، همه تناقض هایی است که واشنگتن باید امروز به افکار عمومی جهان پاسخ دهد، زیرا راه حل دموکراسی مشخص است و ساز و کار خود را داردکه انتخابات و صندوق رای است و ارسال اسلحه و اعزام تروریست نیست و این، یکی از تناقض های دیگر رفتاری آمریکا و کشور های عمل کننده در این مسیر است.?

?معتقدیم، دخالت خارجی و تروریسم راه حل سوریه نیست، بلکه باید یک راه سیاسی، مبتنی برگفت و گوهای ملی و بدون دخالت خارجی باشد و هر انتخاب سوری ها با یک سازوکار دموکراتیک، باید مورد احترام همه قرار گیرد که این دیدگاه را درباره همه داریم.

?در بحرین هم باید همین خواسته مردم با یک سازوکار دموکراسی تامین شود و نباید با دموکراسی و مردم کشور های مختلف گزینشی برخورد کرد.

***رفتار های مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران درامنیت منطقه و مبارزه با دزدی دریایی

جلیلی در این مصاحبه مطبوعاتی گفت: برخورد ایران با دزدی دریایی در خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، رفتار کم نظیری است و در این مباره نه تنها تمام توان را بکار گرفتیم و امنیت کشتی های خود رافراهم کرده ایم، بلکه امنیت بسیاری از کشتی های کشورهای دیگر را نیز هنگام تعرض دزدان دریایی تامین کرده ایم.

وی ادامه داد: رفتار به موقعی نیز نسبت به برخی هواپیمای های بدون سرنشین در منطقه داشته ایم و همه این موارد، نشان می دهد که اقتدار و اراده جمهوری اسلامی ایران، امنیت آبراهه هایی گذرگاه انرژی است.

?دنیا شاهد بود، ایران چگونه توانست با اقتدار از مرزهای خود دفاع کند و چند مورد تعرض توسط هواپیماهای بدون سرنشین را خنثی کرده، آنها را فرود آورد و دراختیار بگیرد. بویژه پهپاد آمریکایی آر کیو 170 را که سال گذشته فرود آوردیم، بسیار پیشرفته بود که فرصت بسیار خوبی فراهم کرد تا از فنا وری ها آن آگاه شویم?.

***روابط ایران و هند

جلیلی همچنین درباره روابط تهران و دهلی نو گفت: ایران و هند در عرصه بین المللی بویژه جنبش عدم تعهد موثر و مهم هستند و ظرفیت مردمسالاری در دو کشور این فرصت را داده تا بتوانند به صورت مستقل و مبتنی بر خواست و اراده ملت ها عمل کنند.

وی ادامه داد: توانمندی های خوب دو کشور در عرصه های مختلف، امروز این فرصت را بوجود آورده تا روابط بیش از همیشه گسترش و تعمیق یابد. همکاری های بسیار خوبی در روابط دو جانبه، همکاری های منطقه ای و بین المللی نیز وجود دارد.

?سفر اخیر نخست وزیر هند به جمهوری اسلامی تهران و ملاقات ایشان با مقام معظم رهبری و رییس جمهور ایران، نشان داد که اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط دوجانبه است?.

?امروز ما و هند هم منافع و هم تهدیدهای مشترک داریم که اقتضا می کند گفت وگوها، رایزنی ها و همکاری های جدی در عرصه های مختلف شکل گیرد و همکاری های سیاسی، امنیتی، منطقه ای و اقتصادی بویژه در عرصه های مختلف فرهنگی از بسترهایی است که این همکاری ها را شکل می دهد?.

?اراده دو کشور و همچنین ظرفیت های موجود، این نوید را می دهد که افق آینده روابط دو کشور بسیار امیدوار کننده باشد و با توجه به مذاکرات انجام شده در این سفر، امیدوارم که روابط دوستی و همکاری های هر روز بیشتر شود?.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه طی دو سال گذشته چه اقداماتی برای توسعه روابط دو کشور انجام شده است؟، اظهار داشت: یکی از مهمترین همکاری های خوب در این مدت، در زمینه کاری من بوده است که با ام ?شیو شنکر منون ? مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند در دو سال گذشته بیش از سه بار ملاقات و مذاکرات کرده ایم.

?این سفر به دعوت ایشان انجام شده و از شنکر منون نیز دعوت شده به تهران سفر کنند. در مذاکرات انجام شده دیدار نیز گفت وگوها و مشورت های خوبی درباره تهدیدها و منافع مشترک دو کشور داشته ایم?.

?برخی از مسایل منطقه ای که امروز لازم است درباره آنها مشورت و همکاری داشته باشیم و مبارزه با جرایم سازمان یافته، مواد مخدر، تروریسم و اخیرا دزدی دریایی و همچنین برخی فرصت های خوبی نیز وجود دارد که لازم بود بیشتر با هم گفتگو کنیم?.

?از جمله بحث های فعالیت های راهبردی و اساسی در عرصه اقتصاد که همه این موارد فرصت های خوبی را برای تعمیق روابط فراهم می کند و فرصت هایی نیزبرای رشد و توسعه اقتصادی دو کشور است?.

?ایران بدلیل موقعیت ژئوپلتیک خود بویژه در ترانزیت کالا، تامین و امنیت انرژی مزیت های مهمی دارد که می تواند در ارتقای روابط دو کشور مفید و موثر باشد. فکر می کنیم کشور های منطقه عرصه های زیادی برای همکاری دارند تا از ظرفیت های هم جهت بیشتر استفاده کنند?.

?مسایلی مانند خط لوله گاز و مسیر ترانزیت از این موارد است. ایران امروز ظرفیت های بسیار زیادی دارد که می تواند برای رفاه مردم منطقه بکار گرفته شود و توانمندی های انرژی جمهوری اسلامی بویژه در زمینه گاز و نفت غیر قابل انکار است?.

?ظرفیتی که ایران در تامین انرژی دارد و موضوع امنیت انرژی از سیاست های تهران است و جمهوری به عنوان کشور مردمسالار منطقه با یک امنیت و توسعه پایدار، مهمترین لنگر گاه تامین امنیت انرژی درمنطقه است?.

جلیلی در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در جایگاه دوم جهانی منابع گازی است و از اینکه کشورهای دوست ما و همچنین در منطقه بخواهند از این ظرفیت استفاده کنند، استقبال می کنیم .

?فکر می کنیم، ظرفیت های خوبی بین ایران وهند وجود دارد و با مروادات اقتصادی کنونی، می توانیم آنها را متوازن کنیم و آنچه در مبادلات وجود دارد، می تواند بسیار بیشتر از سطح کنونی باشد?.

?امروز، بیشترین توان را برای تامین امنیت منطقه بکار گرفته ایم، حداکثر توانمندی را نیز داریم و بکار نیز می گیریم تا امنیت منطقه تامین شود، بویژه اینکه امنیت منطقه مهمی مثل خلیح فارس و توانمندی خوب جمهوری اسلامی امروز این امکان را داده که امنیت به خوبی فراهم شود?.

*** همکاری ایران و هند در زمینه افغانستان

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره همکاری تهران و دهلی نو درزمینه افغانستان گفت: فکر می کنیم که امروز یکی از بحث های مهم منطقه این است که باید آنچه در 10 سال گذشته در افغانستان رخ داد، تحلیل شود.

?واشنگتن و برخی قدرت های غربی به بهانه مبارزه با تروریسم، افغانستان را اشغال کردند و اکنون مردم این کشور و منطقه شاهدند که در این 10 سال با وجود حضور گسترده نظامی آمریکا و نیروهای غربی، تولید مواد مخدر نه تنها در افغانستان کاهش نیافته، بلکه چهار برابر شده است?.

?مردم افغانستان شاهدند که آمریکایی ها امروز اعتراف می کنند، نتوانسته اند موفقیتی بدست آوردند. اکنون دو پرسش اساسی مطرح است که آیا آمریکا با ادعای ابرقدرتی دنیا، واقعا در این 10 سال نخواسته یا نتوانسته تروریسم را کنترل کند؟ و دوم اینکه دستاورد سال ها حضور گسترده نظامی آمریکایی ها در افغانستان چه بوده است؟.

?در صحبت با دوستان هندی، خواسته های وحدت، استقلال، تمامیت ارضی، پیشرفت و رفاه مردم افغانستان را مطرح کردیم. کشورهایی مثل ایران و هند در این 10 سال با تمامی توان به پیشرفت و رفاه افغانستان کمک کرده اند. ما فکر می کنیم آنچه برای افغانستان می تواند مفید باشد این است که مردم این کشور با توجه به سابقه غرور آمیزی که در مبارزات استقلال طلبانه خود دارند، با اتکا به ظرفیت های خود بهتر از هر کس می توانند درباره اداره کشور و آینده خودشان تصمیم گیری کنند?.

?ما معتقدیم آنچه می تواند امنیت و توسعه پایدار را برای کشورها بیاورد، استقلال، مردمسالاری و تکیه بر ظرفیت های خود است. بویژه مردم افغانستان با ظرفیت های بسیار خوبی که دارند، فکر می کنیم پس از خروج نیروهای اشغالگر خوب می توانند کشور خود را با افتخار اداره کنند?.

هر آنچه در روند افغانستان و گفت وگوهای ملی شکل می گیرد، باید مورد احترام باشد. بسیاری از قدرت هایی که به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان آمده اند و حضور گسترده نظامی پیدا کرده اند، بعد از 10 سال رفتارهایی دارند که خلاف آن ادعاها است?.

?ما معتقدیم کشورهای منطقه خود باید مسایل داخل منطقه را با گفت وگو و مشورت های مستمر حل کنند. ما خواهان روابط دوستانه، صلح و دوستی بین کشورهای منطقه هستیم?.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین در پاسخ به سئوالی درباره اتهام های رژیم صهیونیستی به بهانه حادثه انفجار یک خودرو رژیم صهیونیستی دردهلی نو، گفت :همانگونه که می دانید برخی اتهاماتی را به ایران وارد کرده اند و اتهام ها از سوی کسانی وارد شد که خود در دنیا به یک سابقه ترویستی شهرت دارند.

جلیلی در پایان مصاحبه افزود: رژیم صهیونیستی که براساس آگاهی های همگانی به رژیمی مبتنی بر تروریسم دولتی شهرت دارد، هر چندگاه فرافکنی هایی می کند که هیچ اعتباری در دنیا ندارد و مجرم رفتارهای تروریستی، نمی تواند چنین اتهاماتی را وارد کند و ما نیز با دوستان هندی روابط و همکاری های خوبی در این زمینه داشتیم، زیرا به رفتار خودمان اطمینان داریم.


نوشته شده در جمعه 91/10/15ساعت 11:29 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

<      1   2   3      

قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت