سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

هیچ یک از برنامه های هسته ای ایران تعطیل نخواهد شد/روند کاهش تحریم ها آغاز می شود دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با بیان اینکه هیچ یک از برنامه های هسته ای ایران تعطیل نخواهد شد، گفت: روند کاهش تحریم ها آغاز می شود و این دستاورد شروع یک پایان مناسبی برای بحرانی است که بی جهت به مردم ایران تحمیل کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران صبح یکشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران ایرانی با اشاره به توافق تاریخی ژنو 3 میان ایران و 1+5، افزود: امکان دسترسی ایران به منابع مالی که به صورت غیرقانونی و به ناحق سلب شده بود، باز خواهد گشت و این مهم از روز اجرای این برنامه که بعد از انجام هماهنگی های لازم برای ایجاد شرایط لازم برای اجرا صورت خواهد گرفت، که ممکن است دو تا سه هفته طول بکشد که از سوی طرف های مختلف این توافق، تحقق خواهد یافت و شاهد وضعیت جدید خواهیم بود.

وی اظهارداشت: مهم تر از همه این است که برنامه هسته ای ایران به سمت عادی شدن پیش می رود و یک بحران غیر ضروری که فقط بدخواهان ایران از آن بهره برداری کردند، همان گونه که چند هفته گذشته دیدیم به چه میزان دست و پا زدند تا از توافق جلوگیری کنند که به یاری خدا تلاش دست اندرکاران این است تا بحران به سمت حل شدن پیش رفته و از مشتعل شدن آتش درگیری در منطقه جلوگیری کرده و خواسته بدخواهان این مردم نیز به سنگ خورد و دیدند که نمی توانند با دروغ و جوسازی و فریب مانع پخش واقعیات به مردم بزرگ ایران شوند.

وزیر امورخارجه کشورمان گفت: به نظر من این یک موفقیت بزرگی است که تمام تلاش های سردمداران رژیم صهیونیستی برای وارونه جلوه دادن برنامه صلح آمیز هسته ای و وارونه جلوه دادن چهره ایران و مردم بزرگ ایران به تدریج خنثی می شود و آثار اولیه آن حرکت امروز بود.

ظریف افزود: همان گونه که مشاهده کردیم و دیدم که قدرتی که ادعا می کرد می تواند بر افکار عمومی کنترل داشته باشد، پوشالی بودن خود را نشان داده و به سمت اهدافی که کاملا مغایر با برنامه ریزی آن ها بود، حرکت کرد.

وی اظهارامیدواری کرد با همبستگی، همدلی و اجماع که مهم ترین ضرورت ما برای رسیدن به اهدافی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده و مردم ایران همواره به دنبال آن بودند،اهداف ما تحقق یابد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران تصریح کرد: امیدورایم مردم، گروه های سیاسی و دیدگاه های مختلف فرصت را فراهم کنند تا به سمت پیگیری منافع و حقوق مردم ایران و رفع فشار و تحریم ها علیه مردم که به ناحق تحمیل شده پیش رویم و تلاش کنیم تا یک لحظه از حقوق مردم غافل نشویم.

وی در خصوص توافق صورت گرفته نیز گفت: سند در چند بند و ضمانت متون بین المللی یک برنامه عمل است و در چهار صفحه است و متن انگلیسی بند ندارد در سه مرحله اعم از اهداف آن که به صورت دیباچه آمده و اقدامات متقابل اولیه و گام نهایی تدوین شده است.

ظریف خاطرنشان کرد: در اقدامات متقابل اولیه و گام نهایی برنامه غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده و این واقعیت در این سند دیده می شود که هر گونه راه حلی برای موضوع هسته ای ایران در آن یک برنامه غنی سازی در خاک ایران دارد که این مساله موفقیت بزرگی است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ضمانت اجرایی این سند یک ساز و کار است و در داخل این سند پیش بینی شده و کمیسیون مشترک ایران و 1+5 است که نسبت به اجرای این توافق از سوی دو طرف نظارت خواهد کرد. البته این قدم شش ماه است و این گام را به صورت حرکت مقطعی شروع کردیم، یک حرکت دراز مدت شروع شده و هدف ما این است از طریق گام اول زمینه برای حل و فصل کامل این دو موضوع و رفع مشکل فراهم شود اما تمام اقداماتی که در گام اول انجام خواهد شد، اقدامات قابل بازگشت است هر گونه بدقولی و نقض عهده از سوی طرف مقابل دیده شود که امیداوریم این گونه نباشد، امکان بازگشت وجود دارد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران گفت: سازو کار رسیدگی در این سند وجود دارد هر چند ما با حسن نیت وارد توافق شدیم اما در صورت امکان از سازو کار رسیدگی استفاده خواهیم کرد. البته به این معنا نیست که در شرایطی قرار داشته باشیم که ناگزیر از این باشیم که اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد ما یک طرف این تعهدات را اجرا کنیم همه اقداماتی که دراین برنامه عمل دیده شده قابل بازگشت است.

ظریف ادامه داد: امیدواریم این گونه نباشد زیرا با این هدف وارد تعامل نشدیم بلکه هدف ما رسیدن به یک راه حل جامع و آغاز تعامل بود، اما با چشم باز و حراست کامل از حقوق مردم، ایران براین اساس آمادگی داریم چنانچه به نتیجه برسیم که طرف مقابل نمی خواهد از فرصتی که فراهم شده استفاده کند، حتما انتخاب های دیگری در اختیار داریم اما من به این باور رسیدم که طرف مقابل تمام راه های غلط را امتحان کرده و به این نتیجه رسیده که از این پنجره ای که انتخاب اخیر باز کرده برای رسیدن به راه حل منطقی و از یک روش صحیح استفاده کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حق غنی سازی ایران در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای به عنوان حق غیر قابل انتزاع به رسیمت شناخته شده و این سند غنی سازی ایران به رسمیت شناخته، گفت: این سند هر گونه راه حل را شامل غنی سازی ایران می داند آن چه ضرورت دارد این است که کشورهایی که فشارهایی را به مردم ایران برای این حق وارد کرده بودند، متوقف کنند و این سند نشاندهنده این است که فشارها در سراشیبی قرار گرفته و متن کامل سند واضح است.

ظریف تاکید کرد: برنامه غنی سازی ایران ادامه خواهد داشت و هر گونه راه حلی شامل برنامه غنی سازی ایران خواهد بود و حق هم توسط این معاهده به رسمیت شناخته شده و کشورها در شانی نیستند که حق شما را به رسمیت بشناند. معاهده حق شما را به رسمیت شناخته است و حق نیز در معاده به صورت کلی ذکر شده، حق بهره برداری از فناوری هسته ای به رسیمت شناخته شده است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در هیچ جای معاهده در مورد نیروگاه راکتور تحقیقاتی و هیچ برنامه هسته ای صحبت نشده ، آنچه در این مورد می شنویم مغلطه است و نباید فضاهای رسانه ای سبب شود تا دستاورد بزرگی که به دنبال آن بودیم تا دنیا ما را به رسمیت بشناسد که ایران برنامه غنی سازی دارد، دستخوش این صحبت ها شود و این برنامه هسته ای همیشه ادامه خواهد یافت و هیچ کس نمی تواند مانع این برنامه شود و ادامه این برنامه بدون فشارهای بین المللی ادامه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: آنچه در مرحله اول انجام می شود از دو طرف اقدامات قابل بازگشت است لذا تحریم ها کاهش می یابد و تحریم های جدید اضافه نمی شود، اما ما در راه حل نهایی به سمت لغو و برداشته شدن همه تحریم ها پیش می رویم. براین اساس باید مذاکرات جدی را شروع کنیم و این مذاکرات در فاصله حداکثر یک سال به نتیجه رسیده و راه حل جامعی را که شامل حفظ برنامه غنی سازی در ایران است، ارایه خواهیم داد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران افزود: از سوی دیگر قدم نهایی این است تا برنامه غنی سازی ایران حفظ شود و در عین حال همه تحریم ها برداشته شده و این در سند نیز ذکر شده است، دو گام مهم در مرحله نهایی حفظ برنامه غنی سازی ایران و رفع تحریم های دو جانبه، چند جانبه و تحریم های بین المللی است که امیداوریم به نتیجه برسیم.

ظریف تصریح کرد: از همه می خواهم فضاسازی رسانه ای صورت گیرد. در چند هفته گذشته تحت فشار تبلیغاتی بودیم و آگاهی داریم که در برخی از کشورهای غربی گروه های فشار نقش مهمی داشته اند اما آنچه مهم است این است که برخی این سند را بدترین معامله قرن برای ایران می دانستند، در حالی که سند تغییری نکرده و آن چه که سند را به عنوان معامله قرن ایران می دانستند که در واقع شناسایی برنامه غنی سازی ایران بود،البته چنین فضاسازی هایی در جهان سیاست همواره وجود داشته است، اما برای مردم ایران این مساله مهم است که مقاومت آن ها هر چند دیگران نمی خواستند به نتیجه برسد، به نتیجه رسیده است و دنیا برنامه غنی سازی ایران را به عنوان قسمتی از هر راه حل به رسمیت شناخته است.

این همان چیزی است که نتانیاهو و برخی را عصبانی کرده، اگر می خواهند در قالب برخی الفاظ و فضاسازی های رسانه ای واقعیات را وارونه جلوه دهند، بدانند که مردم ما هوشیارترند تا گول این حرف ها را بخورند.

وی با اشاره به اینکه این سند انتشار خواهد یافت، گفت: حالا اینکه به صورت رسمی منتشر شود یا در اختیار قرار گیرد، باید گفت در نهایت انجام می شود. باید کارهای ابتدایی آن انجام شود تا در اختیار قرار گیرد.

وی در مورد اظهار نظر سایر کشورها در مورد به رسمیت نشناختن حق غنی سازی ایران، گفت: کاری به اظهار نظر کشورها نداریم، آمریکا ادعا می کند حقی را به عنوان حق غنی سازی به رسمیت نمی شناسد، بلکه برنامه های غنی سازی را به رسمیت می شناسد این یک موضعی است که یک کشور می تواند برای خودداشته باشد اما آن چه برای ما مهم است حق غنی سازی حق غیر قابل انتزاع است و در ان پی تی هم به رسمیت شناخته شده و تصویری که آمریکا از ان پی تی دارد مورد قبول اکثریت قریب به اتفاق جامعه بین المللی نیست.

آمریکا همواره یک تصویر منحصر به فردی از حقوق بین المللی داشته، مهم این است که سندی که مورد توافق قرار گرفته برنامه غنی سازی را به عنوان یک جزئی از هر راه حل به رسمیت شناخته است. البته نمی خواهیم کسی این احساس را داشته باشد که برنامه صلح آمیز هسته ای ما اهداف غیر صلح آمیز را دنبال می کند، در این زمینه همکاری می کنیم تا برنامه ایران به عنوان برنامه عادی از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شود.

وی در مورد نتایج تحریم ها علیه ایران با توافق این سند، گفت: براساس سند پیش رو برخی از تحریم ها کاملا برداشته می شود، مثل تحریم پتروشیمی، طلا، فلزات گران بها، خوردو و هر گونه تحریم جدید متوقف می شود. برخی تحریم ها افزایش نمی یابد امکان دسترسی ایران به امکانات بانکی فراهم می شود، بسیاری از منابع مالی ایران که به صورت غیر قانونی در خارج محدود شده بودند، در اختیار ایران قرار می گیرد، تحریم ها در کشور در سراشیبی قرار می گیرد. البته وضعیتی که ظرف هفت تا هشت سال طول کشیده یک شبه از بین نمی رود اما در مسیری قرار گرفته ایم تا این مسیر به رفع تمام تحریم ها بیانجامد.

ظریف در مورد پروتکل الحاقی نیز گفت: در مرحله نخست در مورد پروتکل الحاقی بحثی نمی کنم، البته کل این پروتکل منوط به تصمیم مجلس شورای اسلامی است و هر گونه تصمیم گیری در این زمینه در سند مشخص شده و حتی مرحله نهایی موکول به تصمیم مجلس شورای اسلامی است که بدون آن هیچ اقدامی صورت نخواهد گرفت، ولی در مرحله اول، همکاری و شفافیت با آژانس در این زمینه گسترش می یابد تا برخی نگرانی ها رفع شود. ظریف ادامه داد: این برنامه در هفته گذشته با امضای قرارداد و توافق با آژانس به صورت مرحله مرحله شروع شده و ادامه خواهد داشت. در ادامه این روند در مرحله اول از طرف مقابل بسیاری از مشکلاتی که برای انتقال پول نفت ایران، بیمه نفت کش های حامل نفت ایران و انواع خدماتی که با برنامه های خرید و فروش نفت ایران ارتباط داشته، کاسته می شود و به سمت رفع آن پیش می رویم. در حوزه نطنز و فردو و شمار سانتریفیوژها هم همین خواهد بود و دست نخواهد خورد، مواد همه آنها در ایران باقی خواهد ماند. مواد پنج درصد ما حفظ خواهد شد و مواد 20 درصد برای راکتور تحقیقاتی تهران نیاز داریم تا تبدیل به سوخت شود، که ادامه خواهد داشت.

وی در مورد تحریم های بانکی گفت: مذاکرات انجام شده منحصر به بحث هسته ای بود و به همین شکل ادامه خواهد داشت و تحریم های بانکی و فشارهای غیرقانونی که در معاملات بانکی ایران وارد شده بود، بسیاری از آن ها کاسته می شود و برخی موارد امکان نقل و انتقال دارایی ایران فراهم می شود. این اتفاق ظرف دو تا سه هفته تا قبل از پایان سال مسیحی انجام می شود.

وزیر امور خارجه گفت: به سمت حل مشکلات پیش می رویم، البته فراموش نمی کنیم که تاریخ پرتنشی با ایالات متحده داشته و داریم و مردم ما هیچ اعتمادی به دولت آمریکا ندارند و ضرورت دارد تا دولت امریکا تلاش کند تا با رفتار خود به این بی اعتمادی دامن نزده و افزایش ندهد و زمان امتحان رسیده و فرصتی برای غرب است تا تلاش کند اعتماد مردم ایران را به خود جلب کند.

آمریکا باید در این تلاش حضور داشته باشد. اگر به منافع خود فکر می کند اگر به دنبال ادامه سیاست های گذشته باشد نباید قاعدتا توقعی برای تغییر جدی در این زمینه داشته باشد. منافع خودشان اقتضا می کند اگر درست نگاه کنند و قدرت ایران در منطقه و دنیا را ببینند. باید نوع دیکری از تعامل با مردم ایران را پیش رو قرار دهند و بدانند که مردم ایران با فشار، تحقیر و تحمیل مقابله می کنند و مردمی سربلند هستند و همواره ایستادگی کرده و این ایستادگی امروز به نتیجه رسیده است. کسانی که فکر می کردند در ایران حتی یک سانتریفیوژ نباید بچرخد، امروز پذیرفته اند هر راه حلی در مورد بحثه هسته ای ایران شامل برنامه غنی سازی می شود. شاید پذیرش این وضعیت برای برخی سخت باشد اما این واقعیتی است که الان در سند آمده و هیچ برنامه ایران تعطیل نخواهد شد و در مقابل آن تحریم ها روند کاهش را آغاز خواهد کرد.

وی این توافق را دستاورد بزرگی برای کشور دانست که حاصل مقاومت مردم است و گفت: ما فقط یک کار فنی انجام دادیم، نباید این دستاورد مردم دست کم گرفته شود. این دستاورد شروع یک پایان مناسبی برای بحران است که بی جهت به مردم ایران تحمیل کردند و آنها را برای هفت تا هشت سال گرفتار وضعیت ناخواسته کرده، اما مردم نشان دادند که با مقاومت، تحقیر، تحریم و فشار راهی به جایی نمی برد و دنیا ناگزیر شد که با مردم ایران از در تکریم و احترام برخورد کند.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 6:13 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

رییس جمهوری:مسیر تا قله مد نظر شهیدان هسته ای ادامه خواهد یافت رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با خانواده شهیدان هسته ای تاکید کرد:آنچه که امروز به دست آمده، حاصل تلاش آحاد ملت ایران، دانشمندان ،دلسوزان ، شهدای گرانقدر هسته ای و آشنایان به منطق نظام وبواسطه حمایت های مقام معظم رهبری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین دکتر ? حسن روحانی ? در این دیدار که ظهر امروز (یکشنبه) برگزار شد، اظهار داشت: این راه، ادامه راه شهیدان بوده و مطمئناً پس از این نیز ادامه خواهد داشت.

دکتر روحانیافزود: آثار و دستاوردهای شهیدان شما جاودان خواهد ماند، چرا که شهیدان شما همانگونه که خداوند نیز در قرآن فرموده زنده و جاودان هستند.

رییس جمهوری با بیان اینکه شهدای هسته ای در دستیابی ایران به فناوری هسته ای زحمات زیادی کشیده و تلاش های شبانه روزی داشته اند، تصریح کرد: این اقدام در حقیقت از بدو پیروزی انقلاب آغاز شده وهمه کسانی که دراین راه زحمت کشیده اند می دانند که کاری بسیار مشکل بوده است؛اما تلاش و زحمات شبانه روزی شهدای هسته ای سرمایه بزرگی برای کشور بود و ما تلاش این عزیزان را قدر می نهیم.

دکتر روحانی تأکید کرد: امروز به واسطه خون شهدا و پشتیبانی ملت ایران، دنیا چه بخواهد و چه نخواهد، این مسیر تا آن قله ای که مد نظر شهیدان هسته ای بوده، به حول و قوه الهی ادامه خواهد یافت.

رییس جمهوری یادآور شد: بنده شک ندارم امروز ارواح مطهر شهدای هسته ای در شادی ملت ایران سهیم هستند چرا که اگر زحمات آنها نبود ما امروز نمی توانستیم کاری از پیش ببریم و تمام تلاش ها و موفقیت های ما به پشتیبانی خون آن عزیزان است.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 6:6 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران متن ترجمه شده توافق نامه ایران با کشورهای عضو گروه 5+1 را منتشر کرد.

به گزارش روز یکشنبه اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه ، متن این توافق نامه به شرح زیر است:



** برنامه اقدام مشترک

مقدمه:

هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته ای نیست.راه حل جامع مذکورمبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی ها می انجامد.

این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای وبا رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود.

این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای می باشد.

این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش های آن توافق حاصل شود.

این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم های شورای امنیت، تحریم های چندجانبه و تحریم های ملی مربوط به برنامه هسته ای ایران می انجامد.

در فاصله میان گام های اولیه و گام آخر،گام های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه های شورای امنیت باهدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت.

سه کشور اروپایی / اتحادیه اروپا به اضافه سه (3+3 یا 1+5) و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم های مورد توافق میان- مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود.

یک کمیسیون مشترک از 3+3و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته ای را بر عهده خواهد داشت.

این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.



عناصر گام اول

گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می باشد. در این دوره همه اعضاء،با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.

ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:

-نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.

-ایران اعلام می کند که برای ایندوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند.

-ایران اعلام می کند که فعالیت های خود در تاسیسات سوخت هسته ای نطنز ، فوردو و یا راکتور اراک را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی می شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.

-همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد بهUO2 ، ایران تصمیم دارد موادUF6 جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.

-محل های جدید برای غنی سازی ایجاد نمی شود.

-ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی گیرد، ادامه خواهد داد.

-عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.



نظارتهای بیشتر:

-ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرحهای تاسیسات هسته ای ایران، توصیف ساختمان ها در هر یک از سایت های هسته ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت های هسته ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.

-ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود.

-اتخاذ گام های لازم برای موافقت با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای انعقاد ? رهیافت پادمان ? در مورد راکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می شود.

-دسترسی روزانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایل های ضبط شده دوربین ها در مواقعی که آن ها برای بازرسی دوره ای موسوم به DIV ،IIV ،PIV و بازرسی های سرزده در سایت حضور ندارند.

-دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به :

oکارگاه های مونتاژ سانتریفیوژ

oکارگاه های تولید روتورسانتریفیوژ و محل های نگهداری،

oو معادن اورانیوم وتخلیص اورانیوم



درمقابل،3+3،اقدامات داوطلبانه زیررا انجام خواهند داد:

-توقف تلاش برای کاهش خرید نفت خام ایران به نحویکه مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود از ایران را کماکان ادامه دهند.

بازگشت مبالغ مشخص از عواید فروش نفت ایران در خارج از کشور به ایران . در مورد معاملات نفتی مذکور ، تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط ، تعلیق می شوند.

-تعلیق تحریم های آمریکاو اتحادیه اروپا بر :

oصادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم خدمات مرتبط

oطلا وفلزات گران بها، وتعلیق تحریم خدمات مرتبط

-تعلیق تحریم های آمریکا برصنعت خودرو وتعلیق تحریم های خدمات مرتبط

-صدورگواهی عرضه ونصب قطعات یدکی برای ایمنی پروازهواپیماهای غیرنظامی ایران وخدمات مرتبط.

-صدورگواهی بازرسی های مرتبط با ایمنی وتعمیرات درایران وهمچنین خدمات مرتبط

-عدم صدورقطعنامه های جدیدتحریم هسته ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد

-عدم صدورقطعنامه های جدیدتحریم هسته ای از سوی اتحادیه اروپا

-دولت امریکا،درچارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور وکنگره ازتحمیل تحریم های جدید هسته ای خودداری خواهدکرد.

-یک کانال مالی به منظور تسهیلات تجارت امور انساندوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران با استفاده از درآمدهای نفتی ایران در خارج از کشور ایجاد خواهد شد.

-تجارت امور انساندوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط با تولیدات غذایی و کشاورزی ، دارو ، تجهیزات دارویی و مخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانکهای خارجی مشخص و بانکهای ایرانی غیرتحریم شده خواهد بود که به هنگام ایجاد این کانال مشخص خواهند شد.

oکانال مزبور همچنین موارد را دربر می گیرد:

?نقل و انتقال های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد

?پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه ها و دانشکده ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.

-افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.

عناصر گام نهایی راه حل جامع

گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتنداز:

-دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.

-بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح های هسته ای و موافقت نامه های پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد.

-به طور همه جانبه تحریم های هسته ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم های چندجانبه و تحریم های ملی را برداشته و از جمله گام هایی برای دسترسی به حوزه های تجاری، فنآوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.

-متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می گردد، برنامه ای که شاخصه های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل هایی که در آن غنی سازی انجام می شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می گیرد، تعیین می گردد.

-نگرانی های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نامIR-40 شناخته می شود، را کاملا برطرف نماید.

بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.

-اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشترمورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.

-شامل همکاری بین المللی هسته ای غیر نظامی باشد، که این همکاری ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D)مورد توافق می باشد.

به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.

* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می شود.

------------------------------------------------

پاورقی ها

به این معنی که طی شش ماه، ایران به سانتریفیوژهایی که نصب شده اند ولی غنی سازی اورانیوم انجام نمی دهند گاز UF6 تزریق ننماید. سانتریفیوژهای اضافی نصب ننماید. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهایی از همان نوع جایگزین می کند.

در چهار آبشار سایت فردو که در حال حاضر غنی سازی اورانیوم انجام می دهند،از این پس غنی سازی بالای 5 درصد انجام نخواهد گرفت و ظرفیت غنی سازی افزایش نخواهد یافت.گاز UF6 به دوازده آبشار دیگر تزریق نمی شود تا در وضعیت غیرعملیاتی باقی بمانند. بین آبشارها اتصال وجود نخواهد داشت. ایران اعلام می کند که طی شش ماه اول،سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای همان نوع جایگزین می کند.

ایران اعلام می کند که برای رفع نگرانی های مربوط به احداث راکتور اراک برای شش ماه بهراکتور سوخت تزریق نخواهد شد،یا آب سنگین را به سایت راکتور منتقل نمی کند و سوخت جدید را آزمایش نکرده یا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نخواهد شدو تجهیزات اصلی باقی مانده نصب نخواهد شد.

مطابق برنامه های ایران،تولید سانتریفیوژ در ایران در این شش ماه مخصوص بهجایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده خواهد بود.

«تحریم خدمات مرتبط» به معنی هرگونه خدمات موضوع تحریم¬های اجرایی آمریکا یا اتحادیه اروپا، از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مالی می¬باشد، تا جایی که هر یک از خدمات مذکور، مرتبط با تحریم بوده و برای تسهیل نقل و انتقالات مالی مورد نظر لازم باشد. این خدمات می تواند شامل نهادهای ایرانی تحریم نشده باشد.

رفع تحریم ها می تواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 6:2 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

  13 وزیر خارجه پیشین از جمله آمریکا، کانادا و همچنین فلسطین اشغالی حمایت خود را از مذاکرات ژنو 3 خبر دادند و تاکید کردند که باید به دیپلماسی دولت حسن روحانی فرصت نتیجه بخشی داد.

به گزارش صدای آمریکا: این وزیران با صدور بیانیه ای حمایت خود را از مذاکرات ژنو 3 که میان ایران و شش قدرت برتر جهان در جریان است اعلام کرده و خواستار دادن وقت و فرصت کافی برای ادامه این مذاکرات شده اند.

بنابر این منبع خبری آمریکایی، در بیانیه این وزرا آمده است: ما وزیران خارجه پیشین از اروپا، خاور دور، آمریکای شمالی و خاورمیانه، قویا معتقدیم که حمایت و ادامه مذاکرات میان کشورهای 1+5 با ایران، به سود جمعی و جهانی ماست.

«ما، به عنوان وزیران خارجه پیشین، معتقدیم که منطق حکم می کند در مدتی که ایران برنامه غنی سازی اورانیوم خود را به تعلیق درمی آورد، خود را به انجام مذاکرات فشرده با ایران متعهد بدانیم».

«به نظر ما این اقدام، هم دعوت و ترغیب به پیشرفت مذاکرات است و هم از تاریخ عبرت می گیرد. هفت سال پس از مذاکرات 1+5 با ایران و 34 سال پس از آخرین مذاکره ایالات متحده آمریکا با ایران، اکنون حسن روحانی رییس جمهوری این کشور علاقه خود را به احیای مذاکرات تعهدآمیز نشان می دهد و توافق موقتی که اکنون در دست مذاکره است، تعهدی واقعی و عینی به حل مسئله از راه دیپلماسی است که باید به آن وقت و فرصت داد.»

«چنین توافق موقتی می تواند در هنگام تدوین مذاکرات نهایی کشورهای 1+5 درباره کل برنامه اتمی ایران، موجب اعتماد سازی شود.»

وزیران خارجه امضا کننده بیانیه نوشته اند: پیشنهاد آزاد کردن بخشی از دارایی های ایران امتیاز کوچکی برای هموار سازی راه رسیدن به هدف هایی عمیق تر است.

برخی ادعا می کنند که هرگونه مذاکره ای با ایران مخاطره آمیز است، اما اگر خود را از این گزینه محروم کنیم تنها با گزینه ای دوقطبی روبرو خواهیم بود که از دو حال خارج نیست، یا جنگ و یا ایران مجهز به تسلیحات اتمی.

«بدیهی است که حرکت در مسیر دیپلماتیک بهترین روش برای پیش روی است. توافق موقت می تواند گامی مهم در آغاز روندی طولانی باشد. بر ماست که از تلاش های گروه 1+5 در رسیدن به چنین توافق موقت و از ادامه تلاش های موثر آنان برای رسیدن به توافقی جامع و شامل پشتیبانی کنیم.»

سایت اینترنتی صدای آمریکا در پایان این گزارش اسامی امضاء کنندگان این بیانیه حمایتی را به شرح زیر اعلام کرد: ?مادلین آلبرایت? آمریکا، ?هالدور اسگریمسون? ایسلند، ?لوید اکس ورثی? کانادا، ?اشلومو بن آمری? اسرائیل، ?اریک دریک? بلژیک، ?لامبرتو دینی? ایتالیا، ?هایمه گاما? پرتغال، ?هان سونگ سو? کره جنوبی، ?دان مک کینون? نیوزیلند، ?ژرژ پاپاندرو? یونان، ?نیلس پترسون? دانمارک، ?لیدی پولفر? لوکزامیبورگ و ?کنوت ولباک? نروژ.

 


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 1:34 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

 به گزارش گروه اعزامی ایرنا به ژنو هشتمین دور از گفت و گوهای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در ژنو برگزار شد.

ظریف و اشتون در دور سوم مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو که از روز چهارشنبه 29 آبان ماه آغاز شده است، تا کنون 8 دور گفت و گو داشته اند. این نشست لحظاتی پیش پایان یافت.

اشتون همچنین پیش از آخرین دیدار با ظریف دیداری را با وزیران خارجه کشورهای عضو 1+5 داشته است.

سخنگوی کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز شنبه به وقت محلی اعلام کرد که وی در حال برگزاری جلسه ای با وزیران امور خارجه 1+5 برای در جریان گذاشتن آنها از مذاکراتش با دکتر ظریف است.

مایکل مان گفت: کاترین اشتون در طول روز با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران مذاکراتی فشرده در ژنو داشته است و اکنون جلسه ای را برای در جریان گذاشتن وزیران امور خارجه گروه 3+3 درباره مذاکراتش با وزیر خارجه ایران برگزار می کند.

ظریف مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران دیدارهایی را نیز با وزیران خارجه چین و روسیه و وزیر خارجه سوئیس داشته است.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 1:18 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشته است در چند روز گذشته اسرائیل به طور مداوم با 1+5 در تماس بوده تا هم از روند مذاکرات مطلع باشد و هم بر توافق احتمالی اثر بگذارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» جمعه شب با انتشار گزارشی نوشت مقامات اسرائیلی در تمام چند روز گذشته با تیم‌های مذاکره‌کننده حاضر در ژنو در تماس بوده و تلاش کرده‌اند بر روند مذاکرات و توافق احتمالی با ایران تأثیر بگذارند.

«باراک راوید» خبرنگار این روزنامه با اشاره به سکوت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و اعضای کابینه وی در چند روز اخیر، نوشته است او بر خلاف ادوار قبلی این بار از صدور بیانیه‌های عمومی علیه مذاکرات اجتناب کرده و از مسیرهای دیپلماتیک سعی در اثرگذاری بر مذاکرات داشته است.

وی در این مورد نوشته است: از زمان آغاز دور سوم مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 در ژنو، اسرائیل به طور مداوم با برخی از تیم‌های مذاکره‌کننده حاضر در آنجا در تماس بوده، نه فقط برای اینکه در جریان روند گفت‌وگوها باشد، بلکه برای اینکه بتواند تغییرات لحظه آخری در توافقنامه ایجاد کند و از امتیازدهی به ایران در مورد رآکتور آب سنگین اراک جلوگیری کند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به «هاآرتص» گفته است در طی سه روز گذشته، «یوال استینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی که از سوی نتانیاهو به عنوان هماهنگ‌کننده روند مذاکرات هسته‌ای منصوب شده، با وزیران خارجه 2  کشور از مجموع 6 کشور مذاکره‌کننده با ایران، مکالمه تلفنی داشته است. علاوه بر این، استینیتز با مذاکره‌کننده‌های ارشد تیم‌های حاضر در ژنو نیز تماس گرفته است.

به نوشته هاآرتص، استینیتر در این تماس‌ها سه موضوع را در مورد نحوه نوشتن توافقنامه به اعضای 1+5 گوشزد کرده است. اول اینکه توافقنتامه باید طوری تنظیم شود که به ایران اجازه ندهد به بهانه تحقیقات به سمت ابعاد نظامی حرکت کند. اسرائیلی‌ها گفته‌اند در این توافق باید عبارتی نظیر اینکه این توافق «از تعهدات ایران در قبال «ان‌پی‌تی» یا تصمیمات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌کاهد»، ذکر شود.

اسرائیل همچنین از 1+5 خواسته است از درخواست خود مبنی بر توقف کامل تمام فعالیت‌ها در نیروگاه آب سنگین اراک کوتاه نیایند. نهایتا اسرائیلی‌ها از 1+5 درخواست کرده‌اند که ایران را به تبدیل تمام 190 کیلوگرم اورانیوم 20درصد خود به اکسید، ملزم کنند.

هاآرتص در پایان نوشته است مقام ارشد اسرائیلی می‌گوید بعد از پایان این مذاکرات دیپلمات‌های ارشد برخی از کشورهای 1+5 برای در جریان قرار دادن مقامات اسرائیلی در مورد روند مذاکرات، به فلسطین اشغالی سفر می‌کنند.




نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 12:57 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

Mona Hoobehfekr (10 of 11)-1.jpg

مذاکرات سه‌جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پایان یافت.

نشست سه‌جانبه دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، جان کری، وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف برگزار شد.

مذاکرات ایران و 1+5 امشب تا دیر وقت ادامه دارد.

پس از مذاکرات سه جانبه ایران، آمریکا و اشتون و ارایه نظرات 1+5 به ایران، قرار شد تا بار دیگر وزیران خارجه شش کشور با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

اکنون وزیران خارجه 1+5 در نشست داخلی به سر می‌برند و پس از جمع‌بندی، نتایج به ایران ارایه می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود مذاکرات تا بامداد یک‌شنبه ادامه یابد.

عصر شنبه وزیران خارجه 1+5 چهار ساعت و نیم با یکدیگر و پایتخت‌های‌شان رایزنی و مشورت کرده‌اند و قرار بود نتایج این گفت‌وگوها را به اطلاع هیات ایرانی برسانند.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 12:51 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

مایکل مان: اشتون در حال دیدار و رایزنی با اعضای 1+5 است خبرگزاری فرانسه نوشت: مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در ژنو سوییس در مرحله خیلی سختی است.

این خبرگزاری افزود: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده ایران با غرب تاکید کرد که مذاکرات وارد مرحله بسیار سختی شده است و هیات مذاکره کننده ایران بر حق هسته ای این کشور تاکید دارد.

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: ایران هیچ توافقی را که منافع و حقوق این کشور را خدشه دار کند، نمی پذیرد.

خبرگزاری فرانسه در بخش دیگری به نقل از وزیر امور خارجه ایران نوشت: غنی سازی اورانیوم باید بخشی از هرگونه توافق باشد و ما به مردم ایران اطمینان می دهیم که غنی سازی هرگز متوقف نخواهد شد.




نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 12:44 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

به گزارش «نسیم» به گفته این منبع آگاه طبق توافق احتمالی ژنو ایران متعهد می‌شود که موارد زیر را اجرایی کند:

1- تعلیق غنی سازی 20 درصد به مدت 6 ماه و خنثی سازی تمام مواد 20 درصد موجود
2 - عدم تولید، نصب و فعال سازی هر نوع دستگاه سانتریفیوژو کاهش ماشین های فعال
3- پذیرش سقف ذخیره سازی مواد غنی شده 5 درصد
4 - تعلیق هرگونه فعالیت در راکتور آب سنگین اراک به مدت 6 ماه
5 - پذیرش دسترسی و بازرسی های فراتر از پادمان
6 - امضای توافقنامه باآژانس?‎ ?برای حل مسائل باقیمانده

?ما به ازای تعهدات جمهوری اسلامی ایران، که طرف مقابل متعهد به امنجام می‌شود نیز به شرح زیر است:

بازگشت هشت و نیم الی ده میلیارد دلار منابع ایران به داخل کشور?‎ ?ناشی از برداشته شدن تحریم فلزات گرانبها(طلا)، خودرو، قطعات هواپیما، اموال بلوکه شده و برداشته شدن تحریم چند بانک برای ورود این پول به کشور.

شایان ذکر است همچنان بر سر اینکه عبارت حق "غنی سازی برای ایران" در متن گنجانده شود بحثها ادامه داد


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 12:37 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

روسیه و فرانسه درباره اختلاف های موجود برای حل پرونده هسته ای ایران گفتگو کردند سرگئی لاوروف و لوران فابیوس وزیران امور خارجه روسیه و فرانسه درباره اختلاف های موجود میان ایران و گروه 1+5 بر سر راه حل مساله هسته ای کشورمان گفت وگو کردند.

به گزارش وزارت امور خارجه روسیه ،لاوروف و فابیوس عصر شنبه در دیدار خود درباره وضع مذاکرات ژنو میان میانجیگران بین المللی عضو گروه 1+5 و هیات ایرانی به سرپرستی ?محمدجواد ظریف? وزیر امور خارحه ایران تبادل نظر کردند.

در گزارش آمده است: وزیران خارجه روسیه و فرانسه به اختلاف های موجود در مواضع دو طرف و راه های احتمالی برای برطرف کردن این اختلاف ها به منظور یافتن راه حلی قابل قبول در روند مذاکرات برای حل مساله هسته ای ایران توجه خاص کردند.

دو طرف همچنین در باره مساله سوریه و به ویژه دورنمای برگزاری کنفرانس ژنو2 به مذاکره و تبادل نظر پرداختند.

لاوروف و فابیوس در این دیدار همچنین در باره برخی مسایل دوجانبه گفت وگو کردند.

روسیه برای حل و فصل مسایل هسته ای ایران تلاش می کند و خواهان یافتن راه حلی قابل قبول برای این مسایل با توجه به حقوق قانونی ایران به عنوان کشور عضو ان.پی.تی است.

اما فرانسه در سال های اخیر مواضعی ضدایرانی داشته است و در دور قبلی مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو در روزهای 7 تا 9 ماه نوامبر جاری در حالی که طرف های مذاکره کننده به توافق نهایی نزدیک شده بودند، هیات فرانسوی به سرپرستی وزیر خارجه این کشور شرایط جدیدی را برای حل مساله ایران مطرح کرد که خارج از چارچوب توافق های گروه 1+5 بود.

به گزارش وزارت خارجه روسیه، لاوروف امروز همچنین با ?وانگ یی? همتای چینی خود دیدار و درباره مساله هسته ای ایران با وی گفت وگو کرد.

وزیران خارجه روسیه و چین در این دیدار روند مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 برای حل و فصل وضعیت برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار دادند.

دو طرف به جست وجوی راه حل برای مسایل مورد اختلاف در مذاکرات ادامه دادند.

بنا به گزارش وزارت خارجه روسیه، لاوروف و وانگ آیی بر پایبندی دو طرف برای جست وجوی توافق های قابل قبول که نگرانی های جامعه جهانی درباره برنامه هسته ای ایران را برطرف کند، تاکید کردند.


نوشته شده در یکشنبه 92/9/3ساعت 12:27 صبح توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |

<      1   2   3   4   5      >

قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت