علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی کشورمان با اشاره به همکاریهای گسترده ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: حجم بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی از مراکز هسته ای ایران در تاریخ فعالیت این نهاد بی سابقه است. صالحی در نشست خبری با حضور خبرنگاران روس و ایرانی در مسکو در پاسخ به سوالی در باره تاریخ سفر بازرسان آژانس به ایران سوال کرد، افزود: در حال حاضر بازرسان از آژانس بین المللی انرژی اتمی در اصفهان مقیم می باشند و هر چند هفته یک بار عوض می شوند. دور هشتم مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسایل مورد اختلاف بر سر تصویب مدالیته جامع، شامگاه چهارشنبه در محل سازمان انرژی اتمی کشور به پایان رسید. به گزارش ایرنا به نقل از منابع آگاه، در این دور از مذاکرات همچون دور گذشته هرمان ناکارتس معاون ?یوکیا آمانو رییس سازمان بینالمللی انرژی اتمی و ?علیاصغر سلطانیه? نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ریاست تیم های مذاکره کننده را برعهده دارند. -نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره دور هشتم مذاکرات با تیم هشت نفره آژانس گفت: در این جلسه ضمن رفع برخی اختلافات و توافق بر مواردی از متن مدالیته، مقرر شد پیرامون پیشنهادهای جدید ارایه شده در این جلسه، طرفین بررسی و نظرات خود را در جلسه بعد ارایه کنند. به گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، علیاصغر سلطانیه شامگاه چهارشنبه در پایان دور هشتم مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، افزود: مذاکرات تخصصی فشرده با تیم هشت نفره آژانس به سرپرستی معاون مدیرکل در امور پادمان درباره مدالیته و چارچوبی برای حل و فصل موضوعات مربوط به ادعاها درباره برنامه هستهای ایران، در روز جاری در تهران برگزار شد. سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار تکذیبیهای مطلب منتشر شده روز پنجشنبه روزنامه کیهان به نقل از فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی ایران با عنوان «کارکنان آژانس عضو سرویسهای اطلاعاتی هستند» را تحلیل و برداشتی اشتباه از سخنان وی دانست و آن را قویا تکذیب کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان انرژی اتمی در این تکذیبیه خاطرنشان شده است: در هیچ جایی از مصاحبه ? فریدون عباسی? الفاظ ?جاسوس? یا ?کارکنان آژانس عضو سرویسهای اطلاعاتی هستند? دیده نمیشود. آلکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از دیدار آتی ?سرگئی لاوروف? وزیر امور خارجه روسیه با ?کاترین اشتون? نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داد گفت که دو طرف در این دیدار در باره موضوع برنامه هسته ای ایران نیز گفت و گو می کنند. به گزارش ایرنا، لوکاشویچ روز جمعه به ریانووستی گفت: وزیر امور خارجه روسیه 19 ماه فوریه (روز سه شنبه هفته آینده) به بروکسل می رود و در چارچوب گفت و گوهای سیاسی روسیه -اتحادیه اروپا با اشتون گفت وگو دیدار می کند. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه در دیدار با ?کاترین اشتون?، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت که انتظار دارد که وی با تلاش های جدی از هر نوع رویارویی بر سر برنامه هسته ای ایران جلوگیری کند. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس از واشنگتن، کری در این دیدار افزود :منتظر کسب پیشرفت در مذاکرات قریب الوقوع ایران و گروه 5+1 است.
وی افزود: لحظه ای نیست که بازرسان آژانس در ایران حضور نداشته باشند، به طوری که تاکنون بیش از 7300 ساعت نفر بازرسی از مراکز هسته ای کشورمان صورت گرفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که بازرسان تا دو ساعت قبل از بازرسی، محل مورد بازرسی را به اطلاع طرف ایرانی می رسانند، اظهار داشت: بازرسی ها ناگهانی انجام می گیرد و چند صد ساعت به این صورت از مراکز هسته ای ایران بازرسی انجام گرفته است.
صالحی یادآوری کرد: تمام تاسیسات هسته ای ایران مجهز به دوربین هایی هستند که بطور دائم مراقبت می کنند و اطلاعات را به وین می فرستند و بنابرین تاکید می کنم هیچگاه مانع از حضور بازرسان در ایران نبوده ایم و بر عکس حضور آنها در کشورمان پررنگ ترین حضوری است که داشته اند.
وی در باره شایعات برخی رسانه های خبری غربی مبنی بر ممانعت از بازرسی از مرکز پارچین هم گفت: مرکز پارچین هسته ای نیست ولی طبق ادعایی که بعضی ها کرده اند آژانس مایل به بازرسی از این مرکز می باشد. البته قبلا یک بار از آن بازرسی شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: برای بازدید بعدی از پارچین باید چارچوبی تنظیم شود، زیرا تاکید می کنم آن سایت محلی برای فعالیت های هسته ای نیست و لذا در چارچوب معاهدات بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی گنجد؛ یعنی جزو پادمان نیست.
وی افزود: با این وجود به منظور شفاف سازی، آمادگی خود برای بازدید از این مرکز پس از توافق درباره چارچوب بازرسی از آن اعلام می کنیم.
صالحی با اشاره به سفر روز چهارشنبه عده ای از کارشناسان آژانس به ایران گفت: آنها درباره تنظیم این چارچوب با طرف ایرانی مذاکره خواهند کرد.
**تهیه سوخت هسته ای در ایران
وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر غنی سازی اورانیوم و تولید سوخت هسته ای در ایران گفت: این اخبار جدید نیست و ما قریب به سه و نیم سال پیش نامه ای را به آژانس برای تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران نوشته بودیم که با سوخت 20 درصد فعالیت می کند.
وی افزود: 20 سال پیش سوخت این راکتور را از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی از آرژانتین خریداری کرده بودیم، ولی این بار که از آژانس تقاضای خرید سوخت هسته ای کردیم، با شرایط پیچیده مواجه شدیم.
صالحی گفت: ما گفتیم تهیه سوخت هسته ای 20 درصد از بازارهای بین المللی حق ما است و اگر با محدودیت مواجه شویم، خود اقدام به تهیه آن می کنیم.
وی افزود: آنها باور نمی کردند ایران توانمندی تولید سوخت هسته ای را دارا می باشد و فکر کردند مبالغه می کنیم اما توانستیم سوخت هسته ای 20 درصد را تولید کنیم و این خبر جدیدی نیست.
وی ادامه داد: در حال حاضر کارخانه تولید این سوخت تحت نظارت آژانس فعالیت می کند و راکتور تحقیقاتی تهران هم به تولید دارو برای یک میلیون بیمار نیازمند مشغول است.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: حق ملت ایران است تا از توانمندیهای داخلی برای برای تامین نیازمندی های جامعه اش استفاده کند و هیچگاه بر خلاف تعهدات خود در چارچوب ان.پی.تی و اساسنامه آژانس اقدامی نکرده ایم.
**نشست ایران و 1+5 در آلماتی
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در باره نشست آتی ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان گفت: مذاکرات آلماتی ادامه نشست های قبلی است که چند بار بین ایران و 1+5 برقرار شده است.
وی افزود: فکر می کنم این بار اگر اراده طرف مقابل حقیقی باشد، از طرف ما مطمئن باشند که این اراده وجود دارد.
صالحی گفت: اگر این اراده مبنای کار باشد باید امیدوار باشیم در آلماتی یک قدم به جلو برمی داریم.
وی افزود: نمی توان گفت نشست هایی که تا بحال برگزار شده منفی بوده است. در جمع بندی مساله می توان گفت که گام ها رو به جلو بوده است و بن بست جدی پیش نیامده است. فقط فرایند گفت و گوها گاهی کند می شود و گاهی هم سرعت می گیرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه در مسکو بسر می برد و امروز هم به اتفاق ?آلکساندر نوواک? وزیر انرژی روسیه، دهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای دوکشور را برگزار کرد.
هرمان ناکارتس بامداد چهارشنبه به همراه هیات فنی و کارشناسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی وارد تهران شد.
مباحث مورد مذاکره این دور نیز همچون دور قبلی، درباره مسایل مورد اختلاف بر سر تنظیم و تصویب مدالیته جامع است.
دو طرف در آخرین دور از مذاکرات که 27 دیماه امسال در تهران برگزار شد، توافق کردند مذاکرات را برای رفع اختلافات به منظور رسیدن به توافق نهایی ادامه دهند.
رییس سازمان انرژی اتمی روز گذشته در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد که مدیران آژانس باید به این موضوع توجه کنند که متاسفانه سیستم آنها از امنیت کافی برخوردار نیست.
فریدون عباسی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران بارها این موضوع را به آنها گوشزد کرده است، از آنان خواست در نحوه تعامل با ایران دقت بیشتری داشته باشند.
وی تصریح کرد: ورود جمهوری اسلامی ایران به مذاکره پیرامون ابعاد محتمل نظامی (PMD) با وجود عدم امنیت حفظ اطلاعات محرمانه اعضا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، یک امتیاز بزرگ برای ارتقای نقش آژانس در سطح جهانی است که ضرورت دارد در گفتوگوها عاقلانهتر بحث شود.
معاون رییس جمهوری همچنین تاکید کرد: در گفتوگوها برای رسیدن به اطمینان متقابل و ابهامزدایی، از نکات اختلاف برانگیز اجتناب شود.
دور هشتم مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره مسایل مورد اختلاف بر سر تصویب مدالیته جامع، شامگاه چهارشنبه در محل سازمان انرژی اتمی کشور به پایان رسید.
در این دور از مذاکرات همچون دور گذشته ?هرمان ناکارتس? معاون مدیرکل در امور پادمان سازمان بینالمللی انرژی اتمی و ?علی اصغر سلطانیه? نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ریاست تیمهای مذاکره کننده را برعهده دارند.
هرمان ناکارتس بامداد چهارشنبه به همراه هیات فنی و کارشناسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی وارد تهران شد.
دو طرف در آخرین دور از مذاکرات که 27 دی ماه امسال در تهران برگزار شد، توافق کردند مذاکرات را برای رفع اختلافات به منظور رسیدن به توافق نهایی ادامه دهند.
سازمان انرژی اتمی ?به دلیل تبعات و پیامدهای منفی آن در کشور و سطح بینالمللی و به منظور اطلاعرسانی دقیق به افکار عمومی? عینا سخنان عباسی را به شرح زیر منتشر کرده و طبق قانون مطبوعات انتشار این تکذبیه را در اولین شماره آن روزنامه لازم دانسته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان انرژی اتمی، سخنان رییس سازمان انرژی اتمی بدین شرح است:
?برخی کارمندانی که در آژانس فعالیت میکنند از خود آژانس حقوق نمیگیرند و از کشورهای خود حقوق میگیرند و در واقع این کارمندان به آژانس کمک میکنند و وابستگی به کشور خود دارند. در آژانس افرادی از ملیتهای گوناگون حضور دارند و بعضا این اطلاعات را در اختیار کشورهای خود و یا سرویسهای امنیتی قرار میدهند و باید از این موضوع جلوگیری شود و ما به آقای آمانو در این ارتباط حذر دادهایم.?
سازمان انرژی اتمی با بیان این که اینگونه برداشتها و اظهارنظرها از دقت لازم برخوردار نمیباشد، تصریح کرد: شایسته است بیان دغدغهها و ملاحظات خدمتگزاران میهن عزیز اسلامی با ملاحظه جایگاه رفیع ملت بزرگ ایران صورت پذیرفته و با اتخاذ رویکردی خردمندانه و هوشمندانه، از ایجاد فرصت برای سوء تعبیر و سوء استفاده دیگران اجتناب شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: در این دیدار نقشه راه توسعه روابط روسیه و اتحادیه اروپا در عرصه های اقتصادی، امنیت، علوم و آموزش و فرهنگی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: توسعه همکاری های روسیه و اتحادیه اروپا در چارچوب سازمان تجارت جهانی و تنظیم موافقت نامه جدید همکاری از دیگر موضوعات دستور کار مذاکرات دو طرف است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: موضوعات مهم بین المللی همچون وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران، روند حل و فصل مسایل خاورمیانه و بحران سوریه و اوضاع کشور مالی از دیگر مسایل مورد گفت و گوی طرفین خواهد بود.
روسیه در موضوع برنامه هسته ای ایران از حقوق ایران در زمینه بکار گیری صلح آمیز انرژی هسته ای حمایت می کند و بر حل و فصل مسایل و سوء تفاهمات پیرامون مساله ایران از راه گفت و گو اصرار دارد.
?سرگئی ریابکوف? معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه به تازگی با تاکید بر حمایت از کشورش در مذاکره با ایران گفت: از نشست آتی گروه 1+5 و ایران در آلماتی قزاقستان در 26 ماه جاری میلادی انتظارات مثبتی داریم.
وی افزود: زمینه برای توافق میان ایران و گروه 1+5 فراهم است و طرف های مذاکره باید حداکثر تلاش را برای استفاده از فرصت موجود به عمل آورند.
ریابکوف گفت: گروه 1+5 مصمم به ادامه روند مذاکره با ایران است و امیدواریم گفت وگوها تداوم داشته باشد.
وی در نشست خبری به همین مناسبت یادآور شد: ما امیدواریم مذاکرات در آلماتی طی چند روز آینده به نوعی پیشرفت منجر شود و فرصت های دیگری را برای طرفین پدید آورد.
اشتون نیز گفت: من برای هدایت مذاکرات با ایران به آلماتی می روم و همواره به دنبال کسب پیشرفت در مذاکرات بوده ام.
مذاکرات ایران و گروه 5+1 در آلماتی قزاقستان برای 26 فوریه (8 اسفند) برنامه ریزی شده است.
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |