سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: در شرایط کنونی نیازی به مذاکره مستقیم میان تهران و واشنگتن وجود ندارد و چارچوبی را که در این رابطه از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین شده است نیز، تامین نشده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره رویکرد مثبت گروه 1+5 در مذاکرات آلماتی و اینکه آیا احتمال دارد در دور بعدی مذاکرات در 16 فروردین، گفت و گوی دو جانبه یا موضوعی با آمریکا صورت بگیرد، با بیان این مطلب افزود: آمریکا یکی از اعضای فعال گروه 1+5 است و پیشنهادات خود را در نشست ها مطرح می کند و ما نیز به آن پاسخ می دهیم ولی اگر منظور همان بحث های مختلف و صرف بین ایران و آمریکاست، همان شرایطی باید به وجود بیاید که چارچوب آن از سوی مقام معظم رهبری به صورت شفاف تعیین شده است.



*** اظهارات خزاعی به چارچوب های مطرح شده از سوی رهبری اشاره دارد

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ?محمد خزاعی? سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره مذاکره مستقیم با آمریکا در گفت و گو با شبکه خبری سی. ان.ان گفت: اگر متن کامل این گفت و گو را بخوانید، وی هم به چارچوب های تعیین شده از سوی رهبری اشاره کرده است.

وی افزود: شاید اقدامات آمریکایی ها و تغییر واقعی در رویکردهای آنها که یکی از آنها می تواند در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما باشد، بتواند در عمل شرایطی را به وجود بیاورد که موضوع مذاکره مستقیم قابل بررسی باشد.

مهمانپرست با بیان اینکه هیچ سخنی متفاوت از گذشته از سوی مقامات ایرانی درباره مذاکره با آمریکا گفته نشده است، خاطرنشان کرد: اگر شرایط لازم برای مذاکره در چارچوب تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب رعایت شود، مسوولان ما این موضوع را بررسی می کنند.



*** اقدامات آمریکایی ها را در عمل ارزیابی می کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره طرح جدید مجلس سنای آمریکا درباره حمایت از رژیم صهیونیستی در صورت هرگونه حمله نظامی به ایران اظهار داشت: صهیونیست ها نگران از موج بیداری اسلامی در منطقه هستند و سعی دارند از کانال های مختلف و با فشار، مقابل این موج بایستند.

وی ادامه داد: ما اقدامات مقامات آمریکایی را در عمل، رفتار و تصمیمات آنها ارزیابی می کنیم.

مهمانپرست درباره سخنان ?جو بایدن? معاون رییس جمهوری آمریکا در اجلاس سالیانه آیپک نیز گفت: موضع ما ارزیابی رفتار عملی و تغییر رویکرد واقعی آمریکایی ها است و هر زمان در عمل تغییری را مشاهده کنیم، آن را بررسی می کنیم.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر ?موسی ابومرزوق? معاون دفتر سیاسی حماس به تهران اظهار داشت: حتما رایزنی های سیاسی، تبادل نظر و ارزیابی از شرایط منطقه کمک می کند تا صلح، ثبات و امنیت را در منطقه شاهد باشیم.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه ادامه داد: اعتقاد جمهوری اسلامی ایران به همکاری های منطقه ای، وحدت بین جهان اسلام و گروه های فلسطینی است.



*** گرایش برای حل بحران سوریه به سمت سیاسی است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره توافق آمریکا و روسیه در مورد یک طرح جدید برای حل بحران سوریه گفت: برداشت ما این است که کشورهای مختلف و موثر متوجه ناکارآمدی رویکردهای غیر سیاسی در حل بحران سوریه شده اند و در حال نزدیک شدن به کارآمد بودن رویکرد سیاسی هستند و ما این موضوع را مثبت تلقی می کنیم.

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا تهران پاسخ پیشنهاد ?محمد مُرسی? رییس جمهوری مصر را درباره سوریه داده است یا نه؟ اظهار داشت: ما این پیشنهاد را بررسی و پاسخ آن را به مصر ارائه کرده ایم.

خبرنگار دیگری درباره ارسال نامه وزیر امور خارجه به دبیرکل سازمان ملل درباره سوریه سوال کرد که مهمانپرست ضمن یادآوری طرح شش ماده ای کشورمان و همچنین حضور تهران در کمیته پیشنهاد شده از سوی رییس جمهوری مصر پاسخ داد: شرط اصلی برای حمایت از مردم سوریه این است که همه تلاش کنند رویکرد سیاسی جایگزین اقدامات تروریستی و مسلحانه شود.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه افزود: کشورهایی که مدعی حمایت از مردم سوریه هستند، بهتر است به روند سیاسی، آغاز گفت و گوهای ملی و توقف درگیری ها در سوریه کمک کنند.



*** فتنه هایی برای برهم زدن ثبات عراق در جریان است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر ?علی اکبر صالحی? وزیر امور خارجه به عراق به منظور شرکت در مراسم رونمایی از ضریح جدید حرم حضرت امام حسین (ع) گفت: البته در حاشیه این مراسم، دیدارهایی با مقامات دینی، مذهبی و مراجع عظام صورت خواهد گرفت و در صورت دیدار با مقامات عراقی نیز رایزنی هایی درباره روابط دو جانبه و منطقه ای صورت می پذیرد.

مهمانپرست تصریح کرد: فتنه هایی برای برهم زدن ثبات و امنیت عراق دنبال می شود و فکر می کنیم با توجه به بلوغ فکری و سیاسی و همچنین درایت مقامات عراقی، اقداماتی در برابر این فتنه ها صورت خواهد گرفت.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه همچنین اقدام تروریستی اخیر در بین الحرمین را محکوم کرد و هدف از این گونه حوادث را دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی دانست.



*** اظهارات مقامات سایر کشورها درباره منافقین را رصد می کنیم

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات برخی از مقامات بلژیکی درباره آمادگی شان برای استقرار اعضای گروهک تروریستی منافقین گفت: مساله منافقین و اظهارات مقامات کشورهای دیگر درباره آنها به صورت دقیق تحت رصد مقامات ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه هنوز اطلاع دقیق و رسمی درباره این موضوع از مقامات بلژیکی دریافت نکرده ایم، افزود: توصیه کلی ما این است که کشورها به تعهد خود در مقابله با تروریسم جدی بوده و راه های مقابله با این پدیده شوم را دنبال کنند و اجازه فعالیت به گروه های تروریستی را ندهند زیرا برخلاف ادعاهای آنان است.



*** روابط سیاسی ایران و ترکمنستان در بالاترین سطح است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره مشکلات اخیر به وجود آمده برای برخی از هموطنانمان در ترکمنستان گفت: طبیعی است که در مسایل مرزی با کشورهای همسایه مشکلاتی به وجود بیاید اما از طریق همکاری های کنسولی و توافقات مرزی نسبت به رفع این مشکلات اقدام خواهد شد.

مهمانپرست اظهار داشت: در بالاترین سطح روابط سیاسی با ترکمنستان قرار داریم و ظرفیت همکاری های اقتصادی بین دو کشور بسیار بالاست و مردم علاقه مند به رفت و آمد و سرمایه گذاری هستند.

وی تصریح کرد: موضوع تردد کامیون های ایرانی به ترکمنستان نیز در کمیته های کنسولی در دست رسیدگی قرار دارد.



*** روابط خوب با یک کشور همسایه به معنای محدود شدن رابطه با همسایه دیگر نیست

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزیر امور خارجه برای پیگیری تیراندازی از سوی مرزبانان جمهوری آذربایجان به یک شهروند ایرانی در بیله سوار گفت: اقدامات مربوط به نیروهای مرزبانی بهتر است از خود آنها سوال شود و ما در این رابطه پیگیری های خود را داریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره هدف سفر اخیر ?سعید جلیلی? دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به باکو گفت: حتما خود آقای جلیلی توضیحات لازم را در این رابطه خواهند داد.

مهمانپرست همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات ?محسن رضایی? دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره حمایت ایران از جمهوری آذربایجان گفت: ما با کشورهای همسایه روابط خوبی داریم و توسعه روابط با یکی از کشورهای همسایه، به معنای محدود شدن روابط با کشورهای دیگر نیست.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه افزود: ایران همواره خواهان دنبال شدن گفت و گوهای سیاسی برای حل مناقشه قره باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه توضیح داد که اظهارات برخی مقامات خارج از اظهار نظر مقامات رسمی است و تهران با همه کشورهای همسایه خود روابط خوبی دارد.


نوشته شده در سه شنبه 91/12/15ساعت 7:6 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پیشنهادات 1+5 در آلماتی مغایر با حقوق اساسی ملت ایران نبود و می تواند فضایی را برای بررسی این پیشنهادات ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رامین مهمانپرست روز سه شنبه در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهار نظر وزیر امور خارجه مبنی بر برداشته شدن تدریجی تحریم ها و ارتباط آن با مذاکرات اخیر بین ایران و گروه 1+5 افزود: رویکردی که در اجلاس آلماتی از سوی 1+5 شاهد بودیم، متفاوت از گذشته بود و منطقی تر به نظر می رسید.

وی با بیان اینکه این رویکرد باید ادامه یابد تا به شکل کامل خود نزدیک شود، اضافه کرد: طبیعتا منظور از مذاکراتی که هدفمند باشد، این است که حقوق ما به صورت کامل رسمیت شناخته شده و در نقطه مقابل، نگرانی ها و ادعاهای طرف مقابل نیز برطرف شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اقدامات دو طرف باید به صورت گام های متقابل، هم وزن و همزمان باشد، تصریح کرد: در هر گام، ما در جهت برطرف کردن ابهامات طرف مقابل و 1+5 باید در جهت برطرف کردن فشارها و اقدامات نادرست اقدام کند.

مهمانپرست درباره اظهارات وزیر امور خارجه تصریح کرد: این اظهارات نیز براساس فضای مذاکرات، رویکرد 1+5 و چشم انداز گفت و گوها بیان شده است و نشان می دهد اگر رویکرد منطقی طرف مقابل ادامه یابد، تحریم ها از بین خواهد رفت.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات آلماتی گفت: تفاوت اجلاس آلماتی با دو اجلاس قبلی در این بود که در این دور از مذاکرات، صحبتی از تعطیلی فعالیت های هسته ای یا عنوان کردن آن به صورت پیش شرط مطرح نشد و تفاوت در قزاقستان محسوس بود.

مهمانپرست تاکید کرد: پیشنهادات 1+5 در آلماتی مغایر با حقوق اساسی ملت ایران نبود و می تواند فضایی را برای بررسی این پیشنهادات ایجاد کند؛ این فضا نه تنها از دید ما بلکه از نظر بسیاری از کشورهای غربی و خانم اشتون نیز مثبت بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ما نسبت به آینده مذاکرات خوشبین هستیم و اگر رویکرد کنونی دنبال و کامل شود، می توانیم به تفاهم برسیم.



*** مبنای مذاکره با آژانس رسیدن به توافقی جامع بود

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا جدیدترین اظهار نظر ?یوکیا آمانو? مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را تقابلی ارزیابی می کنید یا نه؟ اظهار داشت: موضوعات مطرح شده از سوی آژانس در مذاکرات با تهران نیز گفته شده بود ولی اساس و مبنای مذاکرات ما برای رسیدن به چارچوبی جامع بود که بتواند حقوق ما را براساس ان.پی. تی به رسمیت بشناسد و بتوانیم از تسهیلات این نهاد استفاده کنیم و در کنار آن نیز رفع نگرانی ها به صورت طرفینی را دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: مذاکرات دو طرف ادامه دارد و ارزیابی طرفین از نتایج آن تاکنون مثبت بوده است.



***بحرین به جای طرح ادعاهای غیرواقعی، به مطالبات مشروع مردمی پاسخ دهد

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزیر خارجه بحرین و انتقاد از مطرح شدن موضوع این کشور در مذاکرات ایران با گروه 1+5 گفت: موضع ایران پیش از این اعلام شده است و ما در امور داخلی هیچ کشوری دخالت نمی کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه به مقامات برخی از کشورهای منطقه توصیه کرد برای حل مسایل داخلی خود به جای سرکوب و دخالت نظامی -امنیتی خارجی، به مطالبات مشروع مردمی پاسخ دهند.

مهمانپرست با بیان اینکه برخی کشورها به دنبال پروژه ایران هراسی هستند، تصریح کرد: باید زمینه گفت و گوهای ملی و اجازه مشارکت به مردم بحرین داده شود و مقامات این کشور از اتهام زنی به سایر کشورها پرهیز کنند زیرا طرح ادعاهای غیرواقعی برای دور شدن از مسایل داخلی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره طرح موضوع جزایر سه گانه از سوی وزیر خارجه بحرین تاکید کرد: پرداختن به این موضوع دخالتی نادرست در مسایل داخلی کشور ما است و ما مواضع خود را مقتدرانه و محکم اعلام کرده ایم.



*** برخی کشورها از حل مسائل بین ایران و 1+5 نگرانی دارند

خبرنگار دیگری از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی درباره مذاکرات ایران و گروه 1+5 سوال کرد که وی پاسخ داد: اظهار نظر مقامات و کشورهای منطقه ممکن است متفاوت با نظرات کشورهای 1+5 یا سایر کشورها باشد؛ اینکه چرا باید شاهد چنین اظهار نظرهایی باشیم، شاید به نگرانی آنها از حل مسایل بین ایران و این گروه بازمی گردد.

مهمانپرست با بیان اینکه آمادگی داریم روابط خود را با کشورهای منطقه به بالاترین سطح برسانیم، افزود: اگر برای حل بی ثباتی های منطقه ظرفیت های ما در کنار هم قرار بگیرد، نیازی به حضور کشورهای فرامنطقه ای نیست.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه تاکید کرد: اظهارات برخی مقامات کشورهای منطقه با واقعیت های کشورها و فضای مذاکرات ایران با گروه 1+5 و چشم انداز آن همخوانی ندارد.

ادامه دارد....


نوشته شده در سه شنبه 91/12/15ساعت 7:4 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مجموعه مذاکرات با آژانس بین المللی انرژی اتمی در کنار مذاکرات با 1+ 5 به سمت مثبتی در حال حرکت بوده و نتایج تا الان بهتر از گذشته دنبال شده است و می تواند در چارچوب کاملی به هم مرتبط باشد و به نتیجه نیز برسد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رامین مهمان پرست روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در عین حال اضافه کرد: اما اقدامات باید طرفینی باشد که یک طرف این اقدامات باید به رسمیت شناختن حقوق هسته ای جمهوری اسلامی ایران برای اهداف صلح آمیز باشد.



*** نوع مذاکرات می تواند آینده قابل قبولی را برای تفاهم ترسیم کند

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مذاکرات ایران با کشورهای عضو گروه 1+5 در آلماتی در فضای مثبت جدیدی انجام شد، اظهار داشت: همان طور که قبلا اعلام کرده بودیم، راه حل موفقیت مذاکرات باید رویکرد منطقی توسط گروه 1 +5 باشد تا در چارچوبی مشخص، حقوق ملت ما محترم شناخته شود و نسبت به رفع نگرانی به صورت متقابل، اقدام شود.

وی تصریح کرد: در این نشست، فضایی ایجاد شده که در صورت تداوم و تکمیل نوع ورود به بحث مذاکرات، می تواند آینده قابل قبولی را برای تفاهم طرفین ترسیم کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: ورود کشورهای عضو 1+5 به مذاکرات درست است که کاملا در جهت پیشنهادات وخواسته های ایران قرار ندارد، اما می تواند به آن سمت حرکت کند و در ادامه تصمیماتی که در جهت رسیدن به تفاهم گرفته می شود، کاملتر شود و چشم انداز روشنی را به دنبال داشته باشد.



*** همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی تداوم می یابد

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره درخواست ?یوکیا آمانو? مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای دسترسی به تاسیسات پارچین گفت: بحث همکاری ایران با آژانس بین المللی اتمی در چارچوب همکاری هایی که تا الان صورت گرفته است، ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اگر به یک موافقتنامه جامعی دسترسی پیدا کنیم که در آن برای فعالیت های هسته ای صلح امیز کشورمان، چارچوب های حقوقی روشنی ترسیم شود، در آن صورت حتما آن مسایلی که به عنوان ادعای نگرانی نسبت به فعالیت های هسته ای کشور ما به شمار می روند، در چارچوب این موافقتامه قرار خواهد گرفت و تصمیماتی که نگرانی را برطرف کند، اتخاذ خواهد شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطر نشان کرد: در رابطه با مذاکرات انجام شده در قزاقستان، مقامات کشورهای مختلف و رسانه ها اظهاراتی را مطرح کردند که در مجموع احساس می شود دید مثبتی نسبت به نتایج مذاکرات و نیز یک خوش بینی برای ادامه مذاکرات وجود دارد.

مهمانپرست تصریح کرد: اما جای تعجب دارد که برخی از کشورهای غربی یا کشورهای منطقه و رسانه های متعلق به آنها برخلاف فضای موجود، ساز مخالف می زنند و تلاش می کنند نتایج مثبت را مطابق با دیدگاه سیاسی خود منفی نشان دهند.

وی خطاب به خبرنگار خبرگزاری فرانسه که این سوال را از سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مطرح کرده بود، گفت: فکر می کنم مقامات کشور فرانسه و رسانه های فرانسوی باید مطابق با واقعیت اظهار نظر کنند و دیدگاه های سیاسی خود در مورد سایر موضوعات را که ممکن است منفی باشد، به بحث مذاکرات هسته ای سرایت ندهند.



*** چشم انداز روشن مذاکرات در صورت اعتماد سازی 1+5

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ?علی اکبر صالحی? وزیر امور خارجه مبنی بر کاهش تدریجی تحریم ها گفت: فضای مذاکرات متفاوت از گذشته دنبال شد و پیشنهادات کشورهای عضو گروه 1+5 منطقی تر از گذشته مطرح شد.

مهمانپرست ادامه داد: در واقع، به بخشی از پیشنهاداتی که کشور ما در اجلاس قبلی (مسکو) به صورت جامع مطرح کرده بود، اعضای گروه 1+5 در اجلاس آلماتی پاسخ دادند.

وی خاطر نشان کرد: ممکن است تا رسیدن به یک تفاهم نهایی هنوز اقدامات دیگری لازم باشد و در ادامه مذاکرات بحث ها کامل شود اما جهت گیری جدید کشورهای عضو گروه 1+5، فضا را به سمتی هدایت کرد که پیشنهادات را قابل بررسی و ارزیابی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته این گام اول است و باید در نشست کارشناسان فنی که در اسفند ماه برگزار می شود و همچنین اجلاس بعدی که قرار است در آلماتی انجام شود نقطه نظرات طرفین مطرح و بحث ها دنبال شود تا طرفین به تدریج به نتایج قابل قبولی برسند.

مهمانپرست اظهار داشت: بنابراین در صورتی که رویه منطقی همچنان حاکم باشد و تلاش ها برای کامل کردن رویکرد کشورهای 1+5 به سمت اعتماد سازی بیشتر ادامه یابد، چشم انداز روشنی در مذاکرات وجود خواهد داشت.

ادامه دارد....


نوشته شده در سه شنبه 91/12/15ساعت 7:1 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

خبرگزاری رویترز با استناد به پیش نویس بیانیه شش قدرت جهانی، نوشت: گروه 1+5 افزون بر مفید خواندن مذاکرات آلماتی حمایت خود را از حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران تکرار کرد.

بر اساس این گزارش از وین، پیش نویس تدوین شده بیانیه مدنظر آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، آلمان و انگلیس حاکی از این است که این قدرت ها نشست اخیر ایران با این کشورها را در آلماتی قزاقستان مفید خوانده اند.

همچنین حمایت خود را از راهکار دیپلماتیک برای حل مساله هسته ای ایران تکرار می کنیم.

این بیانیه افزوده است: ما منتظر دست یافتن به نتایج محسوس و عینی در روند دیپلماتیک (با ایران) در آینده نزدیک هستیم.

بر پایه این گزارش ، انتظار می رود این بیانیه روز چهارشنبه در نشست شورای حکام منتشر شود.


نوشته شده در سه شنبه 91/12/15ساعت 6:59 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با اشاره به مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5 در آلماتی پایتخت قزاقستان نوشت: به نظر می رسد غرب به جای ایران از مواضع خود کوتاه می آید.

به نوشته هیات تحریریه این روزنامه آمریکایی ، مهم ترین نتیجه مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 این بود که سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد هسته ای این کشور پیشنهاد جدید گروه را نقطه عطفی در تاریخ مذاکرات خواند.

این کلمات خوش بینانه و توافق سریع ایران برای ادامه مذاکرات در کمتر از دو هفته آینده است .

باید امیدوار باشیم و این مساله درست است. اما توضیح معتبر و محتمل تر دیگر از سخنان جلیلی این است که وی این حقیقت را جشن می گرفت که در هشت ماه گذشته بعد از مذاکرات مسکو پیشنهاد ارائه شده به ایران سخاوتمندانه تر بوده است.

گروه 1+5 در مذاکرات بغداد از ایران خواستند تا نیروگاه هسته ای فوردو را تعطیل کند و ذخیره اورانیوم غنی شده اش را به خارج از کشور بفرستد. اما پیشنهاد مطرح شده در آلماتی شامل تعطیلی فوردو نیست و به ایران اجازه می دهد بخشی از اورانیوم با غنای 20 درصدی خود را نگه دارد.

در مجموع این تغییر رویه گروه 1+5 می تواند واکنشی به تغییر مواضع ایران و شرایط آن باشد: ایران بخشی از اورانیوم غنی شده خود را به میله سوخت تبدیل کرده است تا در رآکتور تحقیقاتی تهران استفاده کند و به همین دلیل از بهانه لازم برای نپذیرفتن پیشنهاد پیشین مبنی بر لزوم انتقال اوارنیوم غنی شده اش به خارج از کشور برخوردار است.

اما به نظر می رسد از طرف دیگر گروه 1+5 نیز کاهش بیشتر تحریم ها را به ایران پیشنهاد داده باشد.


نوشته شده در دوشنبه 91/12/14ساعت 12:37 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 

توماس کوکران دانشمند فیزیک اتمی و مدیر شورای دفاع و منابع زمینی نیویورک مساله هسته ای ایران را از طریق گفتگو و دیپلماسی کاملا قابل حل دانست و تاکید کرد: هرگونه راه حلی باید بر مبنای توافقی قابل قبول برای ایران و طرف مقابل صورت پذیرد.

دکتر کوکران در گفتگویی اختصاصی با ایرنا به تشریح دیدگاه خود درباره مساله هسته ای ایران و پیشنهاد رهبران آمریکا برای مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی پرداخت و گفت از تهران و همه طرف ها می خواهم بگونه جدی وارد گفتگوهای دیپلماتیک برای حل این مساله شوند.



** توافق برپایه رضایت دو طرف

وی با اشاره به این برداشت که در گذشته مسایل حساسیت برانگیزی در فعالیت هسته ای ایران دیده شده است گفت: اما تردید نباید کرد که این موضوع می تواند از طریق صلح آمیز و دیپلماتیک حل و فصل شود.

مدیر شورای دفاع و منابع زمینی، دیپلماسی و گفتگو را تنها و بهترین راه حل مساله هسته ای ایران دانست و تاکید کرد: هرگونه راه حلی برای این موضوع باید بر مبنای توافقی شکل گیرد که مورد قبول نه تنها تهران، بلکه آژانس بین المللی انرژی اتمی و گروه 1+5 باشد.

کوکران نسبت به دستیابی به توافقی مورد رضایت دو طرف ابراز خوشبینی کرد و افزود: به باور من در دو سوی داستان افرادی منطقی و دور اندیش هستند که می توانند زمینه ساز توافق و حل مساله را فراهم اورند.



** گفتگو با آمریکا به موازات مذاکره با 1+5

کوکران در زمینه درخواست های آمریکا برای مذاکره مستققیم با ایران، از چنین روندی استقبال کرد و گفت که اگر این کار به موازات گفتگو با آژانس انجام شود، تاثیر خوبی بر روند کلی مذاکرات تهران و گروه 1+5 خواهد داشت.

وی همچنین گفت که تحریم های یکجانبه آمریکا نیز نباید بر مذاکره با آژانس و آمریکا تاثیر منفی بگذارد.

مساله هسته ای نیز مانند روابط دو کشور بسیار به درازا کشیده است و زمان آن رسیده که دو طرف راه حلی برای پایان دادن به آن بیابند.



** سکوت غرب درباره زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی

مدیر شورای دفاع و منابع زمینی در نیویورک انتقاد ایران را از سکوت غرب درباره زرادخانه هسته ای رژیم صهیونیستی نیز وارد و درست دانست و گفت: من نیز بارها به این دوگانگی اشاره کرده ام.

مساله توان هسته ای اسراییل نیز باید در جای خود مورد توجه قرار بگیرد.

این دانشمند هسته ای آمریکا در پایان تاکید کرد: اولویت واشنگتن در کوتاه مدت باید حل فوری و صلح آمیز موضوع هسته ای باشد و به نظرمن رهبران آمریکا و ایران باید با اراده جدی در این راستا حرکت کنند.


نوشته شده در دوشنبه 91/12/14ساعت 12:33 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 

  

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران دستاوردها و مطالب جدیدی دارد که در آینده آنها را اعلام می کند تا پشتوانه سیاسی کشور در مذاکرات هسته ای باشد.

فریدون عباسی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تیم سیاسی ما باید با پشتوانه تخصصی به سر مذاکرات فروردین برود و ما دستاوردهای کافی را در این زمینه داریم.

وی درباره مذاکرات آینده هسته ای ایران با گروه 1+5 گفت: اگر مذاکره با چارچوب مشخص و احترام به حقوق و منافع متقابل باشد همیشه ثمربخش است.

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به جلساتی که در ماههای گذشته بین هفت کشور درباره مسائل هسته ای ایران صورت گرفت اظهار کرد: در این جلسات پیشنهادهایی از طرف ایرانی ارائه شد که طرفهای گفت وگو نیاز به فکر بیشتر داشتند.

وی با بیان اینکه پیشنهادهای ایران روشن است، تصریح کرد: ایران می خواهد حقوق مردم درباره مسائل هسته ای رعایت شود و تکلیفی بیشتر از آن چیزی که در معاهدات امضا شده وجود دارد از ما مطالبه نشود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه طرفهای گفت و گو مقداری تاخیر داشتند، گفت: در اجلاس اخیر بر روی مطالبی که ایران ارائه کرده بود مقداری کار شده بود و مطالبی ارائه کردند که به صلاحدید تیم مذاکره کننده بتدریج در اختیار رسانه قرار می گیرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در ابتدا قصد نداشت بر روی تولید 20 درصد سرمایه گذاری کند اما این سوخت کاربرد بسیاری در زندگی مردم دارد.

وی با بیان اینکه یکی از شاخصهای این کاربردها در راکتور تهران وجود دارد ،افزود: ما می خواستیم این تولید طبق مقررات بین المللی در اختیار ما گذاشته شود اما تیم های مذاکره کننده امتناع کردند یعنی از موضع قدرت برخورد می کردند.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: اما ما ثابت کردیم که این فناوری را داریم و اگر خودمان بخواهیم متخصصان ما از پس موضوعات علمی و فنی آن برمی آیند.

معاون رییس جمهوری با تاکید بر اینکه مردم ما ثمره مقاومت و ایستادگی خود در مقابل زورگویی ها را خواهند گرفت، اضافه کرد: علم و فناوری که در کشور بالا رود روی طبع مذاکرات سیاسی تاثیر می گذارد.

وی با اشاره به اینکه این برخوردها با ایران، سیاسی است و ریشه در استقلال و آزادی کشور دارد تصریح کرد: تقابل آنها با ما بیشتر در این زمینه است که دستاوردی در دانش و فناوری نداشته باشیم.

وی اظهار کرد: مذاکرات صورت گرفته بیشتر در زمینه کنترل پیشرفت فناوری ایرانی است که متخصان ما جواب آنها را در آزمایشگاه ها و کارخانه ها خواهند داد.

وی با تاکید بر اینکه فعالیتهای ایران به طور کامل شفاف است، افزود: شفاف یعنی اینکه بازرسان آژانس هرگاه که قصد بازدید از تاسیسات هسته ای ما را دارند از دو ساعت قبل خبر دهند و می توانند برای بازرسی بیایند.

وی با اشاره به اینکه ما چیزی برای پنهان کردن نداریم، بیان کرد: این بحث ها سیاسی است و شبهاتی که در آژانس مطرح است توسط سرویس های امنیتی بیگانه صورت گرفته است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: این سرویسهای امنیتی، شواهد و اسناد جعلی درست کرده و نشان کارشناسان آژانس می دهند و در مذاکرات گفته می شود ابهاماتی وجود دارد که شما باید آن را رفع کنید.

عباسی تصریح کرد: رفع ابهامات بدون اینکه سندی نشان ما دهند ممکن نیست و ما نمی دانیم آن ابهامات چیست و بر مبنای کدام سند است.

وی ادامه داد: اینگونه مذاکرات با هیچ کشوری به نتیجه نمی رسد چه برسد به کشور قدرتمند ایران.

وی با بیان اینکه ایران در تولید سوخت هسته ای به خودکفایی رسیده است گفت: ما تا پنج سال آینده آزمایشهای تابش دهی نوترون و گاما را روی سوخت انجام می دهیم.

رییس سازمان انرژی اتمی کشور برای حضور در همایش کاربرد فناوری هسته ای روز یکشنبه به اصفهان سفر کرد.


نوشته شده در دوشنبه 91/12/14ساعت 12:29 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه پاسخ گروه 1+5 به پیشنهادهای ایران در مذاکرات آلماتی، فضا را برای ایجاد اخلال از سوی رژیم صهیونیستی تنگ‌تر کرده است، گفت: اکنون طرف غربی در آزمون بزرگی قرار دارد که می‌تواند بخوبی از آن عبور کند.

علی باقری این مطلب را پنجشنبه شب در گفت‌وگوی ویژه خبری سیما با موضوع بررسی ابعاد دور تازه مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی بیان کرد.

وی با یادآوری مذاکرات انجام شده در طی سال جاری میان ایران و گروه 1+5 ، گفت: در تمام این مذاکرات جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر سه اصل منطق ، ابتکار و اقتدار گام برداشته و به نحوی عمل کرده که تا 1+5 منطق ایران در موضوع هسته ای را بپذیرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات مسکو، بسته‌ای پیشنهادی در پنج محور به اعضای 1+5 ارایه کرد که برای بررسی این بسته پیشنهادی و رفع ابهام طرف مقابل، نشستی 16 ساعته با حضور کارشناسان دو طرف در استانبول برگزار شد.

وی ادامه داد: بعد از این نشست، جلیلی و کاترین اشتون نیز نشستی را در استانبول برگزارکردند. هدف از این نشست این بود که طرف مقابل با توجیه شدن و رفع ابهام، بتواند گزینه‌ها و پاسخ‌های واقع‌بینانه‌ای را به پیشنهادهای ایران بدهد.

باقری خاطرنشان کرد: بعد از مذاکرات مسکو، بیش از 8 ماه زمان برد تا گروه 1+5 بتواند پاسخی به پیشنهادهای ایران ارایه کند. یکی از دلایل این تاخیر از سوی طرف مقابل، بررسی ابعاد پیشنهادهای ایران بود؛ هرچند که برخی عملکردها و اظهارنظرهای آنها ما را به سمت دیگری رهنمون می‌کند.

وی با اشاره به سخنان چند ماه گذشته ?جو بایدن? معاون رییس جمهوری آمریکا در جمع یهودیان، گفت: این مقام آمریکایی در جمع یهودیان اعلام کرد که در آینده نزدیک تحریم‌های فلج کننده علیه ایران اعمال خواهد شد به نحوی که تا چند ماه ضربات ویران کننده اقتصادی بر این کشور وارد خواهد شد که در نتیجه آن، ایران از دستیابی به توانمندی هسته‌ای محروم می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی بعد از سخنان صریح این مقام آمریکایی، تحریم‌های شدید مالی و بانکی علیه کشورمان از سوی اروپا و آمریکا اعمال شد، آنها انتظار داشتند که با پاسخ ندادن به پیشنهاد 5 محوری ایران در مسکو، با اعمال فشار و تحریم‌های شدیدتر، ایران در خواسته‌های به حق خود انعطاف به خرج داده و به تقاضای نامشروع آنها تن بدهد.

معاون دبیرکل شورای عالی امنیت ملی افزود: اما با درایت رهبر معظم انقلاب و ملت ایران، نه تنها خواسته‌های آنها محقق نشد بلکه کشورمان در بخش عملی از جمله در زمینه هسته‌ای به پیشرفت‌های مختلفی هم دست یافت.

وی، پیشرفت‌های عملی کشور بویژه در بخش هسته‌ای و فضایی، برگزاری جنبش عدم تعهد در کشور و ریاست بر این سازمان بزرگ و حضور پرشور مردم در عرصه‌های اقتصادی بویژه در راهپیمایی 22 بهمن را از جمله عوامل مهمی برشمرد که اثرات زیادی در کسب نتیجه در مذاکرات آلماتی داشته است.

وی خاطرنشان کرد: این مسایل سبب شد تا طرف مقابل در مذاکرات آلماتی، پاسخ‌هایی به پیشنهادات ارایه شده ایران در مسکو بدهد که به دیدگاه‌های کشورمان نزدیک باشد.



** سیاست گروه 1+5 در مقابل ایران استفاده از راهبرد ?فشار در کنار گفت‌وگو? است

باقری با تشریح اقدامات غربی‌ها نسبت به خواسته‌های به حق جمهوری اسلامی ایران گفت: سیاست آنها استفاده از راهبری دو مسیره یعنی ?فشار و گفت‌وگو? در کنار هم است. اما آنها به این موضوع پی بردند که در مسیر بن‌بست قدم برمی‌دارند و راه تعامل با ایران، همکاری منطقی است.

به گفته وی، پیش از پاسخ‌های گروه 1+5 به پیشنهادهای ایران در آلماتی، آنها در مذاکرات گذشته به صورت کلی، پیشنهادهایی را ارایه می‌دادند و رفع تحریم‌ها و خواسته‌‌های به حق ایران را در چارچوب اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل علیه کشورمان می‌دانستند.

معاون دبیرکل شورای عالی امنیت ملی افزود: پیشنهادهای ایران در مسکو سبب شد تا آنها در مذاکرات آلماتی از پاسخ‌های کلی صرفه‌نظر کرده و وارد ?مصادیق? شوند. در واقع برخلاف مذاکرات بغداد، پاسخ‌های آنها درباره پیشنهادهای ایران تا حد زیادی مغایر با حقوق کشورمان در زمینه هسته‌ای نبود.

وی با بیان اینکه پاسخ‌های گروه 1+5 به پیشنهادهای ایران در مذاکرات آلماتی تامین‌کننده نظرات کشورمان نخواهد بود، خاطرنشان کرد: برای بررسی ابعاد پاسخ‌های 1+5 و چگونگی رسیدن به توافق مقرر شد نشست کارشناسی دو طرف در 28 اسفند ماه در استانبول برگزار شود.



** شروط ایران برای رسیدن به توافق با گروه 1+5

باقری ادامه داد: به اعضای گروه 1+5 گفتیم برای رسیدن به توافق باید سه عنصر در مذاکرات تدوین شود.

وی افزود: در ابتدا باید دو طرف یک اصول را در مذاکرات خود بپذیرند. در واقع ضمن داشتن حسن نیت، اقداماتی که ناقض حقوق یکدیگر باشد را انجام ندهند.

معاون دبیرکل شورای عالی امنیت ملی، عنصر مهم دیگر را ?ترسیم افق آینده و حرکت دو طرف براساس آن? عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران چیزی بیشتر از حقوق هسته‌ای خود نمی‌خواهد و هیچ شرطی را در این زمینه نمی‌پذیرد.

وی یادآور شد: اساس نگاه ایران ، مخالفت با سلاح های هسته‌ای است که بارها به طور رسمی آن را اعلام و تاکید کرده که طرف مقابل باید به طور رسمی حق غنی‌سازی ایران را بپذیرد.

باقری، عنصر سوم را ?گام برداشتن هم وزن و هم جنس دو طرف در مذاکرات? بیان و تاکید کرد: ایران و گروه 1+5 باید براساس اقدام متقابل و گام به گام حرکت کنند. از این رو اگر این روند رعایت شود، می‌توانیم وارد بحث کارشناسی پاسخ‌های آنها به پیشنهادات ایران در مسکو شویم.



** ابتکاری که تعجب گروه 1+5 را برانگیخت

این مقام شورای عالی امنیت ملی درباره مذاکرات آلماتی نیز اظهار داشت: وقتی طرف مقابل در روز نخست مذاکرات آلماتی اقدام به ارایه پاسخ‌هایی به پیشنهادهای مطرح شده کشورمان (در مذاکرات مسکو) کرد، در روز دوم گفت‌وگوها ابتکار طرف ایرانی سبب تعجب آنها شد.

وی افزود: طرف ایرانی در روز دوم مذاکرات، توانست پاسخ‌های ارایه شده از سوی گروه 1+5 را در قالب پیشنهادهای مسکو، بازآرایی کند.

باقری ادامه داد: منظور از این بازآرایی آن است که نمایندگان ایران در مذاکرات اینگونه طرف مقابل را توجیه کردند که ?پاسخ گروه 1+5 چگونه می‌تواند در پازل پیشنهادهای ایران قرار گیرد.?

وی خاطرنشان کرد: این مساله سبب شد تا دستور نشست کارشناسی به منظور رفع ابهام‌ها، در اسفند ماه در استانبول مشخص شود.

وی با یادآوری اینکه گروه مذاکره کننده ایران پیش از دولت نهم در اثر نداشتن اصل ?منطق از طریق ابتکار و مبتنی بر اقتدار? در برابر خواسته‌های غرب و آژانس تن به وادادگی داد، افزود: این مساله سبب شد تا در آن دوران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 6 قطعنامه علیه کشورمان صادر شود.

معاون دبیرکل شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: اما با تحولی که در دولت نهم و دهم در روند تعامل با طرف غربی رخ داد، جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات خود سه اصل ?منطق، ابتکار و اقتدار? را سرلوحه قرار داد و تاکید کرد که چیزی بیش از حقوق خود در چارچوب آژانس و معاهده ان.پی.تی نمی‌خواهد.

وی ادامه داد: پیش از دولت نهم، در مذاکرات ایران و طرف غربی هیچوقت طرح پیشنهادی از سوی کشورمان مطرح نشد و همیشه ابتکار عمل با غرب بود اما از مذاکرات مسکو به این سو، طرف ایرانی ابتکار عمل را در دست گرفت و پیشنهادهای خود را به آنها ارایه کرد تا آنها پاسخگو باشند.



** گروه 1+5 مراقب باشد در دام رژیم صهیونیستی نیافتد

معاون دبیرکل شورای عالی امنیت ملی در ادامه درباره نگرانی رژیم صهیونیستی و گروه‌های تندرو غربی درباره تعامل گروه 1+5 با ایران در مذاکرات آلماتی نیز گفت: رژیم صهیونیستی همیشه نشان داده که عامل بحران در منطقه و ناقض حقوق و اصول بین‌المللی است.

وی افزود: براین اساس این رژیم تلاش خواهد کرد توافق ایران و گروه 1+5 را دچار اختلال کند اما طرف غربی باید هوشمند باشد که در بازی‌های این رژیم قرار نگرفته و با هزینه خود، منافع نامشروع رژیم صهیونیستی را فراهم نکند.


نوشته شده در شنبه 91/12/12ساعت 1:42 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران حل خواهد شد، درباره مذاکرات تهران با گروه 1+5 گفت: طرفین مذاکره احساس می کنند که آمادگی برای برون رفت از این موضوع ایجاد شده است.

وزیر امور خارجه روز جمعه در گفت و گویی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از مذاکرات ایران و گروه 1+5 چیست و و آیا مذاکرات به جایی می رسد؟ افزود: سوال سختی است ولی در اولین مصاحبه خود در 10 سال پیش نیز گفتم که به حل موضوع امیدوارم و این مساله حل خواهد شد.

صالحی تصریح کرد: قطعا پرونده ایران همانند پرونده کره شمالی یا لیبی نخواهد بود والان هم می گویم مساله حل خواهد شد چراکه ما به کاری که انجام می دهیم، و به صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود اطمینان داریم و لذا تزلزلی طی این سالها در مواضع و گفته های مسوولان ما وجود نداشته است.

رییس دستگاه دیپلماسی فشارهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران را یادآور شد و افزود: به عنوان مثال اگر 100 دلار هم هزینه کرده باشد، ما قبل از این تحریم ها مبادلات اقتصادی 50 میلیارد یورویی با اروپا داشتیم که اگر ادامه می یافت شاید امروز به 80 میلیارد یورو می رسید ولی الان به 17 میلیارد یورو کاهش یافته است.

صالحی در این گفت و گوی تلویزیونی که با عنوان شناسنامه از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، اظهار داشت: این سوال برای غرب متصور است که آیا برابر هزینه ای که در طول این مدت انجام داده، برداشت داشته است؟ که باید گفت شاید به میزان 10 دلار برداشت کرده باشد.

صالحی تاکید کرد: اگر چه برای ما مزاحمت و مشکلاتی ایجاد کردند ولی مردم بیدار وآگاه هستند.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: در راهپیمایی 22 بهمن امسال، وقتی خبرنگاری از من پرسید که آیا انتظار چنین حضوری را داشتید، چون صادق هستم و نمی خواهم شعار بدهم، گفتم واقعا نه، چون فکر می کردم مردم به دلیل موضوعات اقتصادی وبحث های ارزی و بازار قدری رنجیده شده باشند و حضور گسترده و پرشور مردم باور کردنی نبود.

صالحی گفت: مردم واقعا می فهمند و امروز پس از 34 سال از پیروزی انقلاب می بینیم که چنین حضوری را خلق می کنند وخارجی ها هم این را می فهمند که با فشار به جایی نخواهند رسید .

وزیر امور خارجه اظهار داشت: مردم ما نواقص شخصی مثل بنده و نیز اصل نظام را خیلی خوب از هم تفکیک می کنند.

وی اظهار داشت: طرفین مذاکره کننده احساس می کنند که آمادگی برای برون رفت از این موضوع ایجاد شده است و در این اواخر نیز آمریکایی ها برای گفت و گو اعلام آمادگی کردند که شدت وگستردگی آن با گذشته فرق دارد .

وزیر امور خارجه گفت: البته همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند هر زمان این نیت آنان احراز شود و صادقانه باشند و قصد تکرار رفتارهای پیشین را نداشته باشند، موضوع را بررسی خواهیم کرد.



*** پایداری تضمین کننده حیات طیبه و عزتمند ملت ایران خواهد بود

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال پیش بینی تحولی خاص در روابط ایران و آمریکا گفت: ما قطعا با یک مجموعه به نام رژیم صهیونیستی هیچ کاری نداریم.

صالحی با بیان اینکه با کشورهای دیگر مشکلی نداریم، ادامه داد: شرایطی بین ایران و آمریکا، به دلایل تاریخی ایجاد شده است که مردم ایران، گلایه های خود را دارند و آنها از زمان کودتای 28 مرداد همیشه برای ما مشکل آفریده اند.

وی با یادآوری رویدادهای زمان ملی شدن صنعت نفت ایران اظهار داشت: اگر روزنامه های آن زمان را بخوانید مانند امروز که انرژی هسته ای ما را زیر سوال می برند، با ملی شدن نفت کشور ما مخالفت می کردند.

وی با تاکید براینکه فناوری هسته ای حق مسلم ایرانیان است، گفت: ما خارج از این نمی خواهیم عمل کنیم.

صالحی افزود: الان طرف مقابل به این نتیجه رسیده است که ملت ما را نمی توان با فشار به تسلیم وادار کرد و با توجه به تاریخ چندین هزار ساله و تاریخ مکتوب سه هزار ساله ایران، یک مقطع زمانی 10، 20 یا 50 ساله، یک پاراگراف از این تاریخ به حساب می آید و زمان قابل توجهی نیست.

رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اگر ما در این موقعیت، پایداری کنیم که البته به سلامت هم عبور خواهیم کرد، این پایداری، تضمین کننده حیات طیبه و عزتمند ملت ما خواهد بود و از طرفی، دیگران حساب کار را خواهند داشت و می دانند با ما چگونه رفتار کنند.



*** تلاش برای کاهش آثار سلبی تحریم ها

وزیرامور خارجه درمورد تحریم های اقتصادی نیز گفت: الان، پیشانی اصلی نظام که در مورد تحریم ها فعالیت می کند، وزارت امورخارجه است و سعی داریم آثار سلبی این تحریم ها را از طریق برقراری ارتباط با کشورهای مختلف، تا آنجا که ممکن است کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث روابط نیز می خواهیم عزت ملت و اقتدار، منافع و مصالح کشور را در چارچوب های مورد نظر رهبر معظم انقلاب حفظ کنیم.

صالحی به سخنی از سخنان ارزشمند رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه وزارت امور خارجه، نیمی از دولت است ، اشاره کرد و گفت: ما هیچ وقت کاری نمی کنیم که خارج از منظومه و خواسته نظام باشد و کارها باید حساب شده و در چارچوب معین صورت گیرد.



*** توصیف صالحی از سه تیم مذاکره کننده هسته ای ایران

وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه به تیم های مذاکره کننده هسته ای ایران از گذشته تا حال چه نمره ای می دهید؟ گفت: سوال سختی است چرا که هر گروه، ویژگی خود را داشت.

صالحی افزود: در زمان آقای حسن روحانی، ایشان گفت وگو کننده بسیار واردی بود و شم گفت و گو داشت و اهل مشاوره بود و جلسات متعددی را با کارشناسان برگزار می کرد و استراتژی او این بود که پرونده به شورای امنیت نرود .

رییس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در زمان آقای علی لاریجانی، ایشان کار بزرگی انجام داد واینکه بحث فنی هسته ای مساله را بست و موضوع شش سوال هسته ای بسته شد ودر حال حاضر آ‍ژانس بین المللی انرژی اتمی از ما سوال هسته ای ندارد وبحث پی. ام. دی (ابعاد احتمالی نظامی) و مطالعات ادعایی مطرح است.

وزیر امور خارجه یادآور شد: اکنون در دوره آقای سعید جلیلی  نیز کار ایشان بسیار سخت است چرا که موضوع سیاسی شده است و پرونده نیز در شورای امنیت قرار دارد و موضوع مطالعات ادعایی و پی. ام.دی نیز سیاسی بوده و لذا مساله پیچیده و غامض است که ایشان نیز همواره تلاش کرده است با مشورت های فراوانی که با کارشناسان انجام می دهد، با طمانینه و اتکا به تجربه و معلومات کسب شده، عمل کند.



*** ایران با اقتدار، قوت و اشراف کامل وارد مذاکرات شده است

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، صالحی در پاسخ به این سوال که در مذاکرات کدام طرف دست بالا را در فنون مذاکرات داشته است؟ گفت: نمی شود اینطور بیان کرد چراکه بحث برد و باخت یا بالاتر وپایین تر مطرح نیست ولی به قاطعانه می گویم جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصه مذاکرات با اقتدار، قوت و اشراف کامل وارد شده است .

وی افزود: ایران گمشده متحیر در مذاکرات نیست و این موضوع را طرفین مذاکره کننده نیز می دانند و اذعان دارند که مسولان ایرانی به خوبی در مذاکرات وارد می شوند و خیلی دقیق هستند.



***طرف مذاکره در برابر پیشرفت های فنی ما سر تعظیم فرود می آورد

وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه خارج از ژست های رسانه ای سیاسی، مذاکرات را چگونه ارزیابی می کنید؟ گفت: در مذاکرات، بخشی سیاسی و بخشی فنی و حقوقی است؛ در بخش فنی و حقوقی، موضوع راحت است چرا که دو دو تا چهار تا می شود و بحث ها دوستانه مطرح می شود .

صالحی افزود: در بحث فنی وحقوقی، گاهی طرفین مذاکره کننده چنان تحت تاثیر پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرند که سر تعظیم فرود می آورند ولی در بحث سیاسی، موضوع پیچیده است.



*** سابقه فعالیت های هسته ای ایران از زبان وزیر امور خارجه

صالحی در پاسخ به اینکه در چند مذاکره مستقیم حضور داشته اید؟ گفت: زمانی که نمایندگی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی را عهده دار بودم در مذاکرات حضور داشتم ولی به دلایلی، وزارت خارجه تشخیص داد پرونده به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شود که در آن زمان سه کشور اروپایی به ایران آمدند و من نیز در تیم مذاکره کننده بودم .

وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه از چه مرحله ای وارد موضوع هسته ای شدید؟ گفت: از زمانی که فوق لیسانس هسته ای را در دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی کردیم؛ در آن زمان کشور در حال ساخت دو واحد نیروگاهی در بوشهر بود .

صالحی افزود: در آن زمان از بنده و تعدادی اساتید خواسته شد در رابطه با ادامه فعالیت نیروگاه بوشهر در سال 1357نظر بدهیم؛ آن زمان برخی می گفتند که نیازی به اف 16 - آواکس و این چیزها نیست و می گفتند که پروژه استعماری است.

وی خاطر نشان کرد: در مساله بوشهر بحث هایی شد و جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت نیروگاه بوشهر را ادامه دهد؛ در آن زمان سه تا چهار هزار مگاوات، پیک برق کشور بود ولی در حال حاضر 65 هزار مگاوات برق نیروگاهی نصب شده داریم.

وزیر امور خارجه گفت: برخی دانشگاهیان نظر داشتند که ادامه نیروگاه به بعد از جنگ موکول شود؛ در زمان جنگ تحمیلی، رژیم صدام یکبار نیروگاه بوشهر را بمباران کرد وبه دلیل باز بودن سر کلاهک فلزی نیروگاه، بمب دقیقا به داخل نیروگاه افتاد و آسیب فراوانی به نیروگاه وارد شد.

صالحی اظهار داشت: در آن زمان خواسته شد گزارشی از میزان خسارت تهیه کنیم که آن را تهیه و به دولت ارائه کردیم ولی به دلیل اینکه حضور اساتید خارجی در طول جنگ مقدور نبود، مساله بوشهر متوقف شد ولی مطالعات دانشگاهی همچنان ادامه داشت .

وی افزود:بعد از توقف جنگ، فعالیت هسته ای آغاز شد و اراده ای در نظام ایجاد شده بود که در این بخش سرمایه گذاری صورت گیرد ومساله بطور جدی شروع شد .

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که طرف های خارجی در این زمینه چه کمک هایی کردند؟ گفت: مساله هسته ای جنبه تکنولوژی فراوانی داشت که شامل نیروگاه بوشهر، آب سنگین، غنی سازی، راکتورهای تحقیقاتی، اکتشاف و استخراج اورانیوم بود که در این بخش هیچ کشوری حاضر نبود به ما کمک کند.

صالحی افزود: در موضوع نیروگاه بوشهر با روسیه قرارداد بسته شد و پس از فروپاشی شوروی سابق، روسیه با توجه به شرایط بد اقتصادی که به سمت متوقف شدن صنعت هسته ای آن کشور می رفت، حاضر به آمادگی با ایران شد و آنها با رغبت پذیرفتند .

وی گفت: این شانس بزرگی بود و البته گاهی حرفهایی زده می شود که چرا مساله طول کشیده است که باید گفت نیروگاه بوشهر یک طراحی غربی بود و توسط رژیم صدام هم بمباران شده بود و روسها خواستار ارائه طرح جدید شرقی بودند .

وزیر امور خارجه اظهارداشت: اگر چه راه اندازی نیروگاه طول کشید ولی مهندسان کشور مطالب زیادی یاد گرفتند که اگر این اقدام زودتر انجام می شد، شاید این تجربه حاصل نمی شد .

صالحی گفت: البته روسها هم فکر نمی کردند در این مدت راه اندازی شود اگر چه مشکلات مالی نیز سبب کند شدن موضوع شد ولی این مشکلات حل شد و 900 نفر مهندس روسی که در نیروگاه بوشهر در حال کار بودند به سه هزار نفر کارشناس و متخصص روسی افزایش یافت و اکنون در حال تولید برق از نیروگاه هستیم.

وی با طرح این مساله که برخی مواقع اشتباه رسانه ای بوجود می آید و چنین مطرح می شود که نیروگاه بوشهر چه زمان راه اندازی خواهد شد، گفت: باید بگویم الان سه سال است که نیروگاه راه اندازی شده است .

وزیر امور خارجه اضافه کرد: اگر چه مشکلاتی در این مدت بوجود آمد ولی برای حفظ ایمنی مجبور شدیم سوخت را بیرون آورده و پاکسازی کنیم که این امر در تمام دنیا، معمول است.

صالحی خاطر نشان کرد : روسها فکر نمی کردند با چنین سرعتی در راه اندازی نیروگاه رشد کنیم ولی بهترین متخصصین نیروگاهی را در حال حاضر در کشور داریم و نزدیک به یک هزار متخصص نیروگاهی ایرانی که در زمره بهترین ها در دنیا هستند، در کشور فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه در سالهای 68 آرزو می کردم که چنین نیروگاه با عظمتی داشته باشیم، گفت: البته هیچ کشوری در دنیا نیست که در این بخش، تمام تجهیزات مورد نیاز را خودش تامین کند ولی اصل، طراحی سیستم است که ما می توانیم انجام دهیم و در حال حاضر بهترین سانتریفیوژها را می سازیم و هر سال نسل جدیدی را تولید می کنیم و در بحث هسته ای، هیچ بخشی برای ما مجهول نیست .



*** نمره اخلاقی و علمی شهید شهریاری 100 بود

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره شهید مجید شهریاری گفت: شهید شهریاری مانند فرزند من بود و وقتی خبر شهادت وی راشنیدم همانند زمانی که خبر فوت پدرم را شنیدم، نتوانستم روی پایم بایستم .

صالحی با بیان اینکه می دانستم چه گوهری را از دست دادیم، افزود: شهید شهریاری فرد شایسته و دوست داشتنی بود و این دوست داشتن در آبدارچی اداره گرفته تا بالاترین مقامات و حتی علمای عظام کشور مشهود بود.

وی افزود: یک بار رهبرمعظم انقلاب از من سئوال کردند که چند تا مثل شهریاری داریم ؟ در جواب به ایشان عرض کردم اگر ما به شهریاری در مجموع ابعاد اخلاقی و علمی، نمره 100 بدهیم، به نفر بعدی به زحمت می توان نمره 50را داد و ایشان فرد ویژه ای بود.



*** کسی را بیشتر دوست دارم که خداوند او را بیشتر دوست بدارد

صالحی در پاسخ به این سوال که در زندگی چه کسی را بیشتر دوست دارید؟ گفت: شاید این گفته شعار تلقی شود ولی کسی را دوست دارم که خداوند او را بیشتر دوست دارد و فرقی ندارد فامیل باشد یا غیر فامیل .

صالحی افزود: خیلی دوستان را از نزدیک ترین افراد در زندگی ام بیشتر دوست دارم و این همانند این است که بگوییم چرا پیامبر را دوست دارید مگر او را دیده اید؟ یا مثل اینکه بپرسید، بعد از پیامبر چه کسی را بیشتر دوست دارید؟

وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه خوش اخلاق بودن برای یک دیپلمات چه ارزشی دارد؟ گفت: امیدوارم شامل این حدیث نبوی باشم که یکی از علائم خوب انسان، تبسم بر صورت است واگر خود را پیرو حضرت رسول می دانیم، ایشان همیشه تبسم بر صورت داشتند.



***داوطلب هیچ یک از مسوولیت هایم نبوده ام

وزیر امور خارجه درباره مسولیت هایش در دولت های مختلف گفت: برای هیچ کدام از مسوولیت هایی که تاکنون داشته ام، خودم داوطلب نبوده ام و پیشنهادها از طرف مقابل بوده است.

وی به انتخابش به عنوان معاون دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی سابق در سال 84 در جده عربستان اشاره کرد و گفت: این مسوولیت، بالاترین مقامی بود که یک فرد از جمهوری اسلامی ایران توانسته بود در خارج کشور برای تصدی آن انتخاب شود.

صالحی افزود: پس از حدود یک ماه که در جده، مسوولیت جدید خود را آغاز کرده بودم از ایران تماس گرفتند و گفتند که رییس جمهوری (دکتر احمدی نژاد) می خواهد شما را ببیند و البته من با اینکه ایشان را می شناختم اما تا آن موقع، فرصت گفت و گوی مستقیم را نداشتیم.

وی بیان داشت: بعد از اینکه به ایران آمدم و با ایشان دیدار داشتم، پیشنهاد وزارت علوم و وزارت امور خارجه را مطرح کردند که من گفتم تازه به جده رفته ام و با صحبت هایی که شد از این مرحله عبور کردیم و به جده برگشتم.

وی ادامه داد: پس از اتمام ماموریت چهار ساله جده به ایران بازگشتم که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بود و با توجه به اینکه عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف هستم قصد داشتم تا اول مهرماه و شروع سال تحصیلی، خودم را برای تدریس در دانشگاه آماده کنم که مجددا رییس جمهوری تماس گرفتند تا دیداری داشته باشیم.

وزیرامور خارجه گفت: رییس جمهوری به من گفتند که مسوولیت سازمان انرژی اتمی را عهده دار شوم و من هم جواب دادم که در شرف بازنشستگی از دانشگاه هستم اما عذر مرا نپذیرفتند و گفتند این تکلیف است.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی یادآور شد: در زمان حضورم در سازمان انرژی اتمی، مباحثی مثل غنی سازی 20 درصد، نیروگاه بوشهر و اکتشاف از طریق هوایی پیش آمد و بعد از مدتی، رییس جمهوری دوباره از من خواستند که عهده دار مسوولیت وزارت امور خارجه شوم که اصرار آنها چندین ماه طول کشید.

صالحی گفت: تاکنون برای هیچ کدام از مسوولیت هایی که عهده دار شده ام خودم داوطلب نبوده ام و این مسوولیت ها به من پیشنهاد شده است.

وزیر امور خارجه در پایان این گفت و گو اظهار امیدواری کرد صداهای گوناگونی که در آستانه انتخابات شنیده می شود،‌ در یک جهت باشد؛ یعنی به رغم اختلاف فکری در اداره امور کشور، اصل و مبنای آنها، رفاه مردم، ایجاد آرامش روانی جامعه و راحت زیستن مردم باشد و اختلافات مسوولان از قاعده خارج نشود تا مردم که ولی نعمت ما هستند، آزرده خاطر شوند.


نوشته شده در شنبه 91/12/12ساعت 1:36 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

دبیر شورای عالی امنیت ملی در آستانه مذاکرات هشتم اسفند ماه ایران و 1+5 در قزاقستان تاکید کرد: حقوق کمتر و تکالیف بیشتر را نمی پذیریم.

سعید جلیلی در دومین همایش سالانه مدیران صنعت هسته ای کشور، با بیان این مطلب درباره مذاکرات هشتم اسفند ماه با گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان ابراز امیدواری کرد: اگر این گروه به گفت و گوها بازگشته اند، لازم است با راهبردی جدید که فاقد اشتباهات گذشته باشد وارد این دور از گفت و گوها شوند.


*** 1+5 با پیشنهادی معتبر وارد مذاکرات قزاقستان شود

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که آنچه در طول چند ماه گذشته گروه 1+5 طی کرده است، دارای هزینه های متعددی برای آنها بوده، اظهار داشت: اگر گروه 1+5 می خواهد وارد گفت و گوهای سازنده با تهران شود باید پیشنهادی معتبر ارائه کند.

وی تصریح کرد: لازم است گروه 1+5 اشتباهات محاسباتی گذشته را کنار گذاشته و اشتباه محاسباتی دیگری را مرتکب نشوند و وارد مسیری شوند که بتوانند اعتماد ملت ایران را جلب کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ما در چارچوب آژانس و معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای (ان. پی. تی) تمام تکالیف پادمانی خود را انجام می دهیم؛ باید از تمام حقوق خود برخوردار باشیم و تکالیف بیشتر، حقوق کمتر را نمی پذیریم.



*** برنامه هسته ای از سوی 70 میلیون ایرانی حمایت و پشتیبانی می شود

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود که در محل سالن خوارزمی سازمان انرژی اتمی انجام شد، تاکید کرد: این سازمان امروز از سوی 70 میلیون نفر در ایران حمایت و پشتیبانی می شود.

وی رابطه بین مردم و سازمان انرژی اتمی را رابطه ای دوسویه دانست و تصریح کرد: متقابلا در برابر حمایت مردم آنچه امروز در سازمان انرژی اتمی انجام می شود و شما در معرض تهدید قرار گرفته اید و با تمام توان از آن دفاع می کنید، دفاع از حقوق هسته ای نیست بلکه دفاع از تمامی حقوق یک ملت است و مساله هسته ای خاکریز اول آن است.



*** تلاش دشمن برای تعرض به تمام حقوق ملت

جلیلی خاطرنشان کرد: تلاشی که امروز به کار برده می شود تا موضوع هسته ای به عنوان خاکریز اول را از بین ببرند به نوعی عرصه ای برای تعرض به تمام حقوق ملت است و اگر تمامی ملت ایران پشتیبان شما هستند متقابلا شما نیز در صف اول جبهه ای قرار دارید که موضوع آن فقط هسته ای نیست بلکه تمام حقوق ملت است.

مذاکره کننده اصلی کشورمان با یادآوری تعرض دشمن به خوزستان، خرمشهر و آبادان در دوران هشت ساله دفاع مقدس، گفت: اگر تمام کشور برای دفاع از این مناطق بپاخاست دفاع از تمامیت ارضی کشور بود.

جلیلی خاطرنشان کرد: دشمنانی که بارها این سرزمین را مورد تعرض قرار داده بودند با ظهور انقلاب اسلامی با ملتی مواجه شدند که متوجه شان کرد که دیگر نمی توانند چنین مطامعی را دنبال کنند و هشت سال دفاع مقدس نشان داد که اندیشه ای در کشور ظهور پیدا کرده که دیگر نمی توان به آن تعرض کرد.

مذاکره کننده اصلی ایران با گروه 1+5 موضوع هسته ای را پس از دوران دفاع مقدس ثمره دیگر انقلاب اسلامی دانست که در حال دادن درس دیگری به جهانیان است.

جلیلی در این رابطه گفت: ملت ایران نشان داد که در دفاع از حقوق هسته ای و پشتیبانی از این خاکریز جدی است تا دشمنان طمعی به سایر حقوق ملت نداشته باشند.



*** دفاع از حقوق هسته ای، دفاع از تمام کشور است

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که امروز دفاع از حقوق هسته ای دفاع از تمام کشور است، گفت: دفاع از حقوق هسته ای دفاع از حق پیشرفت، انتخاب، معیشت و جامعه نمونه است که امری بسیار مهم قلمداد می شود.

جلیلی با بیان این که تمام تلاش برای شکستن خاکریز هسته ای به منظور بازکردن راهی برای تعرض به تمام حقوق ملت است، گفت: تمام تلاش نظام هم در طول این مسیر آن بوده که دشمن را برای همیشه از تعرض به حقوق ملت ناکام بگذارد.

مذاکره کننده اصلی ایران با گروه 1+5 اضافه کرد: ملت ما مسیری را که در حال طی آن است مبتنی بر همین نگاه بوده و دفاعی همه جانبه از استقلال، آزادی و حقوق ملت است.

جلیلی با یادآوری مذاکرات صورت گرفته با سه کشور اروپایی و گروه 1+5 خاطر نشان کرد: آنچه که از سوی ما بیان شده دارای منطقی مشخص و قابل دفاع بوده است و آنچه که تا کنون صورت گرفته مبتنی بر اقتدارمان بوده است.

وی اظهارداشت: ما هیچ حرف، نگاه و ایده ای نداریم که نتوانیم از آن در جهان دفاع کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان این که آنچه را که در مذاکرات مسکو بیان شد، در معرض دید افکار عمومی داخلی و خارجی گذاشتیم، افزود: این قدرت منطق جمهوری اسلامی است که می تواند از حق خود در بین افکار عمومی داخلی و خارجی دفاع کند و اگر امروز جامعه بین المللی با ما همراهی دارد به دلیل قدرت منطق ما است.

جلیلی گفت: هم منطق درونی و هم پشتیبانی ملت با قدرت و اقتدار اجازه نمی دهد تا حقوق کشور مورد تعرض قرار گیرد.

وی همچنین به راهپیمایی پرشور مردمی در روز 22 بهمن اشاره کرد و افزود: دشمنان می خواستند فشارهای فلج کننده در کشور اعمال کنند که کردند و اعتراف کردند که این فشارها بی سابقه بوده و فشار دیگری نبوده است که آنها اعمال نکرده باشند اما پاسخ خود را در روز 22 بهمن مشاهده کردند.

جلیلی افزود: حضور و مشارکت مردمی در راهپیمایی 22 بهمن نشان دهنده نشاط، صلابت و پشتیبانی بیشتر ملت از حقوق خود است که امیدواریم طرف مقابل از این مساله درس گرفته باشد.

وی همچنین در پایان سخنان خود بر روح شهدای هسته ای کشور که آنها را ستارگان درخشان حمایت از حقوق ملت توصیف کرد، درود فرستاد.

در آستانه مذاکرات هشتم اسفند ماه ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان در دومین همایش سالانه مدیران صنعت هسته ای کشور که ?سعید جلیلی? دبیر شورای عالی امنیت ملی و ?فریدون عباسی دوانی? رییس سازمان انرژی اتمی حضور داشتند، شناسایی 16 ساختگاه جدید نیروگاه های هسته ای کشور اعلام شد.

سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: این 16 ساختگاه جدید نیروگاه های هسته ای کشور پس از ماه ها تلاش در مناطق ساحلی دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان، خوزستان و شمال غرب کشور مورد شناسایی قرار گرفت.

این سازمان همچنین کشف منابع جدید اورانیوم را اعلام کرد و افزود: با تلاش شبانه روزی و جهادی متخصصان صنعت هسته ای، منابع اورانیوم کشف شده در کشور به چندین برابر میزان موجود افزایش یافته است تا جایگاه جمهوری اسلامی ایران بازهم در عرصه فناوری هسته ای در میان کشورهای دارای این صنعت ارتقای مضاعفی پیدا کند.

بر این اساس، با اکتشاف های جدید در یک و نیم سال اخیر و پس از بررسی های دقیق ذخایر و منابع معدنی کشور با ثبت رکورد چهار و نیم برابری نسبت به 35 سال گذشته، از یک هزار و 527 تن به چهار هزار و 400 تن منابع جدید اورانیوم افزایش یافت.

بر اساس اعلام سازمان انرژی اتمی، در حوزه منابع زمین شناسی با به دست آمدن رکورد پنج برابری نسبت به سه دهه گذشته از 6 هزار و 650 تن به 33 هزار تن ذخایر جدید اورانیوم رسید.


نوشته شده در یکشنبه 91/12/6ساعت 1:3 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

   1   2      >

قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت