آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه اعلام کرد که مسوولان این سازمان ماه آینده به تهران خواهند رفت تا مذاکره با مقام های ایرانی را از سربگیرند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از وین، گفت و گوهای پیش رو، نخستین دور مذاکرات از آغاز تابستان گذشته به شمار می رود. مسکو - سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد هسته ای این کشور بر لزوم ادامه مذاکرات گروه 1+5 با ایران و تسریع در برگزاری این مذاکرات تاکید کرد. ریابکوف در گفت وگو با رادیو دولتی ?صدای روسیه? گفت: دلیلی برای به تعویق انداختن دور جدید مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 وجود ندارد. گزارش روابط عمومی سازمان انرژی اتمی با اعلام این مطلب می افزاید: دانشمندان و متخصّصین هستهای سازمان انرژی اتمی ایران در تلاشی ارزشمند موفق به طراحی و ساخت مجتمع سوخت میلهای حاوی اورانیوم با غنای 5/3 درصد شدند که تاکنون 2800 مگاوات ساعت پرتودهی شده است. این مجتمع سوخت به گونهای طراحی و ساخته شده است که علاوه بر آزمایش سوخت و مواد تولیدی کشور، موجب ادامه تولید رادیوداروها در ماههای پایانی سال 90 در راکتور تهران گردید. نکته حائز اهمیت این است که با طراحی، ساخت و استفاده از مجتمعهای سوخت، متخصّصین هستهای کشور آخرین گام مؤثر در تکمیل فرآیند چرخه سوخت هستهای را برداشته و مقدّمات تولید سوخت راکتورهای قدرت با غنای پایین را فراهم آوردهاند. جزیره بالی، اندونزی - رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان این که، موضوع هسته ای ایران تبدیل به یک موضوع سیاسی شده است گفت: این موضوع باید در رابطه بین ایران و آمریکا حل و فصل شود. به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، محمود احمدی نژاد که برای حضور در پنجمین اجلاس دموکراسی در جزیره بالی در اندونزی بسر می برد، عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشست خبری با رسانه های مختلف خارجی افزود: همه کشورهایی که عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند و حتی کشورهای گروه 1 + 5 به صراحت به ما می گویند که ایران باید این مشکل را با آمریکا حل کند. وین - نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد که ایران هیچگاه بدنبال سلاح هسته ای نبوده و نخواهد بود. به گزارش ایرنا ، علی اصغر سلطانیه در نشست کمیسیون مقدماتی معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای در وین سخن می گفت، ضمن محکوم کردن آزمایشات و سلاح های هسته ای اظهار داشت: جای تاسف است که پس از گذشت سال ها از انعقاد معاهده منع سلاح های هسته ای و معاهده منع آزمایشات هسته ای ، پیشرفتی در خلع سلاح هسته ای صورت نگرفته است. پکن - سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری روز سه شنبه بار دیگر بر حل موضوع هسته ای ایران از طریق گفت وگو تاکید کرد. هونگ لی در واکنش به گزارش جدید آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی این موضوع را بیان کرد.
ژرژ وب سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که گفت و گوهای مورد نظر در 13 دسامبر (23 آذر) در تهران برگزار خواهد شد.
وی افزود: هدف از گفت و گوها، یافتن راهکاری منظم برای حل و فصل موضوعات مربوط به برنامه هسته ای ایران خواهد بود.
تهران بارها تاکید کرده است که برنامه های هسته ای اش اهداف صلح آمیز دارد و به تولید انرژی و پژوهش های علمی مربوط است.
وی افزود: در شرایط کنونی که معلوم شده است چه کسی سیاست خارجی آمریکا را تعیین می کند، دلیلی برای به تاخیرانداختن دور جدید مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 درباره برنامه هسته ای این کشور نمی بینیم.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: ماه نوامبر هنوز به پایان نرسیده است و ما باید برای برگزاری مذاکرات 1+5 با ایران وارد عمل شویم، به خصوص این که در تهران و پایتخت های دیگر می دانند چه کسی سیاست خارجی آمریکا را تعیین خواهد کرد.
ریابکوف گفت: دلیلی برای تاخیر در مذاکرات با ایران نمی بینیم و لزوم این موضوع را بار دیگر گوشزد خواهیم کرد و از شرکای خود دعوت می کنیم که به این مساله بپردازند.
وی افزود: از همکاران ایرانی هم در این مورد دعوت به تلاش می کنیم.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز بتازگی اعلام کرد که کشورش نسبت به ازسرگیری مذاکرات میان گروه 1+5 و ایران و ادامه تلاش های بین المللی در این زمینه امیدوار است.
وی خاطرنشان کرد که مسکو خواستار حل و فصل مساله هسته ای ایران از طریق گفت وگو می باشد.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به پایبندی کشورش بر موضع اصولی خود درقبال ایران اظهار داشت: ما همچنان از رویکرد گفت وگو و راهکارهای دیپلماتیک برای حل پرونده هسته ای جمهوری اسلامی حمایت می کنیم.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه نیز در هفته های اخیر با چند تن از دیپلمات های ارشد کشورهای عضو گروه 1+5 دیدار کرده و درباره ازسرگیری مذاکرات ایران و گروه 1+5 با آنها گفت و گو کرده است.
ویتالی چورکین نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل هم اخیرا با اشاره به اهمیت حل موضوع فعالیت های هسته ای ایران از راه های سیاسی و دیپلماتیک، ازسرگیری مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 را خواستار شد.
چورکین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی روسیه 24 اظهار داشت: دیپلمات های روس برای برقراری گفت وگوها میان تهران و گروه 1+5 تلاش می کنند.
نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل برای ادامه تماس ها میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرده و افزود: در آن صورت می توان گام های بلندتری برای عادی سازی روابط میان ایران و غرب برداشت.
رییس جمهوری برای نشان دادن شفاف بودن برنامه های صلح آمیز هسته ایران پیشنهاد کرد که دانشمندان هسته ای از همه کشورهای جهان از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کنند تا خودشان از نزدیک ببینند که هیچ ابعاد نظامی در برنامه هسته ای ایران وجود ندارد.
وی اظهارداشت: ما اعلام کرده ایم که نمایندگان همه دولت ها می توانند از تاسیسات هسته ای ایران بازدید کنند، چرا که ایران تنها کشوری است که درب های تاسیسات هسته ای خود را به روی رسانه ها باز کرده است.
وی با انتقاد از عملکرد آژانس بین المللی انرژی اتمی و اظهار تاسف از این که، این نهاد بین المللی تحت تاثیر سیاست های استعماری برخی دولت ها قرار دارد، افزود: برای حل موضوع هسته ای ایران نیاز به حضور هیچ سازمان جدید دیگری نیست و تنها کافی است، دولت آمریکا رفتار خود را اصلاح کند و مطمئنا این تغییر رفتار به نفع خود دولت و مردم آمریکا است.
احمدی نژاد گفت: آژانس بین المللی انرژی هسته ای بارها تاسیسات هسته ای ایران را بازدید کرده و در بیش از 10 گزارش خود اعلام کرده است که هیچ نشانه ای از تلاش ایران، برای بمب اتم پیدا نکرده است، اما همین آژانس هیچ گزارشی درباره خلع سلاح دولت آمریکا صادر نکرده است، برای این که تحت سلطه کشورهای دارای بمب اتم است.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا افزود: معتقدیم اساس در روابط بین المللی رابطه دوستانه بین ملت ها و دولت ها است، روابطی که بر اساس عدالت و احترام متقابل باشد. اگر در جایی این معادله مخدوش شود باید علت آن را جستجو کرد و باید دید که چه کسی و چرا رابطه ایران و آمریکا را 33 سال قبل قطع کرد.
سلطانیه در این نشست با اشاره به فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در شانزدهیمن نشست سران غیرمتعهدها در تهران، به ترسیم سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
نماینده ایران در آژانس به نقل از رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کرد که سلاح های هسته ای نه امنیت را تامین می کند و نه قدرت سیاسی را تحکیم می بخشد ، بلکه تهدیدی برای امنیت و قدرت سیاسی محسوب می شود.
سلطانیه همچنین به نقل از رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران استفاده از سلاح هستهای و شیمیائی و نظائر آن را گناهی بزرگ و نابخشودنی میداند. ما شعار «خاورمیانهی عاری از سلاح هستهای» را مطرح کردهایم و به آن پایبندیم. این به معنی چشمپوشی از حق بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای و تولید سوخت هستهای نیست. استفادهی صلحآمیز از این انرژی، بر اساس قوانین بینالمللی، حق همهی کشورها است. همه باید بتوانند از این انرژی سالم در مصارف گوناگونِ حیاتی کشور و ملتشان استفاده کنند و در اِعمال این حق، وابسته به دیگران نباشند.
جمهوری اسلامی هرگز در پی تسلیحات هستهای نیست، و نیز هرگز از حق ملّت خود در استفادهی صلحآمیز از انرژی هستهای چشمپوشی نخواهد کرد. شعار ما «انرژی هستهای برای همه، و سلاح هستهای برای هیچکس» است.
سلطانیه در ادامه ضمن محکوم کردن آزمایشات و سلاح های هسته ای اظهار داشت: جای تاسف دارد که پس از گذشت سال ها از انعقاد معاهده منع سلاح های هسته ای و معاهده منع آزمایشات هسته ای ، پیشرفتی در خلع سلاح هسته ای انجام نشده است و همچنان شاهد هزینه های میلیون دلاری برای گسترش این سلاح ها و تولید انواع جدید آن می باشیم.
وی افزود : جمهوری اسلامی ایران همواره نقش فعالی در طول مذاکرات معاهده منع جامع آزمایشات هسته ای و بعد از آن ایفا کرده است و به هنگام مذاکرات این معاهده تاکید داشت که معاهده مذکور بایستی به نحوی تدوین شود که راه بر هر گونه آزمایش هسته ای بسته شود ولی متاسفانه وضعیت فعلی معاهده به گونه ای هست که راه های فرار برای انجام آزمایشات هسته ای باز گذاشته شده است.
سلطانیه خاطرنشان کرد: مذاکرات مربوط به شیوه نامه راستی آزمایی این معاهده بایستی بدون تعجیل و با ایجاد زمینه سازی لازم و نیز با در نظر گرفتن ابعاد حقوقی و فنی و ملاحظات امنیتی کشورها انجام شود.
وی تصریح کرد، پکن معتقد است گفت وگو و همکاری هنوز تنها راه حل موضوع هسته ای ایران است .
سخنگوی وزارت خارجه چین افزود: پکن همواره معتقد است گفت و گو و همکاری تنها راه حل صحیح برای موضوع هسته ای ایران است.
وی تاکید کرد: فوری ترین اقدام برای حل مساله ادامه مذاکرات گروه 1+5 با جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به اهمیت تقویت همکاری ها بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ،افزود: موضوع هسته ای ایران پیچیده و حساس است، اما اگر طرفین با آن برخوردی واقع بینانه ای داشته باشند راه حل نهایی مساله پیدا می شود.
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |